vélemény aréna
VÉLEMÉNYARÉNA.HU

mert a te véleményed is számít!

2022. május 29., vasárnap
Magdolna napja van

2016. 06. 28.

meghökkentő

2812

#einstein, #lady gaga, #han solo

hozzászólás

31 híresség aki fiatalon béna volt abban, amit csinált

Gyenge kezdés után mégis kiemelkedőt alakítottak és a világ legjobbjai közé emelkedtek a saját területükön legyen szó sportról, fizikáról vagy éppen a showbizniszről.

J.K. Rowling könyveit nem akarták kiadni, Jay-Z is így járt a zenéivel, Fred Astairet botlába miatt cikizték és a KFC alapítója az Ezredes is csak 70 éves kora után futott be és indult be igazán a csirkeszárnyakat forgalmazó birodalma. Ezt a 31 példát egyfajta motivációnak szánjuk és bizonyítékként, hogy sosincs késő. Csináljátok amit szerettek és amihez értetek, az eredmény bármikor jöhet, nem kell csüggedni. Ne foglalkozzatok a kritikákkal és a lehúzó véleményekkel, mert ha így tett volna Harrison Ford akkor nem lett volna Han Solo vagy Indiana Jones, ha így tett volna Henry Ford akkor lehet, hogy még mindig lóval járnánk. Ha Soichiro Honda könnyen feladta volna akkor nem lenne Civic Type-R és NSX. Ti se adjátok fel:)

forrás:

szöveg: Businessinsider

képek: Wikipedia


Winston Churchill a saját politikai pártja által lett eltávolítva 1929 és 1939 között, mondván, hogy az ideológiai nézeteik nem egyeznek. 1939-ben a második világháború kitörésénél brit tengernaggyá nevezték ki, ezzel véget vetve a száműzetésének. Majd a következő évben brit miniszterelnökké választották, életének 62 évében.

1Winston Churchill a saját politikai pártja által lett eltávolítva 1929 és 1939 között, mondván, hogy az ideológiai nézeteik nem egyeznek. 1939-ben a második világháború kitörésénél brit tengernaggyá nevezték ki, ezzel véget vetve a száműzetésének. Majd a következő évben brit miniszterelnökké választották, életének 62 évében.

Ang Lee a Taiwan Egyetem felvételijén elbukott, kétszer is. Ezután megpróbálkozott színészettel, bele is szeretett, de az angolja nem volt túl jó. Mára háromszoros Oscar-díjas filmrendezővé nőtte ki magát. Filmjei közé sorolható a Pi élete, Tigris és sárkány, Túl a barátságon, Ellenséges vágyak, Hulk.

2Ang Lee a Taiwan Egyetem felvételijén elbukott, kétszer is. Ezután megpróbálkozott színészettel, bele is szeretett, de az angolja nem volt túl jó. Mára háromszoros Oscar-díjas filmrendezővé nőtte ki magát. Filmjei közé sorolható a Pi élete, Tigris és sárkány, Túl a barátságon, Ellenséges vágyak, Hulk.

Theodor Seuss Geisel, Dr. Seuss-ként ismert legendás gyermekkönyv író első könyvét 27 különböző kiadó utasította el. A kezdeti kudarcok ellenére nagy sikerű íróvá nőtte i magát.Híres könyvei a The Lorax, Hogyan lopta el a görcs a karácsonyt. Könyveit 600 millió példányban adták el.

3Theodor Seuss Geisel, Dr. Seuss-ként ismert legendás gyermekkönyv író első könyvét 27 különböző kiadó utasította el. A kezdeti kudarcok ellenére nagy sikerű íróvá nőtte i magát.Híres könyvei a The Lorax, Hogyan lopta el a görcs a karácsonyt. Könyveit 600 millió példányban adták el.

