vélemény aréna
VÉLEMÉNYARÉNA.HU

mert a te véleményed is számít!

2022. május 19., csütörtök
Ivó, Milán napja van

2016. 10. 27.

utazás

3521

#Giethoorn

hozzászólás

Falu ahol folyók vannak az utcák helyén

Az autók ki is vannak tiltva ebből a faluból, csak csónakokkal és kenukkal lehet közlekedni a házak között. Arról nem szól a fáma, hogy jet skizni vajon lehet-e ezen a településen:)

A falucska neve: Giethoorn, nemhiába Hollandia Velencéjének is hívják.

Ez a festői kis holland falu a Nationaal Park Weerribben-Wieden szélén fekszik, Steenwijk várostól kb. 5 kilométerre, dél-nyugatra.  A település weblapján az olvasható, hogy a leghangosabb hang, amit hallani lehet a helyiségen, az a kacsák hápogása és a madárcsicsergés. Ha valaki Amszterdamba látogat, érdemes egy napot rászánni tehát Giethoornra is, ugyanis nincs távol a holland nagyvárostól.

A falut 1230-ban alapították a mediterrán vidékről menekülő ferences szerzetesek, akik itt telepedtek le. A mocsaras vidéken a tőzeg ásása közben rengeteg kecskeszarvat (geithoorns) találtak, innen ered a falu elnevezése- Giethoorn. Hasonló az angol goathorn szóhoz:)

Giethoorn házait csak gyalog fahidakon vagy vízen csónakokkal lehet megközelíteni. Megközelítőleg 7 és fél km csatorna folyik át a falun, ezeken keresztül 50 kis fahíd ível át. A csatornák többsége 1 méter mély.

Egy telet is megnéznénk ebben a faluban, amikor a folyó befagy és végig lehet korcsolyázni az utcákon.

forrás:

Wikipedia


hirdetés

KÉRLEK KEDVELD A VÉLEMÉNYARÉNÁT A FACEBOOK-ON

Épül a világ legmagasabb épülete

az előző cikk a utazás kategóriában

Csodálatos Szingapúr látnivalói

a következő cikk a utazás kategóriában

TÖLTÉS

Kérlek kedveld oldalunkat!

A weboldal cookie-kat használ, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen részed, amikor az oldalunkon jársz. Az "Értem" gomb lenyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. További tudnivalókat a cookie-król Adatvédelmi szabályzatunkban találsz: adatvédelem

Értem