vélemény aréna
VÉLEMÉNYARÉNA.HU

mert a te véleményed is számít!

2022. január 27., csütörtök
Angelika napja van

2017. 02. 06.

életmód

2823

#chlorella

hozzászólás

Kicsi, zöld és igazi tápanyagbomba. Tudja, hogy mi az?

A Chlorella alga az egyik legrégebbi élő szervezet, ami a Földön található. Ennek köszönhetően rengeteg mindent túlélt, s alkalmazkodott az évezredek alatt változó viszonyok sokaságához.

A Chlorella kivételes képességei

A Chlorella rendkívül gazdag tápanyagokban, csakúgy, mint a Spirulina alga, azonban a Chlorellában található még egy plusz különlegesség is, a CGF, azaz a Chlorella Növekedési Faktor, mely egy nukleotid-peptid-komplex "anyag", s főként nukleinsav-származékokból tevődik össze.

Ez a rendkívül különleges anyag a növekedésben játszik meghatározó szerepet, s hatására a sejtek elképesztő ütemben, átlagosan 20 óránként képesek reprodukálni magukat.

Ez a növekedési faktor a Chlorella minden sejtmagjában jelen van, és biztosítja a szervezet sejtjei számára, hogy mindig legyen elég tápanyag, ami a regenerációhoz szükséges.

Milyen tápanyagok vannak még a Chlorellában?

  • Vitaminok tárháza, hiszen megtalálható benne a az A-, B1-,B2-, B6-, B12-, C-,E-és K-vitamin is.
  • Az ásványi anyagokat és nyomelemeket bioaktív formában tartalmazza, így többek között a vas, magnézium, kalcium, kálium, foszfor, cink, réz, mangán és kobalt is megtalálható benne.
  • Chlorella alga az egyik legkitűnőbb természetes jódforrás.
  • Rendkívül nagy arányban van benne jelen a klorofill, minek köszönhetően a legkiválóbb növényi klorofill forrásként tartják számon. Ezáltal kitűnő vértisztító, antioxidáns, méregtelenítő, fertőtlenítő és emésztésserkentő hatásokkal rendelkezik.
  • Bővelkedik karotinoidokban, így jelen van benne a flavoxantin, loraxantin, neoxantin, asztaxantin éskantaxantin is.
  • Megtalálhatóak benne az esszenciális zsírsavakként számon tartott Omega-3 és az Omega-6 zsírsavak is, melyek létfontosságúak szív-és érrendszerünk számára.
  • Poliszacharidok is fellelhetőek benne, melyek az immunrendszer erősítéséhez járulnak hozzá.
  • Rendkívül sok fehérjét tartalmaz, minek köszönhetően különösen ajánlott vegetáriánusok számára, mivel tökéletesen fedezhető általa a napi fehérjeszükségletünk.
  • Antioxidáns vegyületekben is bővelkedik, ráadásul az egyik legerősebb antioxidánsként számon tartott alfa-liponsavat és aminosavakat is tartalmazza.
  • A Chlorellában jelen van  DNS és az RNS is, méghozzá a táplálékok között a legmagasabb arányban. E létfontosságú nukleinsavak rengeteg betegség kezelésében nyújthatnak számunkra segítséget, így többek között a szív-és érrendszeri problémák, vesebetegség, májbetegség, magas vérnyomás, cukorbetegség, ízületi gyulladás és bőrproblémák esetén is jótékony hatásokkal bírnak.

Ha szeretne még több hasznos információt olvasni a Chlorella Algáról és annak bámulatos egészségvédő hatásairól, akkor KATTINTSON IDE, ahol mindent megtudhat erről a lenyűgöző képességekkel megáldott mikroalgáról!


KÉRLEK KEDVELD A VÉLEMÉNYARÉNÁT A FACEBOOK-ON

Zseni anyukák ötletei

az előző cikk a életmód kategóriában

A méhkaptár titkos fegyvere, avagy a Méhpempő kivételes képességei

a következő cikk a életmód kategóriában

TÖLTÉS

Kérlek kedveld oldalunkat!

A weboldal cookie-kat használ, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen részed, amikor az oldalunkon jársz. Az "Értem" gomb lenyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. További tudnivalókat a cookie-król Adatvédelmi szabályzatunkban találsz: adatvédelem

Értem