Albert Einstein gyerekként számos kommunikációs és tanulási nehézséggel küzdött. Természetesen Einstein kommunikációs és viselkedési zavari nem az intelligencia hiányát jelezték. Nobel díjas fizikus, akit különösen a fényelektromos jelenség törvényszerűségeinek felismerésért jutalmaztak meg, továbbá kifejlesztette a relativitás elméletet, ami jelentős mértékben hozzájárult a kvantum technológia fejlődéséhez.

4Albert Einstein gyerekként számos kommunikációs és tanulási nehézséggel küzdött. Természetesen Einstein kommunikációs és viselkedési zavari nem az intelligencia hiányát jelezték. Nobel díjas fizikus, akit különösen a fényelektromos jelenség törvényszerűségeinek felismerésért jutalmaztak meg, továbbá kifejlesztette a relativitás elméletet, ami jelentős mértékben hozzájárult a kvantum technológia fejlődéséhez.

Fred Astaire egyik első képernyős fellépése során egy főelőadó úgy nyilatkozott róla, hogy nem tud énekelni, nem tud játszani és enyhén kopaszodik, továbbá kicsit sem tud táncolni. Ennek ellenére Astaire Hollywood és Broadway legendává nőtte ki magát.

5Fred Astaire egyik első képernyős fellépése során egy főelőadó úgy nyilatkozott róla, hogy nem tud énekelni, nem tud játszani és enyhén kopaszodik, továbbá kicsit sem tud táncolni. Ennek ellenére Astaire Hollywood és Broadway legendává nőtte ki magát.

hirdetés

Harrison Ford első kisebb filmes szerepe után az igazgató behívta az irodájába és elmondta neki, hogy esélye sincs sikereket elérni a filmiparban. Ford filmes karrierje 6 évtizeden át eredményeket produkált, többek között átütő sikereket ért el a Star Wars és Indiana Jones című sorozatokban.

6Harrison Ford első kisebb filmes szerepe után az igazgató behívta az irodájába és elmondta neki, hogy esélye sincs sikereket elérni a filmiparban. Ford filmes karrierje 6 évtizeden át eredményeket produkált, többek között átütő sikereket ért el a Star Wars és Indiana Jones című sorozatokban.

A fiatal Henry Ford lerombolta hírnevét egy-két rosszul sikerült gépkocsi üzlettel. Habár, miután egy kutatást irányított, menet közben talált egy partnert, aki hitt az ő munkásságának. Ford bebizonyította, hogy tanult a hibáiból, amikor a Ford Motor Társaság megváltoztatta az autó gyártást és annak kultúráját a futószalagos gyártósor feltalálásával.

7A fiatal Henry Ford lerombolta hírnevét egy-két rosszul sikerült gépkocsi üzlettel. Habár, miután egy kutatást irányított, menet közben talált egy partnert, aki hitt az ő munkásságának. Ford bebizonyította, hogy tanult a hibáiból, amikor a Ford Motor Társaság megváltoztatta az autó gyártást és annak kultúráját a futószalagos gyártósor feltalálásával.

Miközben Sir James Dyson fejlesztette a porszívóját 5126 prototípus nem sikerült jól, mindez 15 évnyi munkájába került. De az 5127. működött és a találmánya, a zsák nélküli porszívó a legtöbbet eladott termékké vált az Egyesült Államokban. A vagyona körülbelül 4.1 billió dollárra becsülhető.

8Miközben Sir James Dyson fejlesztette a porszívóját 5126 prototípus nem sikerült jól, mindez 15 évnyi munkájába került. De az 5127. működött és a találmánya, a zsák nélküli porszívó a legtöbbet eladott termékké vált az Egyesült Államokban. A vagyona körülbelül 4.1 billió dollárra becsülhető.

