vélemény aréna
VÉLEMÉNYARÉNA.HU

mert a te véleményed is számít!

2022. május 22., vasárnap
Júlia, Rita napja van

2016. 05. 14.

életmód

4364

#cukordetox, #cukorbetegség, #diéta

hozzászólás

30 napig nem ettek cukrot ezt tapasztalták!

Nem is gondolnád mennyire más volt a tesztben részt vevők vérképe a 30 nap után.

A fő probléma a cukorral az, hogy majdnem minden, kezdve a barbecue szósztól a Cheerios-ig tartalmazza. Így majdnem minden ember cukorfogyasztónak mondható, hacsak nem teszünk ellene tudatos erőfeszítéseket. Főhősünk egy baconkedvelő, sörfogyasztó átlagos fiatal lány Amelié, aki csatlakozott egy programhoz, aminek a neve 30 napos cukor detox. A program vezetője szerint a cukor a kokainhoz hasonlóan erős lelki függőséget tud okozni.

A program résztvevői minden nap kaptak egy e-mailt a program vezetőjétől, hogy mit egyenek aznap, például spenótot lencsével , snacknek egy kis mandulát. Még a gyümölcsöket is messziről elkerülte Amelie, a természetesen magas cukortartalma miatt.

A nagy nehézségek és küzdelmek árán mindent kidobott a hűtőjéből ez a lány, ami cukrot tartalmazott, és csak olyan élelmiszereket vásárolt, amit a program ajánlott. A sok zabkása, zöldség smoothie és rántotta mellett nem is érezte magát annyira éhesnek.

A detox végére fizikailag sokkal jobban érezte magát Amelie, energikusabbnak, jobban aludt és még az allergiás tünetei is enyhültek. Ami nehéz volt, hogy érzelmileg borzasztó állapotba került. A cukormentes étkezés egyet jelentett számára az ételek élvezetésnek megszűnésével.

Nehézséget okozott számára, hogy a barátaival nem tud elmenni, vacsorázni, mert megszállottá vált, hogy tartsa a cukormentes étkezést.

Végül hiába a rengeteg erőfeszítés, a rengeteg pozitív hatás, amit a cukor nem fogyasztása okozott, a program tényleg csak 30 napig tartott, nem tovább. Visszatért az ételek és ízek élvezetéhez, ami együtt járt a cukorral. Viszont a 30 napos kúra eredményeképpen jóval kevesebbet fogyaszt azóta, mert nem kívánja annyira és a 4 kiló fogyása is tartósnak bizonyult.

Le a kalappal hősünk előtt, megmutatta, hogy akaraterővel és kitartással ezt is végig lehet csinálni.

Amelié nem az egyedüli aki belevágott ebbe az embert próbáló diétába. Egy holland férfi, Sacha Harland egy hónapig cukor és alkohol nélkül élt. 4,5 kilót fogyott, csökkent a vérnyomása, a vércukor- és a koleszterinszintje.

Előtte és utánna értékek:

Testsúly 81 kg - 76,5 kg

Testzsír   15,5 % - 14,2%

Vérnyomás 135/75 - 125/75

Koleszterin  4,6 mmol/L - 4,0 mmol/L

A zéró cukor elég életszerűtlen, hétköznapi, dolgozó emberek ezt nem tudják betartani de az tény, hogy a cukorfogyasztás mérséklése minden ember saját érdeke, mert ezzel tud javítani a saját egészségi állapotán!

A cukor amellett, hogy hízlal, emeli a koleszterin szintet, terheli a gyomrot még a bőrnek is árt.

Egy angol szerzőpáros - Brooke Alpert és dr. Patricia Farris - új könyvükben - The Sugar Detox - egy háromnapos diétát ajánlanak a cukorfüggőség leküzdésére. Állításuk szerint már ez a három nap is jelentős változást hoz a bőr életében és főképp a kinézetében. A diéta nem könnyű, de a három nap elég ara, hogy megtedd az első lépéseket a cukormentes, egészséges élet felé.


KÉRLEK KEDVELD A VÉLEMÉNYARÉNÁT A FACEBOOK-ON

Cukorfogyasztás kockázatai

az előző cikk a életmód kategóriában

Ha a gyerekek nem szeretik az esti fogmosást, akkor nézd meg ezeket a cuki fogkrém kinyomókat!

a következő cikk a életmód kategóriában

TÖLTÉS

Kérlek kedveld oldalunkat!

A weboldal cookie-kat használ, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen részed, amikor az oldalunkon jársz. Az "Értem" gomb lenyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. További tudnivalókat a cookie-król Adatvédelmi szabályzatunkban találsz: adatvédelem

Értem