vélemény aréna
VÉLEMÉNYARÉNA.HU

mert a te véleményed is számít!

2022. május 22., vasárnap
Júlia, Rita napja van

2016. 07. 24.

utazás

4353

#tourist

hozzászólás

A világ 21 legszebb helye, amit meg kell látogatnod ebben az életben

Van itt minden: meleg helyek, fagyos helyek, ember által emelt épületek, folyók, hegyek. Ha csak egyet választhatnál melyik lenne az?


Petra, Jordánia (Credit: Dave Bouskill) - i.e. 312-ben már állt a hegybe vésett templom. Az UNESCO a világörökség részévé nyilvánította. Történetéről és keletkezéséről alig tudni valamit, 1812-ig a nyugati világ számára ismeretlen volt.

1Petra, Jordánia (Credit: Dave Bouskill) - i.e. 312-ben már állt a hegybe vésett templom. Az UNESCO a világörökség részévé nyilvánította. Történetéről és keletkezéséről alig tudni valamit, 1812-ig a nyugati világ számára ismeretlen volt.

Gizai piramisok, Egyiptom (Credit: Dale Johnson, 500px)

2Gizai piramisok, Egyiptom (Credit: Dale Johnson, 500px)

Kauai, Hawaii (Credit: Trip Advisor)

3Kauai, Hawaii (Credit: Trip Advisor)

Longsheng rizsteraszok, Kína(Credit: Wikipedia) - Kínaiul Longji a hely neve, ami sárkánygerincet jelent. A rizsföldeket elválasztó teraszok formája egy sárkány gerincére emlékeztet.

4Longsheng rizsteraszok, Kína(Credit: Wikipedia) - Kínaiul Longji a hely neve, ami sárkánygerincet jelent. A rizsföldeket elválasztó teraszok formája egy sárkány gerincére emlékeztet.

Machu Picchu, Peru (Credit: Mypetyak on Flickr)

5Machu Picchu, Peru (Credit: Mypetyak on Flickr)

hirdetés

Neuschwanstein Kastély, Németország(Credit: unikwallpaper.blogspot.com) - Ez a kastély Dél-Németországban található és a XIX. században épült. A Csipkerózsika Walt Disney feldolgozásában látható kastélyt is ez inspirálta.

6Neuschwanstein Kastély, Németország(Credit: unikwallpaper.blogspot.com) - Ez a kastély Dél-Németországban található és a XIX. században épült. A Csipkerózsika Walt Disney feldolgozásában látható kastélyt is ez inspirálta.

Amazonas folyó, Brazília (Credit: Dailybackgrounds.com) - A világ esőerdejeinek több, mint a fele ekörül a folyó körül csoportosul. Nemhiába az Amazonas vízhozama a legnagyobb a világon.

7Amazonas folyó, Brazília (Credit: Dailybackgrounds.com) - A világ esőerdejeinek több, mint a fele ekörül a folyó körül csoportosul. Nemhiába az Amazonas vízhozama a legnagyobb a világon.

Railay, Thaiföld(Credit: magic4walls.com)

8Railay, Thaiföld(Credit: magic4walls.com)

Svalbard, Norvégia(Credit: nordnorge.com)

9Svalbard, Norvégia(Credit: nordnorge.com)

Szivárvány-hegyek Zhangye Danxia, Kína(Credit: Huffington Post) - A homokkövekben található ásványi anyagok miatt a hegy piros, sárga, kék és zöld színben pompázik.

10Szivárvány-hegyek Zhangye Danxia, Kína(Credit: Huffington Post) - A homokkövekben található ásványi anyagok miatt a hegy piros, sárga, kék és zöld színben pompázik.

Taj Mahal, India (Credit: Nedim Chaabene on Flickr)

11Taj Mahal, India (Credit: Nedim Chaabene on Flickr)

hirdetés

Torres Del Paine Patagonia, Chile (Credit: Wikipedia)

12Torres Del Paine Patagonia, Chile (Credit: Wikipedia)

Tracy Arm Fjord, Alaszka (Credit: Jack Moskovita)

13Tracy Arm Fjord, Alaszka (Credit: Jack Moskovita)

Velence, Olaszország (Credit: Findpik.com) - 118 kis szigetre épült és egy csatornarendszer választja el egymástól. Római menekültek alapították, manapság komoly erőfeszítések árán tudják csak megóvni az emelkedő vízszinttől és az elmocsarasodástól.

14Velence, Olaszország (Credit: Findpik.com) - 118 kis szigetre épült és egy csatornarendszer választja el egymástól. Római menekültek alapították, manapság komoly erőfeszítések árán tudják csak megóvni az emelkedő vízszinttől és az elmocsarasodástól.

Viktória vízesés, Zambia/Zimbabwe (Credit: springbokatlas.com) - 1088 köbméter víz esik le a Zambia és Zimbabwe határán található vízesésen egy másodperc alatt. A vízesés magassága 350 láb. Ennél van magasabb vízesés, de szebb nem nagyon:)

15Viktória vízesés, Zambia/Zimbabwe (Credit: springbokatlas.com) - 1088 köbméter víz esik le a Zambia és Zimbabwe határán található vízesésen egy másodperc alatt. A vízesés magassága 350 láb. Ennél van magasabb vízesés, de szebb nem nagyon:)

Bison Yellowstone National Park, Wyoming

16Bison Yellowstone National Park, Wyoming

Ta Prohm, Kambodzsa(Credit: sovanady.com)

17Ta Prohm, Kambodzsa(Credit: sovanady.com)

hirdetés

Északi Fények, Izland (Credit: Icelandonline.com)

18Északi Fények, Izland (Credit: Icelandonline.com)

Bagan templom, Burma (Myanmar) (Credit: Quinn Ryan Mattingly) - 11.-12. században épült buddhista templom együttes a legnagyobb megmaradt buddhista szentély, ami Myanmar ősi fővárosában található.

19Bagan templom, Burma (Myanmar) (Credit: Quinn Ryan Mattingly) - 11.-12. században épült buddhista templom együttes a legnagyobb megmaradt buddhista szentély, ami Myanmar ősi fővárosában található.

Antaktika (Credit: visitworldplaces.com)

20Antaktika (Credit: visitworldplaces.com)

Bora Bora, Francia Polinézia (Credit: St. Regis Bora Bora) - Egykor egy vulkán volt, aminek a kitörése után egy zátony maradt körbe a sziget körül. Ez a zátony megfogja a hullámokat, gyönyörű élővilágnak biztosít környezetet és az áttetsző kristálytiszta vizet is ennek köszönheti Bora Bora.

21Bora Bora, Francia Polinézia (Credit: St. Regis Bora Bora) - Egykor egy vulkán volt, aminek a kitörése után egy zátony maradt körbe a sziget körül. Ez a zátony megfogja a hullámokat, gyönyörű élővilágnak biztosít környezetet és az áttetsző kristálytiszta vizet is ennek köszönheti Bora Bora.

KÉRLEK KEDVELD A VÉLEMÉNYARÉNÁT A FACEBOOK-ON

A világ legdrágább hotele nagyon nem úgy néz ki, mint ahogy várnád

az előző cikk a utazás kategóriában

Így néznek ki különböző országok tradicionális esküvői

a következő cikk a utazás kategóriában

TÖLTÉS

Kérlek kedveld oldalunkat!

A weboldal cookie-kat használ, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen részed, amikor az oldalunkon jársz. Az "Értem" gomb lenyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. További tudnivalókat a cookie-król Adatvédelmi szabályzatunkban találsz: adatvédelem

Értem