A fiatal Jay-Z egyetlen kiadót sem talált magának, aki szerződtette volna. Brooklyn Marcy nevű lakótelepén felnőtt fiú nem adta fel, próbálta tökéletesíteni zenei stílusát. Miután egyik nagy kiadót sem érdekelte, 2 barátjával létrehoztak egy saját kiadócéget, így 1996-ban sikerrel járt az első album megjelentetése. Ez idáig 14 Grammy-díjat kapott, érdemei és zenei tehetsége miatt pedig minden idők legnagyobb rapperének tartják. Pénzügyileg a legsikeresebbnek mondható a hip hop előadók közül, összvagyona 610 millió dollárra rúg.

9A fiatal Jay-Z egyetlen kiadót sem talált magának, aki szerződtette volna. Brooklyn Marcy nevű lakótelepén felnőtt fiú nem adta fel, próbálta tökéletesíteni zenei stílusát. Miután egyik nagy kiadót sem érdekelte, 2 barátjával létrehoztak egy saját kiadócéget, így 1996-ban sikerrel járt az első album megjelentetése. Ez idáig 14 Grammy-díjat kapott, érdemei és zenei tehetsége miatt pedig minden idők legnagyobb rapperének tartják. Pénzügyileg a legsikeresebbnek mondható a hip hop előadók közül, összvagyona 610 millió dollárra rúg.

A híres komikus Jerry Seinfeld számos kudarcot szenvedett a végső áttörésig. Seinfeld visszaemlékezései szerint, az első színpadi fellépése előtti este órákon át, alapos, kitartó próbát végzett, mégis másnap, a fellépésekor egy büdös szóra sem emlékezett. Körülbelül 30 másodpercig csak állt a színpadon, meg sem tudott szólalni. Majd kicsit később, fejlesztve tudásán, kapott egy kisebb szerepet a Benson című komédiában, de a New York Times szerint Seinfeld és a producerek között nézeteltérés támadt és már a negyedik rész után kirúgták. Seinfeld megalázva érezte magát, de kitartóan tovább próbálkozott. Komikus klubokban lépett fel, ami meghozta neki az áttörést és karrierje elkezdett beindulni.

10A híres komikus Jerry Seinfeld számos kudarcot szenvedett a végső áttörésig. Seinfeld visszaemlékezései szerint, az első színpadi fellépése előtti este órákon át, alapos, kitartó próbát végzett, mégis másnap, a fellépésekor egy büdös szóra sem emlékezett. Körülbelül 30 másodpercig csak állt a színpadon, meg sem tudott szólalni. Majd kicsit később, fejlesztve tudásán, kapott egy kisebb szerepet a Benson című komédiában, de a New York Times szerint Seinfeld és a producerek között nézeteltérés támadt és már a negyedik rész után kirúgták. Seinfeld megalázva érezte magát, de kitartóan tovább próbálkozott. Komikus klubokban lépett fel, ami meghozta neki az áttörést és karrierje elkezdett beindulni.

A bestseller író, J. K. Rowling, egyedülálló anyaként, nem túl rózsás anyagi körülmények között kezdte el írni az első Harry Potter regényt.  Mielőtt a Harry Potter sorozatot 450 millió példányban eladták és számtalan díjat bezsebelt volna, Rowling egy szűk kis apartmanban élt a lányával, munka és pénz hiányában és óriási sikertelenségnek könyvelte el munkáját. Állítása szerint rengeteg visszautasítást kapott könyvkiadóktól, sőt az elsőt ki is tűzte konyhája falára, mert úgy érezte, hogy ez közös vonás a kedvenc íróival. Elhatározta, hogy addig nem adja fel, amíg minden kiadó vissza nem utasítja. Gyakran félt attól, hogy ez valóra fog válni .A londoni Bloomsbury kiadó végül szabad utat adott neki 1997-ben és azóta Rowling a világ legjobban kereső írói közé tartozik.

