vélemény aréna
VÉLEMÉNYARÉNA.HU

mert a te véleményed is számít!

2022. május 19., csütörtök
Ivó, Milán napja van

2016. 10. 19.

meghökkentő

2090

#google, #facebook

hozzászólás

Ilyen dolgozói juttatások vannak a világ szerencsésebbik felén

Ahol a jó munkaerőért versenyezni kell ott a cégek elképesztő juttatásokat adnak a dolgozóiknak, hogy ott tartsák őket és ne menjenek át a konkurenciához. Itthon vidéken jó esetben max a közmunka van:)

Spotify - Gyerek mindenáron

A legtöbb nőnek nagyon is fontos, hogy az adott munkahelye hogyan viszonyul az anyaság kérdéséhez. A Spotify-nál ezért nemcsak féléves fizetett szabadságot kapnak az anyukák, de akár a mesterséges megtermékenyítés költségeinek egy részét is átvállalják. Elképesztő különbség, míg nálunk olyan nőt fel sem vesznek, aki gyerekvállalást tervez a következő évben, a Spotifynál állják a mesterséges megtermékenyítés költségét. Nagy különbség!

Adobe - Kétszer bezárnak

A cégnél nem fordulhat elő, hogy nem adják, vagy nem fizetik ki a szabadságot, sőt: évente kétszer - egyszer decemberben, egyszer nyáron - egész egyszerűen bezárnak, és mindenkinek kötelező szabadságon lennie. Ezzel szemben Magyarország a ki nem vett és ki nem fizetett szabik országa. Sokan nem is merik kivenni a szabijukat, mert félnek, hogy emiatt kirúgják őket.

Airbnb - Utazási hozzájárulás

A szállásközvetítő cégnél dolgozni is nagyszerű lehet, ők évi kétezer dollárnyi, azaz 550.000 forintot adnak dolgozóiknak csak utazásra - feltéve, hogy  a cég oldaláról választják ki a szállást. Ebből ugyan valamennyi visszacsöpög hozzájuk, de igazán nagylelkű a gesztus.

Epic System - Egy havi szabi

Érdemes hosszú távon dolgozni az Epicnél, öt év folyamatos munkaviszony után ugyanis egy egész hónapnyi fizetett szabadság jár a dolgozóknak. Évi 6 extra nap szabadság, sem egy elhanyagolható dolog. Egy hosszú rekreációs célú utazásra nagyon ideális lehet, főleg, hogy közben még a fizetés is érkezikJ

Facebook - Egymillió egy gyerekért

Mark Zuckerbergék tényleg egy nagy család, ahol mindig örülnek, ha újabb kisbaba érkezik valamelyik alkalmazotthoz. Minden egyes baba után egymillió forintot kapnak a dolgozók.

Google - Az özvegyekre is gondolnak

Ha a cég egy alkalmazottja meghal, akkor feleségének tíz egész éven át átutalják az elhunyt fizetésének felét. Reméljük ettől a még élő férjek élete nem kerül veszélybeJ

Netflix - egy év fizetett szülői szabadság

A Netflix alkalmazottjaként anyukaként és/vagy apukaként is egy évnyi fizetett szabadság jár.

PwC - Viszlát, diákhitel

A tanácsadócégnél dolgozni azért is megéri, mert az egyetemi évek alatt felhalmozott diákhitelből évi 1200 dollárig (330.000 Ft) átvállalnak egy jelentős részt. Magyarországon sajnos nem tudunk róla, hogy alkalmazná ezt a fajta cafeteriat a PWC.

forrás:

http://www.businessinsider.com/perks-companies-like-facebook-and-google-offer-their-employees-2016-9/#accenture-gender-reassignment-1

HVG


KÉRLEK KEDVELD A VÉLEMÉNYARÉNÁT A FACEBOOK-ON

Dan Bilzerian élete - nem lehet megunni

az előző cikk a meghökkentő kategóriában

Mocskosul berúgott sztárok

a következő cikk a meghökkentő kategóriában

TÖLTÉS

Kérlek kedveld oldalunkat!

A weboldal cookie-kat használ, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen részed, amikor az oldalunkon jársz. Az "Értem" gomb lenyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. További tudnivalókat a cookie-król Adatvédelmi szabályzatunkban találsz: adatvédelem

Értem