vélemény aréna
VÉLEMÉNYARÉNA.HU

mert a te véleményed is számít!

2022. május 22., vasárnap
Júlia, Rita napja van

2016. 06. 29.

természet

2743

#Sichuan

hozzászólás

Több száz majom árasztotta el a kis falut

Sichuan település teljességgel élhetetlen lett, már nem mernek kimenni az emberek az utcára.

Az ökoturizmus felfuttatásának reményében a Sichuan megyei Xianfeng lakosai betelepítettek 73 vadon élő makákót a városba. Abban bíztak, hogy a majmok miatt több turista jön majd, ehelyett a vad majmok teljesen leépítették a turizmust a faluban és a banántermést is dézsmálják.

13 éve a falu vezetője He Youliang, felvezette a farmereket a hegyekbe, hogy befogjanak 73 makákót írja a Chengdu Business Daily. A majmokat elhozták és rendszeresen etették, hogy beszokjanak a faluba.

Mr. He meggyőzött egy befektetőt, hogy a faluban építsenek egy majom-parkot. A park eleinte jól ment, 2011 és 2014 között élte fénykorát, He urat ekkor a Majomkirálynak nevezték és a turizmusra épülő vállalkozások, mint vendéglátó helyek és kiadó apartmanok szépen futottak.

Eleinte úgy tűnt, hogy a majmok a falu szerencsehozói, de később ez átfordult és pont, a falu szerencsétlenségének okozói lettek. A befektető otthagyta a falut és a majompopuláció erőteljesen elkezdett nőni. Több, mint 600 majom él már a városban és környékén. Gyakorlatilag ellehetetlenítik az életet, dézsmálják a termést és még az embereket is megtámadják.

A majmok etetése évente 110 000 kínai jüan lenne, ami közel 5 000 000 Ft. Ezt a falusiak nem tudják már fizetni így a majmok fosztogatnak. Arra számítottak a lakosok ha abbahagyják a majmok etetését, akkor azok szépen visszatérnek a hegyekbe, de ez nem így történt. A majmok megszokták eddigi kényelmes életüket és nem akarnak róla lemondani.

Ha a falubeliek nem adják oda nekik, akkor elveszik. Több farmer be is szüntette már a termelést, mert a majmok tönkretették a kukoricaültetvényeiket. A falu elkezdett elnéptelenedni, többek elhagyták már. Akik kitartanak azok az állam segítségét várják.

Vicces, hogy mindez pont a kínai naptár szerinti Majom évében történik:)

Végezetül egy megdöbbentő videó. Nem viccelnek ezek a majmok, még a kígyókra is rámennek:)

forrás: Shanghaiist


KÉRLEK KEDVELD A VÉLEMÉNYARÉNÁT A FACEBOOK-ON

Hihetetlen formájú felhők az égen!

az előző cikk a természet kategóriában

A világ 20 legerősebb harapású állata

a következő cikk a természet kategóriában

TÖLTÉS

Kérlek kedveld oldalunkat!

A weboldal cookie-kat használ, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen részed, amikor az oldalunkon jársz. Az "Értem" gomb lenyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. További tudnivalókat a cookie-król Adatvédelmi szabályzatunkban találsz: adatvédelem

Értem