11A bestseller író, J. K. Rowling, egyedülálló anyaként, nem túl rózsás anyagi körülmények között kezdte el írni az első Harry Potter regényt. Mielőtt a Harry Potter sorozatot 450 millió példányban eladták és számtalan díjat bezsebelt volna, Rowling egy szűk kis apartmanban élt a lányával, munka és pénz hiányában és óriási sikertelenségnek könyvelte el munkáját. Állítása szerint rengeteg visszautasítást kapott könyvkiadóktól, sőt az elsőt ki is tűzte konyhája falára, mert úgy érezte, hogy ez közös vonás a kedvenc íróival. Elhatározta, hogy addig nem adja fel, amíg minden kiadó vissza nem utasítja. Gyakran félt attól, hogy ez valóra fog válni .A londoni Bloomsbury kiadó végül szabad utat adott neki 1997-ben és azóta Rowling a világ legjobban kereső írói közé tartozik.

hirdetés

Colonel Harland David Sanders-t számos alkalommal kirúgták a munkájából, míg megalapította sült csirke birodalmát. A KFC szerint Colonel az 1920-as években autógumikat árult és nagyon jó üzletembernek számított Kentucky-ban, de temperamentuma miatt kirúgták. Miután számos munkahelytől elbocsátást kapott, többek között azért, mert bántotta a kollégáját, vagy az ügyfelet sértette meg, nagy utazásba kezdett. Keresztül utazta egész Amerikát, próbálta eladni sült csirke receptjét. Ez 1964-ben sikerült is neki, és több, mint 600 üzletet nyitottak.

12Colonel Harland David Sanders-t számos alkalommal kirúgták a munkájából, míg megalapította sült csirke birodalmát. A KFC szerint Colonel az 1920-as években autógumikat árult és nagyon jó üzletembernek számított Kentucky-ban, de temperamentuma miatt kirúgták. Miután számos munkahelytől elbocsátást kapott, többek között azért, mert bántotta a kollégáját, vagy az ügyfelet sértette meg, nagy utazásba kezdett. Keresztül utazta egész Amerikát, próbálta eladni sült csirke receptjét. Ez 1964-ben sikerült is neki, és több, mint 600 üzletet nyitottak.

Lady Gaga elbocsátást kapott a Def Jem Recordings nevű kiadótól 3 hónap után. Miután megtudta a hírt annyira sírt, hogy nem tudott beszélni. Mára Stefani Germanotta egy pop ikon, immár 6 Grammy-díjat tudhat magáénak. Továbbá híres aktivista munkái miatt; részt vesz az Aids elleni küzdelemben, továbbá jótékonysági koncertjeivel támogatja a Vöröskereszt munkáját és a földrengés pusztította területek helyreállítását.

13Lady Gaga elbocsátást kapott a Def Jem Recordings nevű kiadótól 3 hónap után. Miután megtudta a hírt annyira sírt, hogy nem tudott beszélni. Mára Stefani Germanotta egy pop ikon, immár 6 Grammy-díjat tudhat magáénak. Továbbá híres aktivista munkái miatt; részt vesz az Aids elleni küzdelemben, továbbá jótékonysági koncertjeivel támogatja a Vöröskereszt munkáját és a földrengés pusztította területek helyreállítását.

Lucille Ball annyi másodrangú filmben szerepelt, hogy a másodrangú filmek királynője néven vált híressé. A nagy áttörést az okozta, amikor a CBS őt és férjét, Desi Arnaz-t felkarolta az énekes-zenés vígjátékukért és egy népszerű televíziós komédiát forgatott velük az I love Lucy címmel.

14Lucille Ball annyi másodrangú filmben szerepelt, hogy a másodrangú filmek királynője néven vált híressé. A nagy áttörést az okozta, amikor a CBS őt és férjét, Desi Arnaz-t felkarolta az énekes-zenés vígjátékukért és egy népszerű televíziós komédiát forgatott velük az I love Lucy címmel.

