vélemény aréna
VÉLEMÉNYARÉNA.HU

mert a te véleményed is számít!

2022. január 27., csütörtök
Angelika napja van

Szabó Márk

2016. 06. 25.

autó-motor

1967

#PontiacFirebird400

hozzászólás

1967 Pontiac Firebird 400

Ismét egy igazi retro verda, amely pirosban igazán vad még majd 50 év elteltével is!

A Pontiac Firebird-öt 1967-ben vezették be a Ford Mustang és a Chevrolet Camaro versenytársaként. Az izomautó történészek mindig gyorsan rámutatnak arra, hogy a Firebird ugyanarra a padló lemezre épült, mint a Camaro, valamint számos elem ugyanaz volt rajtuk, amivel a General Motors jelentős fejlesztési költségeket spórolt meg. A Pontiac csapatának valóban sikerült egy első generációs izomautó készítése, aminél sok mindenben úgy ítélték meg, jobban sikerült mint a Camaro vagy Mustang. 

Amikor bevezették '67-ben a Pontiac Firebird autókat két belépő szintű V6-os, egy nagyobb és erősebb V8-as, vagy a csúcs 400 köbhüvelykes (4.5L) V8-as motor volt választahtó hozzá. Aki az utóbbit választotta 325 LE szerény tulajdonosa lett. Járt hozzá sportkipufogó, feszesebb sportfutómű, és kagylóülések is.

A képeken látható autó szintén egy 400-as, értéke valahol $20.000 körül van.


hirdetés

hirdetés

KÉRLEK KEDVELD A VÉLEMÉNYARÉNÁT A FACEBOOK-ON

Megvan a leghangulatosabb európai út

az előző cikk a autó-motor kategóriában

Soha nem látott UAZ gyűjtemény

a következő cikk a autó-motor kategóriában

TÖLTÉS

Kérlek kedveld oldalunkat!

A weboldal cookie-kat használ, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen részed, amikor az oldalunkon jársz. Az "Értem" gomb lenyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. További tudnivalókat a cookie-król Adatvédelmi szabályzatunkban találsz: adatvédelem

Értem