vélemény aréna
VÉLEMÉNYARÉNA.HU

mert a te véleményed is számít!

2022. május 22., vasárnap
Júlia, Rita napja van

2016. 08. 11.

sport

3950

#IUndzsu, #Hong Undzsong

hozzászólás

Megható országegyesítés a két Korea között, a riói olimpián

A két tornászlány nem törődött, azzal az apró ténnyel, hogy országaik háborúban állnak egymással. Ők ennek ellenére jókedvűen beszélgettek és közös szelfit lőttek.

Észak és Dél-Korea már több, mint fél évszázada háborúban áll egymással. Békét a felek az 1953-as tűzszünet óta sem kötöttek, így jogilag máig tart a háború. A határ mentén gyakoriak voltak az incidensek az elkövetkező években. A két Korea kapcsolatában a hidegháború lezárását követő évtizedben került sor enyhülésre, az északi fél 1994-től kezdve igyekezett a kapcsolatokat normalizálni, mivel nagy szüksége volt Dél-Korea és a világ többi részének gazdasági támogatására. 2013. január 14-én Észak-Korea bejelentette, hogy békét szeretne kötni Dél-Koreával, mégis két hónappal később felmondta a tűzszüneti megállapodást, egyúttal a forródrót-kapcsolatot is megszakította. Jelenleg több, mint problémás a két ország viszonya.

Ebbe a környezetbe történt az alábbi eset. Az ellenségeskedésnek most jól betett két ifjú tornászlány, a déli I Undzsu és az északi Hong Undzsong, akik a tornacsarnokban nem csupán mosolyogva beszélgettek egymással, de még egy közös szelfit is készítettek a Riói Olimpián.

Erről szól az olimpiai eszme, az országok közötti békés versengésről és az országhatárokon átívelő emberi kapcsolatokról. Nem csodálkoznánk, ha ezt a szelfit majd óriásplakátokon nem látnánk viszont. Reméljük a koreai vezetők is eljutnak majd arra a szintre, amin ez a két jólelkű tornászlány van.

forrás: Instagram


KÉRLEK KEDVELD A VÉLEMÉNYARÉNÁT A FACEBOOK-ON

Szász Emese ezt a bombázót verte meg az olimpiai bajnoki döntőben

az előző cikk a sport kategóriában

Hosszú Katinka ellenfele, Fu Yuanhui szétszakítja az internetet grimaszaival

a következő cikk a sport kategóriában

TÖLTÉS

Kérlek kedveld oldalunkat!

A weboldal cookie-kat használ, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen részed, amikor az oldalunkon jársz. Az "Értem" gomb lenyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. További tudnivalókat a cookie-król Adatvédelmi szabályzatunkban találsz: adatvédelem

Értem