Oprah Winfrey-t nyilvánosan rúgták ki első televíziós munkájából, ahol műsorvezetőként dolgozott, mondván túl sok érzelmet fektet a történetekbe. Vigaszként felajánlottak neki egy szerepet a People are Talking című napközbeni Tv showban. A show nagy sikert aratott és Oprah 8 évig mindent megtett a sikerért. Végül saját show-ja lett, az Oprah Winfrey show, ami órási sikert aratott. 25 évadnyi beszélgető műsor, ami Oprah-t az egyik legbefolyásosabb emberré tette. Összvagyonát 3.2 billió dollárra becsülik.

15Oprah Winfrey-t nyilvánosan rúgták ki első televíziós munkájából, ahol műsorvezetőként dolgozott, mondván túl sok érzelmet fektet a történetekbe. Vigaszként felajánlottak neki egy szerepet a People are Talking című napközbeni Tv showban. A show nagy sikert aratott és Oprah 8 évig mindent megtett a sikerért. Végül saját show-ja lett, az Oprah Winfrey show, ami órási sikert aratott. 25 évadnyi beszélgető műsor, ami Oprah-t az egyik legbefolyásosabb emberré tette. Összvagyonát 3.2 billió dollárra becsülik.

R. H. Macy számos próbálkozása kudarcba fulladt karrierje kezdetén. 36 éves korában létrehozta az R. H. Macy Co üzlethálózatot, ami a világ egyik legnagyobb láncává nőtte ki magát.

16R. H. Macy számos próbálkozása kudarcba fulladt karrierje kezdetén. 36 éves korában létrehozta az R. H. Macy Co üzlethálózatot, ami a világ egyik legnagyobb láncává nőtte ki magát.

Saul Bellow egyetemi professzor elmondása szerint semmi jele nem mutatkozott az írói nagyságának. Bellow miután megírta a fő művét az Augie March kalandjait és a Humboldt adományát Irodalmi Nobel-díjat és Pulitzer-díjat zsebelhetett be. Ő az egyetlen író, aki a Nemzeti Könyvdíjat  (USA) három alkalommal megkapta.

17Saul Bellow egyetemi professzor elmondása szerint semmi jele nem mutatkozott az írói nagyságának. Bellow miután megírta a fő művét az Augie March kalandjait és a Humboldt adományát Irodalmi Nobel-díjat és Pulitzer-díjat zsebelhetett be. Ő az egyetlen író, aki a Nemzeti Könyvdíjat (USA) három alkalommal megkapta.

hirdetés

Sidney Poitier első színházi meghallgatása nem sikerült túl szerencsésen. Erős karib akcentusa felidegesítette az igazgatót és azt tanácsolta neki, hogy ne pazarolja itt az idejét, inkább menjen el mosogatónak. Poitier tovább fejlesztette képességeit és nagy sikerű hollywoodi sztár vált belőle. 1963-ban megkapta a legjobb férfi főszereplőnek járó Oscar díjat és segített áttörni a gátat a bőrszín alapján történő ítéletekről az amerikai filmiparban.

18Sidney Poitier első színházi meghallgatása nem sikerült túl szerencsésen. Erős karib akcentusa felidegesítette az igazgatót és azt tanácsolta neki, hogy ne pazarolja itt az idejét, inkább menjen el mosogatónak. Poitier tovább fejlesztette képességeit és nagy sikerű hollywoodi sztár vált belőle. 1963-ban megkapta a legjobb férfi főszereplőnek járó Oscar díjat és segített áttörni a gátat a bőrszín alapján történő ítéletekről az amerikai filmiparban.

Sir Isaac Newton-t anyukája még gyerekként kivette az iskolából, hogy vezesse a családi farmot, de szörnyen belebukott. Miután az anyukája rájött, hogy Newton nem földművelésre termett, vissza engedte az iskolába és később megengedte, hogy beiratkozzon a Cambridge Egyetemre. Newton minden idők egyik legnagyobb tudósává vált, aki forradalmasította a matematikát és a fizikát.

