vélemény aréna
VÉLEMÉNYARÉNA.HU

mert a te véleményed is számít!

2022. január 27., csütörtök
Angelika napja van

2016. 11. 19.

utazás

3995

#batucaves

hozzászólás

Ősi hindu templom a barlang mélyén, ahova 272 lépcsőn lehet feljutni

A Batu barlangok egy mészkő hegyben találhatók, ahol egy sor barlang és a barlangtemplom található Kuala Lumpur városához közel, Malajziában.

Malajzia fővárosában, Kuala Lumpurban az úgynevezett Batu barlangok 60 méter magasan adnak otthont, egy hindu templomnak, és tekintélyes lakójának, a hatalmas istennő Murugánnak. Eme helyen az emberek több esetben is, önpusztító módszereket használnak, de mégsem éreznek fájdalmat, a hívők ezt a barlangban lakó istenségnek tulajdonítják.

Ez az egyik legnépszerűbb hindu szentély. A területen élő Temuan törzsbéli emberkék régóta használták a hatalmas barlangot, mint menedéket. A nyugati világ az 1800-as évek végén értesült létéről. Ekkor egy amerikai természettudós William Hornaday járta be az akkor még jelentős erdőben nyíló barlangokat. 3 hosszabb és több rövidebb barlang nyílik a területen. A Batu barlangokban zajlik a Thaipusam fesztivál, melynek időpontja január, február hónapokra esik. Ilyenkor 800 000 - 1,5 millió hindu zarándok keresi fel a barlangtemplomokat, és tesz bizonyságot hitének erejéről. A 15 km-re lévő város központjától gyalogosan teszik meg az utat, közben számos rituálét végrehajtanak. Az út végén, a barlang nagytermébe felvezető 272 fokú lépcsősoron az eksztázisban lévő kiválasztott hívők számos komoly sebet ejtve testükön bizonyítják be a számos hindu isten iránti feltétlen hitüket.
Murugán istennő mindig azt mondta: legyetek erősek. A helyiek, hatalmas lándzsákkal szúrják át testrészeiket, horgot kötnek magukra, és autókat húznak el vele, mégis, semmi sérülésük, vérzésük nincs.
Sokan ezt a pszichológia számlájára, és más tudatállapot létezésére írják. A hinduk vakon hisznek az istennő hatalmában és erejében, leggyakrabban dárdával ábrázolják, mert úgy hiszik hatalmának ez a forrása. Évente egyszer tartandó ünnepén több millióan utaznak el ide, hálaadás, vagy vezeklés céljából.

A barlangok felkeresése az ünnepségsorozaton kívül is érdekes program. Élőviláguk is érdekes, a makákó majmok kíváncsiskodnak a turisták körül, de számos pókot és hatalmasra nőtt gyümölcsevő denevért is megfigyelhetünk, illetve az egyik kis barlangtemplom mélyén megbúvó terráriumban mindenféle különleges kígyót is lehet látni, például köpködő kobrát.


hirdetés

hirdetés

hirdetés

KÉRLEK KEDVELD A VÉLEMÉNYARÉNÁT A FACEBOOK-ON

27 évesen, az első nőként fogja a világ összes országát bejárni

az előző cikk a utazás kategóriában

Csodálatos Peking látnivalói

a következő cikk a utazás kategóriában

TÖLTÉS

Kérlek kedveld oldalunkat!

A weboldal cookie-kat használ, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen részed, amikor az oldalunkon jársz. Az "Értem" gomb lenyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. További tudnivalókat a cookie-król Adatvédelmi szabályzatunkban találsz: adatvédelem

Értem