vélemény aréna
VÉLEMÉNYARÉNA.HU

mert a te véleményed is számít!

2022. május 22., vasárnap
Júlia, Rita napja van

2016. 03. 11.

életmód

2207

budapest, videk

hozzászólás

Budapest vagy Vidék?

A budapesti életmód vagy a nyugodtabb vidéki élet a vonzóbb?Budapesten vagy vidéken élnél szívesebben? Mindkét választásnak megvannak az előnyei és a hátrányai is, így a válasz főleg egyénfüggő. Budapesten nyüzsgőbb életet tudunk élni, több kikapcsolódási lehetőséggel és sokszínű éjszakai élettel. Ha a munkalehetőségeket nézzük akkoris Budapest a befutó, mivel itt magasabbak az átlagbérek egy 50eFt-tal, mint az ország többi részében. Az érem másik oldala, hogy a magasabb bérek magasabb megélhetési költségekkel is járnak, így például egy átlagos 50nmes albérlet a belvárosban bőven hatszámjegyű összeget kóstál, de az ingatlanvásárlás is sokkal drágább. Ezzel szemben a vidéki élet kevésbé stresszes, nincsenek dugók, nincsen szmog és a létfenntartás is sokkal olcsóbb. Viszont hiába az olcsóbb élet, ha a bérek is jócskán elmaradnak a Budapestitől. (leszámítva néhány vidéki nagyvárost, mint Kecskemét, Győr vagy Székesfehérvárt)

A kevesebb programlehetőséget kárpótolja a természet közelsége, egy Balatonparti kisvárosban vagy egy Börzsönyben található faluban nem kell a szomszédba menni a természet szépségéért. Budapesten kevésbé nyitottak az emberek, a sűrűn lakott panelekben azt sem tudni ki lakik felettünk vagy alattunk, míg vidéken mindenki köszön mindenkinek egy kisvárosban, de egy 40-50ezres városban is jellemzően névről ismerik egymást az utcabeliek. A vidékiek az ingázás és dugó fogalmait is kevésbé ismerik, mint a budapestiek. Ha adottak az anyagi biztonság és a biztos jövedelem lábai akkor a vidéki lét kellemesebb tud lenni, viszont sajnos ezt sokan nem tudják otthon biztosítani maguknak, ezért indulnak el Budapestre.

Te Budapesten élnél inkább vagy egy tetszőleges vidéki városban?

KÉRLEK KEDVELD A VÉLEMÉNYARÉNÁT A FACEBOOK-ON

Érdekes képek a nagyvilágból

az előző cikk a életmód kategóriában

Mi lehet a képen? Ha tipped sincs, kattints és nézd meg!

a következő cikk a életmód kategóriában

TÖLTÉS

Kérlek kedveld oldalunkat!

A weboldal cookie-kat használ, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen részed, amikor az oldalunkon jársz. Az "Értem" gomb lenyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. További tudnivalókat a cookie-król Adatvédelmi szabályzatunkban találsz: adatvédelem

Értem