19Sir Isaac Newton-t anyukája még gyerekként kivette az iskolából, hogy vezesse a családi farmot, de szörnyen belebukott. Miután az anyukája rájött, hogy Newton nem földművelésre termett, vissza engedte az iskolába és később megengedte, hogy beiratkozzon a Cambridge Egyetemre. Newton minden idők egyik legnagyobb tudósává vált, aki forradalmasította a matematikát és a fizikát.

Stephen King olyan csalódott volt első regénye, a Carrie írása közben, hogy az egész korai kivonatot kidobta a kukába. King felesége, Tabitha megtalálta a kéziratot és kiszedte. A Carrie lett az első sikere, ami beindította karrierjét. Regényei azóta 350 millió példányban keltek el.

20Stephen King olyan csalódott volt első regénye, a Carrie írása közben, hogy az egész korai kivonatot kidobta a kukába. King felesége, Tabitha megtalálta a kéziratot és kiszedte. A Carrie lett az első sikere, ami beindította karrierjét. Regényei azóta 350 millió példányban keltek el.

Steven Spielberg számos alkalommal elutasítást kapott az Észak-Kaliforniai Egyetem rendezői szakától. Nem adta fel, így 1975-ben a Cápa című filmmel átütő sikert aratott, 3 Oscar, 4 Emmy díjat és számos további díjat tudhatott magáénak. 27 filmjének köszönhetően körülbelül 9 billió dollárra tett szert.

21Steven Spielberg számos alkalommal elutasítást kapott az Észak-Kaliforniai Egyetem rendezői szakától. Nem adta fel, így 1975-ben a Cápa című filmmel átütő sikert aratott, 3 Oscar, 4 Emmy díjat és számos további díjat tudhatott magáénak. 27 filmjének köszönhetően körülbelül 9 billió dollárra tett szert.

Terry Gross körülbelül 6 hétig tanított, után kirúgták az állásából. Állítása szerint nem tudta a tanulókat az osztályteremben tartani, nem tudta őket tanítani, egyszerűen nem bírt velük. Majd rádiózásba kezdett, hosszú interjúkat készített főként női jogokról és közügyekről. A Fresh Air című adása ma már több, mint öt milliió hallgatóhoz jut el 450 csatornán.

22Terry Gross körülbelül 6 hétig tanított, után kirúgták az állásából. Állítása szerint nem tudta a tanulókat az osztályteremben tartani, nem tudta őket tanítani, egyszerűen nem bírt velük. Majd rádiózásba kezdett, hosszú interjúkat készített főként női jogokról és közügyekről. A Fresh Air című adása ma már több, mint öt milliió hallgatóhoz jut el 450 csatornán.

Thomas Edison tanára egyszerűen kijelentette, hogy Thomas túl hülye ahhoz, hogy bármit is képes legyen megtanulni. Ezek után még egy ideig várattak magukra a nagy történések. Edison éjszakai műszakban kezdett dolgozni egy nyomdánál, így több ideje jutott foglalkozni a saját találmányaival és az olvasással. Az egyik ilyen éjszakai kísérletezés során véletlenül kiborult egy kis sav, ami felmarta a padlót, történetesen még a főnöke íróasztala alatti résznél is kárt tett. Ennek eredményeképpen a következő reggelen elbocsájtották. Ezután elhatározta, hogy minden idejét kísérletezéssel fogja tölteni. Hatalmas sikereket ért el, több, mint ezer találmányt szabadalmaztatott, világmegváltó találmányai közé tartozik az izzólámpa és a fonográf.

