vélemény aréna
VÉLEMÉNYARÉNA.HU

mert a te véleményed is számít!

2022. május 19., csütörtök
Ivó, Milán napja van

2016. 07. 23.

autó-motor

7095

hozzászólás

Így húzd ki a sárban, homokban vagy hóban elakadt autódat

Zseniális megoldás valamelyik arab országból! Mindössze egy kötél és egy zsák kell hozzá. Megspórolhatjuk a drága autómentés díját, ha ismerjük ezt a módszert:)

A módszer amennyire egyszerű, annyira zseniális. Csak egy kötél kell és egy zsák... Hóban vagy sárban nehezebb kivitelezni de ott is megoldható, viszont a legjobban a homokban elakadt autóknál müködik. Ne égesd szét a kuplungod eszetlen próbálkozással, hanem húzd ki az elakadt autódat ezzel a módszerrel. Az autómentők szerencséjére kevesen ismerik ezt a módszert.

Ha nincsen a kéznél zsák és kötél vagy hóban nincs lehetőség a módszer kivitelezésére akkor az alábbi javaslataink vannak:

A továbbjutás lényeges feltétele, hogy a hajtott kerekek megfelelően kapaszkodhassanak. Ennek érdekében igen fontos, hogy ne idézzünk elő olyan helyzetet, amikor a kerekek megforognak az út felületén. Ezt úgy érhetjük el, hogy a kerekek forgását csak olyan mértékben engedjük meg, hogy kiküszöböljük a megcsúszást és így elkerülhetjük azt is, hogy a kerekek beássák magukat a talajba.

Tehát nem szabad megpörgetni a kerekeket, ami óvatos gázadással finom tengelykapcsolópedál-mozgatással és megfelelő, általában 1. sebességfokozatban való indulással érhető el. A kiszabadulás érdekében hintáztassuk meg a gépkocsit óvatos előre-hátra mozgással. Ha már elegendő nekifutási lehetőségünk van, lassú, de mindig növekvő gyorsításokkal indítva, igyekezzünk a mélyedésből kijutni.

Túl laza talajban mély hóban vagy sárban gyakran szabályos utat kell építenünk. Ezért emeljük meg az autó egyik oldalát. Az emelő alá tegyünk követ vagy téglát, hogy ne nyomódjon a talajba.


KÉRLEK KEDVELD A VÉLEMÉNYARÉNÁT A FACEBOOK-ON

Melyik kabriót választanád ebből a listából?

az előző cikk a autó-motor kategóriában

Víz alá viszik az autóforgalmat Norvégiában

a következő cikk a autó-motor kategóriában

TÖLTÉS

Kérlek kedveld oldalunkat!

A weboldal cookie-kat használ, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen részed, amikor az oldalunkon jársz. Az "Értem" gomb lenyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. További tudnivalókat a cookie-król Adatvédelmi szabályzatunkban találsz: adatvédelem

Értem