vélemény aréna
VÉLEMÉNYARÉNA.HU

mert a te véleményed is számít!

2022. május 19., csütörtök
Ivó, Milán napja van

2016. 08. 26.

tudtad-e

4148

#airforceone

hozzászólás

A világ legjobban őrzött helyei ahova esélyed sincs bejutni

Ezeket a helyeket jobban védik, mint bármit Magyarországon. A legtöbbjük létezéséről sem tudtunk, nemhogy arról, hogy mi található bennük. Ha el szeretnénk dugni a megtakarított pénzünket, tuti ezek közül valamelyikbe raknánk.

forrás: lemon.hu, erdekesvilag.com, thechive.com, wikipedia.com


Cheyenne-hegységi bunker: 1961-től egészen 1966-ig ásták, egyike a világ legbiztonságosabbnak számító építményeinek, ami atomcsapást is elvisel gond nélkül.

1Cheyenne-hegységi bunker: 1961-től egészen 1966-ig ásták, egyike a világ legbiztonságosabbnak számító építményeinek, ami atomcsapást is elvisel gond nélkül.

Az 51-es körzet: Rengeteg legenda övezi a nevadai katonai bázist, ami a Groom Lake nevű kiszáradt tóban terül el.

2Az 51-es körzet: Rengeteg legenda övezi a nevadai katonai bázist, ami a Groom Lake nevű kiszáradt tóban terül el.

A Haven Co egy adatvédelemmel foglalkozó cég az Északi-tenger partjainal Nagy-Britanniában. A brit királyi családon, befektetőkön, és belépésre felhatalmazott személyeken kívül nem teszi be oda a lábát élő ember. 2008-ban bezárták a helyet, de nem tudni, miért, és tényleg bezárták-e.

3A Haven Co egy adatvédelemmel foglalkozó cég az Északi-tenger partjainal Nagy-Britanniában. A brit királyi családon, befektetőkön, és belépésre felhatalmazott személyeken kívül nem teszi be oda a lábát élő ember. 2008-ban bezárták a helyet, de nem tudni, miért, és tényleg bezárták-e.

Svájci Bank: Nagyon nehéz bejutni, ami nem is csoda, hiszen extrém biztonsági körülmények között őrzik a gazdagok vagyonát évszázadok óta.

4Svájci Bank: Nagyon nehéz bejutni, ami nem is csoda, hiszen extrém biztonsági körülmények között őrzik a gazdagok vagyonát évszázadok óta.

A Szövetségi Tartalékbank New Yorkban: Itt őrzik a világ legnagyobb aranykészletét, a világ aranyának egynegyedét, 25 méterrel a föld alatt.

5A Szövetségi Tartalékbank New Yorkban: Itt őrzik a világ legnagyobb aranykészletét, a világ aranyának egynegyedét, 25 méterrel a föld alatt.

hirdetés

Tumen folyó: Oroszország és Észak-Korea határán fekszik, és maradjunk annyiban, hogy nem szeretik a kíváncsiskodókat

6Tumen folyó: Oroszország és Észak-Korea határán fekszik, és maradjunk annyiban, hogy nem szeretik a kíváncsiskodókat

Greenbrier: egy 26 négyzetkilométeres birtok Észak-Virginiában, ami atombiztos bunkert rejt, amit az amerikai Kongresszus-tagok használhatnak vész esetén

7Greenbrier: egy 26 négyzetkilométeres birtok Észak-Virginiában, ami atombiztos bunkert rejt, amit az amerikai Kongresszus-tagok használhatnak vész esetén

Fort Knox: Amerika raktára, ahol történelmi dokumentumokat és több ezer tonnányi aranyat őriznek.

8Fort Knox: Amerika raktára, ahol történelmi dokumentumokat és több ezer tonnányi aranyat őriznek.

A világ legjobban őrzött határszakasza, a Demilitarizált Zóna a Észak- és Dél-Korea között: 160 mérföld hosszan őrzik.

