vélemény aréna
VÉLEMÉNYARÉNA.HU

mert a te véleményed is számít!

2016. december 7., szerda
Ambrus napja van

2016.10.01.

gasztro

292

#budagourmet

hozzászólás

Buda Gourmet vol. 2. - A'la carte

Jazz, félhomály, uruguayi steak, száraz Kadarka és tripla csoki. Ezek az alapanyagok betéve a Buda Gourmet nevű mixerbe, együtt kiadnak egy prímán eltöltött másfél órát. Velős véleményünk következik!

Legutóbbi látogatásom alkalmával inkognitóban teszteltem a Buda Gourmet Bistrot pár kollégámmal és megírtam a pozitív benyomásaimat. Ez felhívás volt keringőre, az all you can eat ebéd után egy vacsorát is muszáj volt itt elfogyasztani. Hogy ne pr-cikk benyomása legyen a cikknek a negatívumokról is próbálok majd beszámolni, de ezek száma nullaközeli lesz, mert a hely magával ragadó.

Szombat este érkeztünk a feleségemmel egy kellemes vacsorára és a mélygarázsban tettük le az autót. Nem mondanám, hogy túl volt zsúfolva a bisztró, talán 2 vagy 3 asztaltársaság volt rajtunk kívül. Az étterem frissen nyitott, 2015 az alapítás éve, nem futott még fel maximális fordulatszámra, de egy romantikus vacsorához tökéletes választás. Háttérben kellemes jazz szólt, ráshazamoztam pár számra annyira megtetszettek, volt Refugees: Killing me softly és Beatles feldolgozás is. Valami CD lehetett, de nagyon eltalálták, passzolt a hely hangulatához.

A modern/letisztult formák, a kellemes félhomály, gyertyafény, az andalító jazz és a később elfogyasztott két pohár Kadarka együtt, egész kellemes relaxált állapotba hozott minket. Innen már valami középszerű vacsorával is jó hangulatban távoztunk volna.

Elsőnek mindketten egy levessel kezdtünk, szeretjük a magyaros ízeket, így a pincér ajánlására a gulyáslevessel indítottunk. A tányér jópofa volt, a leves pedig kellemesen sűrű. Itt volt egy kisebb baki a pincér részéről, hogy nem hozott kanalat, de ennél nagyobb baj sose legyen. Egy viccel elütötte és jót mosolyogtunk rajta, természetesen az este értékéből ez egy fél centit sem vont le:)

A másodiknak én egy uruguayi bélszínnel próbálkoztam sajtszósszal és burgonya tortával. A bélszínt medium kértem, amit eltaláltak. Kellően szaftos és ízletes volt. Miután nem vagyok gourmet, csak egy egyszerű marketinges/online vállalkozó/újságíró féleség, így hazudnék, ha azt mondanám, hogy meg tudok különböztetni egy vakteszten két steaket. De szerintem az étterembe járók 95%-a nem tudja megkülönböztetni az uruguayi és ausztrál steaket. Még a Coca vs Pepsibe is beletörne sokak bicskája, nemhogy ebbe. Az viszont tény, hogy közepe gyönyörű vörös volt és szépen engedte a vágás során a szaftot. Megkockáztatom életem top3 steakjében simán benne volt.

Nézzük kicsit közelebbről. Még közelebbről:)

Mondhatni, másodperc pontosan 3 percet sült:)

Feleségem angus marhaburgert evett, cheddarral és köretnek sült krumplit. Helyes volt itt is a tálalás, a krumplit egy kis mini fritőzben hozták ki. Apróság ez is, mint a gulyásleves tányérja, de sok ilyen kis apróságból egy nagyon kellemes este adódott össze.

Desszertnek én egy tiramisut ettem. Alapvetően úgy táplálkozom, hogy minimalizáljam a bevitt cukrot és ritkán eszem édességet, de itt hülye lettem volna kihagyni. Nem volt túl gej, nem a fejemnyi nagy adaggal akartak, jó magyar módon levenni a lábamról, hanem egyszerűen csak finom volt. Kellően krémes és pont elég. Még meg tudtam volna enni belőle párat, de így volt komplett, azt már csak a szemem kívánta volna. A 3 fogás így volt egy kerek egész.

Feleségem egy tripla csokis mousse-szal zárta a sort. Ő sem túl édesszájú, de ha édeset eszik akkor az csakis csoki lehet, így a tripla csoki ételmegnevezés részlet, el is döntötte a választási dilemmát. Ez a desszert is nagyon igényesen volt tálalva. Gyerekkori barátnője cukrász, akinek az a hobbija, hogy durvábbnál durvább csoki tortákkal bombázzon minket, ha összefutunk. Így az ingerküszöb magasan van, de ez a desszert tudott újat mutatni. Természetesen nem bírtam magammal, egy kanállal beleraboltam:)

A fogások mellé feleségem áfonyalevet ivott, míg én két pohár száraz/vörös Kadarkát. Mit ne mondjak a borválaszték elég impozáns, itt még a legüberebb borszakik is megtalálják az igényeiknek megfelelő bort.

Összességében egy nagyon kellemes másfél órát töltöttünk itt, a pincérek nagyon kedvesek és udvariasak voltak, minden alkalommal leálltak kicsit haverkodni, de nem tolakodóan. Látszott, hogy nagyon érzik a vendéglátózást és nem ma kezdték. Ha egytől százig értékelni kellene az élményt, hogy professzionálisnak tűnjön a cikk, akkor egy erős 95%-ot adnék ráJ Maximálisan ajánlott kategória egy kellemes estéhez, akár nagyobb asztaltársasággal is. Mi még visszatérünk!


KÉRLEK KEDVELD A VÉLEMÉNYARÉNÁT A FACEBOOK-ON

18 konyhai trükk, amit a szakácsok el akarnak titkolni előled

az előző cikk a gasztro kategóriában

Te még rendelsz pizzát? 30 perc alatt kész bögrés pizza recept!

a következő cikk a gasztro kategóriában

TÖLTÉS

Kérlek kedveld oldalunkat!

A weboldal cookie-kat használ, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen részed, amikor az oldalunkon jársz. Az "Értem" gomb lenyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. További tudnivalókat a cookie-król Adatvédelmi szabályzatunkban találsz: adatvédelem

Értem