23Thomas Edison tanára egyszerűen kijelentette, hogy Thomas túl hülye ahhoz, hogy bármit is képes legyen megtanulni. Ezek után még egy ideig várattak magukra a nagy történések. Edison éjszakai műszakban kezdett dolgozni egy nyomdánál, így több ideje jutott foglalkozni a saját találmányaival és az olvasással. Az egyik ilyen éjszakai kísérletezés során véletlenül kiborult egy kis sav, ami felmarta a padlót, történetesen még a főnöke íróasztala alatti résznél is kárt tett. Ennek eredményeképpen a következő reggelen elbocsájtották. Ezután elhatározta, hogy minden idejét kísérletezéssel fogja tölteni. Hatalmas sikereket ért el, több, mint ezer találmányt szabadalmaztatott, világmegváltó találmányai közé tartozik az izzólámpa és a fonográf.

hirdetés

Vera Wang eredményes műkorcsolyázó volt. Miután nem jutott be az 1968-as amerikai műkorcsolyázó csapatba, abbahagyta karrierjét. A Vogue magazinnál kezdett el dolgozni szerkesztőként. 40 éves korára saját tervezésű esküvői ruhái jelentek meg. A divat szakmában nagy nevet szerzett, rengeteg sztár az ő ruháiban ment férjhez, vagy az ő általa tervezett estélyi ruhákat viseli a díjátadó gálákon. Mindeközben kicsit vissza sodródott a műkorcsolyához. Wang tervezte az 1994-es téli olimpián ezüstérmet nyert Nancy Kerrigan kosztümjét.

24Vera Wang eredményes műkorcsolyázó volt. Miután nem jutott be az 1968-as amerikai műkorcsolyázó csapatba, abbahagyta karrierjét. A Vogue magazinnál kezdett el dolgozni szerkesztőként. 40 éves korára saját tervezésű esküvői ruhái jelentek meg. A divat szakmában nagy nevet szerzett, rengeteg sztár az ő ruháiban ment férjhez, vagy az ő általa tervezett estélyi ruhákat viseli a díjátadó gálákon. Mindeközben kicsit vissza sodródott a műkorcsolyához. Wang tervezte az 1994-es téli olimpián ezüstérmet nyert Nancy Kerrigan kosztümjét.

Vincent Van Gogh csak egyetlen festményt adott el életében, a The Red Vineyard címmel és az eladás csak hónapokkal a halála előtt történt. Feladta művészi karrierjét, miután anyagi és érzelmi jólétét is veszélyeztette. A művészi világ nagy veszteséggel tekint korai halálára.

26Vincent Van Gogh csak egyetlen festményt adott el életében, a The Red Vineyard címmel és az eladás csak hónapokkal a halála előtt történt. Feladta művészi karrierjét, miután anyagi és érzelmi jólétét is veszélyeztette. A művészi világ nagy veszteséggel tekint korai halálára.

Miután Dick Cheney problémásan illeszkedett be a saját osztályába a Yale Egyetemen, így lemorzsolódott. Az Amerikai Egyesült Államok 46. alelnöke, George W. Bush elnöksége alatt. George W. Bush-nak ebből fakadóan született is egy vicce, miszerint aki a Yale Egyetemen diplomázik, elnöké válik, aki pedig lemorzsolódik; alelnökké.

27Miután Dick Cheney problémásan illeszkedett be a saját osztályába a Yale Egyetemen, így lemorzsolódott. Az Amerikai Egyesült Államok 46. alelnöke, George W. Bush elnöksége alatt. George W. Bush-nak ebből fakadóan született is egy vicce, miszerint aki a Yale Egyetemen diplomázik, elnöké válik, aki pedig lemorzsolódik; alelnökké.

Charles Darwin-t átlagos tanulónak vélték. Feladta orvosi tanulmányait és lelkésznek készült. Végül a természettudomány felé fordult és beutazta a világot, hogy felfedezze a természet rejtelmeit. A Fajok eredete című írása, alapjaiban megváltoztatta a tudományt az evolúció elmélet kidolgozásával.

28Charles Darwin-t átlagos tanulónak vélték. Feladta orvosi tanulmányait és lelkésznek készült. Végül a természettudomány felé fordult és beutazta a világot, hogy felfedezze a természet rejtelmeit. A Fajok eredete című írása, alapjaiban megváltoztatta a tudományt az evolúció elmélet kidolgozásával.