9A világ legjobban őrzött határszakasza, a Demilitarizált Zóna a Észak- és Dél-Korea között: 160 mérföld hosszan őrzik.

hirdetés

A Coca-Cola receptje az egyik legféltettebben őrzött titok. Nem véletlen hogy egy rettenetesen vastag falú trezorban őrzik. Maga a trezor látogatható, ám annak tartalmát csak a kiváltságosok ismerhetik meg. Állítólag 2011-ben a receptet tartalmazó fémdobozt elszállították, és egy olyan helyen őrzik, amit nem nyitnak ki senkinek.

14A Coca-Cola receptje az egyik legféltettebben őrzött titok. Nem véletlen hogy egy rettenetesen vastag falú trezorban őrzik. Maga a trezor látogatható, ám annak tartalmát csak a kiváltságosok ismerhetik meg. Állítólag 2011-ben a receptet tartalmazó fémdobozt elszállították, és egy olyan helyen őrzik, amit nem nyitnak ki senkinek.

Kígyósziget, és ezzel valószínűleg mindent el is mondtunk, amit tudni érdemes. Brazília partjaitól nem messze fekszik ez a gyönyörű, ám cseppet sem veszélytelen édenkert, de a hadsereg megtiltotta, hogy civilek lépjenek a szigetre, az ott élő 5.000 különböző kígyófajta ugyanis nem kifejezetten turistabarát. Csak a tudósok látogathatják.

15Kígyósziget, és ezzel valószínűleg mindent el is mondtunk, amit tudni érdemes. Brazília partjaitól nem messze fekszik ez a gyönyörű, ám cseppet sem veszélytelen édenkert, de a hadsereg megtiltotta, hogy civilek lépjenek a szigetre, az ott élő 5.000 különböző kígyófajta ugyanis nem kifejezetten turistabarát. Csak a tudósok látogathatják.

hirdetés

A brazíliai Javari Rezervátum a Föld legnagyobb olyan területe, ahol érintetlen törzsek élnek, legalább nyolc, de 14-re is becsülik a tudósok a számukat. A brazíliai és a perui kormány is szigorúan szabályozza ezen területek látogatását.

18A brazíliai Javari Rezervátum a Föld legnagyobb olyan területe, ahol érintetlen törzsek élnek, legalább nyolc, de 14-re is becsülik a tudósok a számukat. A brazíliai és a perui kormány is szigorúan szabályozza ezen területek látogatását.

Mikor IV. Kamehameha király a hawaii Niihaut 1863-ban eladta Elizabeth Sinclairnek, utóbbi célul tűzte ki, hogy megőrzi az ősi hawaii kultúrát a területen. Máig nincsenek modern utak és elektromosság a kétszáz lakosú szigeten, és a turizmus is tiltott: a szigetet egyedül a méregdrága és ritka helikopteres túrák során lehet megközelíteni.

19Mikor IV. Kamehameha király a hawaii Niihaut 1863-ban eladta Elizabeth Sinclairnek, utóbbi célul tűzte ki, hogy megőrzi az ősi hawaii kultúrát a területen. Máig nincsenek modern utak és elektromosság a kétszáz lakosú szigeten, és a turizmus is tiltott: a szigetet egyedül a méregdrága és ritka helikopteres túrák során lehet megközelíteni.

KÉRLEK KEDVELD A VÉLEMÉNYARÉNÁT A FACEBOOK-ON

Ha a 80-as években voltál fiatal, akkor ez a video biztos megdobbantja a szíved

az előző cikk a tudtad-e kategóriában

Ezért Japánban a legjobb az oktatás

a következő cikk a tudtad-e kategóriában

TÖLTÉS

Kérlek kedveld oldalunkat!

A weboldal cookie-kat használ, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen részed, amikor az oldalunkon jársz. Az "Értem" gomb lenyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. További tudnivalókat a cookie-król Adatvédelmi szabályzatunkban találsz: adatvédelem

Értem