vélemény aréna
VÉLEMÉNYARÉNA.HU

mert a te véleményed is számít!

2022. május 22., vasárnap
Júlia, Rita napja van

2016. 03. 05.

életmód

5966

bicikli, autó, tömegközlekedés, bkv, máv

hozzászólás

Tömegközlekedés, autó vagy bicikli?

Melyikkel közlekedsz legszívesebben? Mindegyiknek megvannak a maga előnyei és hátrányai. Lájkold azt a képet, amelyikkel legszívesebben utazol.Tömegközlekedés, autó vagy bicikli?

Melyikkel közlekedsz szívesebben? Mindkettőnek megvan a maga előnye és hátránya. Saját autót fenntartani költséges, fizetni kell az üzemanyagot, biztosítást, súlyadót, szervizelést stb. Ezeknek a total költsége jóval magasabb, mint egy BKV vagy MÁV bérlet. Viszont előnye, hogy a tömegközlekedéssel szemben nem kell másokkal osztoznunk az ülőhelyeken és jóval kényelmesebb. A tömegközlekedés melletti érv, hogy nem kell a vezetésre koncentrálnunk, egy 20-30 perces busz vagy vonat út alatt is olvashatunk, tanulhatunk vagy simán csak a telefononon játszhatunk, ezeket vezetés közben nem tudjuk megtenni. Idő szempontjából árnyaltabb a kép, dugó nélkül általában az autó gyorsabb és A-ból B-be elvisz, ajtótól ajtóig. Viszont ha dugóban közlekedünk akkor már a tömegközlekedés gyorsabb lesz, a metrot, a villamost és a vonatot nem hátráltatja a forgalom mértéke és még a busz is tud csalni a buszsávval. A reggeli és esti dugó idején és munkahelyre ingázni a tömegközlekedés az esetek nagyobb részében időtakarékosabb megoldás. Jollyjoker megoldás lehet a bicikli. Előnye, hogy egészséges, segít az elhízás ellen és gyors. Dugóban el lehet slisszolni az autók mellett és szintén háztól házig lehet vele közlekedni, nem kell az átszállásokkal és sétával kalkulálni. Mint mindennek ennek is van árnyoldala: baleset esetén nem vagyunk védve ill. a városban közlekedve a szmogot a kitágult tüdőnkbe szívjuk be, ami ártalmas lehet.

Te melyikkel közlekedsz legszívesebben?

Tömegközlekedés, autó vagy bicikli?

KÉRLEK KEDVELD A VÉLEMÉNYARÉNÁT A FACEBOOK-ON

Szakáll, borosta vagy sima arc?

az előző cikk a életmód kategóriában

Futás, úszás vagy biciklizés?

a következő cikk a életmód kategóriában

TÖLTÉS

Kérlek kedveld oldalunkat!

A weboldal cookie-kat használ, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen részed, amikor az oldalunkon jársz. Az "Értem" gomb lenyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. További tudnivalókat a cookie-król Adatvédelmi szabályzatunkban találsz: adatvédelem

Értem