Az űrhajó mérnök Clayton Anderson 15 alkalommal kapott visszautasítást a NASA-tól, mielőtt végül felmehetett az űrbe. Beszámolók szerint Anderson nem volt letörve a visszautasításuk miatt, valójában reményt érzett. Mivel a legtöbb jelentkező képeslapot kapott, ő pedig levelet, így úgy vélekedett, hogy ez jelenthet valamit. 2007-ben sikerült feljutnia az űrbe, és 5 hónapot tölthetett el a Nemzetközi Űr Állomáson.

29Az űrhajó mérnök Clayton Anderson 15 alkalommal kapott visszautasítást a NASA-tól, mielőtt végül felmehetett az űrbe. Beszámolók szerint Anderson nem volt letörve a visszautasításuk miatt, valójában reményt érzett. Mivel a legtöbb jelentkező képeslapot kapott, ő pedig levelet, így úgy vélekedett, hogy ez jelenthet valamit. 2007-ben sikerült feljutnia az űrbe, és 5 hónapot tölthetett el a Nemzetközi Űr Állomáson.

hirdetés

Carey Mulligan minden dráma iskolától elutasítást kapott, ahová jelentkezett. Egy előadó a Londoni Dráma Centertől azt tanácsolta neki, hogy inkább próbálkozzon gyerekeknek szánt TV műsörök vezetésével. Visszaemlékezései szerint azt a tanácsot kapta, hogy menjen haza és próbálkozzon mással, ne az iskolával. Megfogadta a tanácsot, úgy is tett és híres színésznővé vált. Filmjei közé tartozik a Szüfrazsett, Távol a világ zajától, A nagy Gatsby, Egy lányról, A szégyentelen.

30Carey Mulligan minden dráma iskolától elutasítást kapott, ahová jelentkezett. Egy előadó a Londoni Dráma Centertől azt tanácsolta neki, hogy inkább próbálkozzon gyerekeknek szánt TV műsörök vezetésével. Visszaemlékezései szerint azt a tanácsot kapta, hogy menjen haza és próbálkozzon mással, ne az iskolával. Megfogadta a tanácsot, úgy is tett és híres színésznővé vált. Filmjei közé tartozik a Szüfrazsett, Távol a világ zajától, A nagy Gatsby, Egy lányról, A szégyentelen.

Soichiro Honda egyedülálló éleslátásának köszönhetően kiközösítetté vált a japán üzleti világban. Honda egy mechanikai zseni volt, aki bálványozta Edison-t és szembeszállt a normákkal. Az individulaizmus irányába hajló szemlélete jobban beillett volna az Egyesült Államokba, mint Japánba, így el is idegenedett a japán üzleti világtól. Így vakmerően megpróbálkozott az amerikai autóiparral az 1970-es években és hagyta a japán autóipar forradalmat.

31Soichiro Honda egyedülálló éleslátásának köszönhetően kiközösítetté vált a japán üzleti világban. Honda egy mechanikai zseni volt, aki bálványozta Edison-t és szembeszállt a normákkal. Az individulaizmus irányába hajló szemlélete jobban beillett volna az Egyesült Államokba, mint Japánba, így el is idegenedett a japán üzleti világtól. Így vakmerően megpróbálkozott az amerikai autóiparral az 1970-es években és hagyta a japán autóipar forradalmat.

KÉRLEK KEDVELD A VÉLEMÉNYARÉNÁT A FACEBOOK-ON

Óriástacskó járja Brooklyn utcáit

az előző cikk a meghökkentő kategóriában

110 millió forintért ment el ez a lepusztult californiai ház

a következő cikk a meghökkentő kategóriában

TÖLTÉS

Kérlek kedveld oldalunkat!

A weboldal cookie-kat használ, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen részed, amikor az oldalunkon jársz. Az "Értem" gomb lenyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. További tudnivalókat a cookie-król Adatvédelmi szabályzatunkban találsz: adatvédelem

Értem