vélemény aréna
VÉLEMÉNYARÉNA.HU

mert a te véleményed is számít!

2022. május 21., szombat
Konstantin napja van

2016. 06. 12.

meghökkentő

2518

#dubai, #luxury

hozzászólás

20 jellemző kép Dubairól

Mérhetetlen luxus, pazarlás és eszeveszett ötletek. Ez mind Dubai!

Dubairól mindenkinek a mérhetetlen luxus és pazarlás jut eszébe. Míg itthon sokaknak a napi megélhetés gondot okoz addig Dubaiban már a túlzott jólét jelent problémát. 

Hogy a mértéktelen gazdagság ne legyen olyan elviselhetetlenül unalmas, olyan, mintha versenyt űznének belőle, hogy túllicitálják egymást és már-már szürreális dolgokra képesek pénzt költeni. Tudjuk, hogy Dubai nem az a hely, ahol különösebben meg kellene lepődnünk azon, hogy még a kerti csap is aranyból van, a vécépapír tartót pedig drágakövekkel rakják ki, de a most következő sorozat azért itt-ott még így is kiveri a biztosítékot.

Ennyit számít, hogy kit hova sorsol be a gológiai lottóhúzás Uganda például rosszabbul járt:) Vagy éppen Japán, bár ők ezt a hátrányos helyzetüket sok munkával és innovációval kompenzálni tudják.

Pár kulcsszó érdekességképpen Dubairól:

Dubaj (hivatalos magyar átírása szerint) vagy Dubai (az elterjedt átírása szerint) az Egyesült Arab Emírségek legnépesebb és második legnagyobb városa. A Perzsa-öböl déli partján fekszik, az Arab-félszigeten. Dubaj önkormányzatát szokás Dubaj Államnak (Dubai State) is nevezni, hogy megkülönböztessük az azonos nevű emirátustól. Feljegyzett beszámolók leírják, hogy a város legalább már 150 éve létezik.
Az emirátus fő bevételei a turizmusból, az ingatlanértékesítésből, valamint a különféle pénzügyi szolgáltatásokból származnak.[3] Habár Dubaj gazdasága eredetileg az olajra épült, a kőolaj és földgáz kitermelése ma már csak a 6%-át adja ki az emírség 80 milliárd dolláros költségvetésének. Az ingatlanok értékesítése, valamint az építkezések 22,6%-át tették ki a költségvetésnek 2005-ben, mielőtt elkezdődtek a jelenlegi nagyarányú fejlesztések.
Dubaj a számtalan innovatív, nagyszabású építészeti és egyéb beruházásaival, valamint kiemelkedő sporteseményeivel vált ismertté a világ számára. Ez a megnövekedett érdeklődés, valamint a város globális várossá és nemzetközi üzleti központtá válása kiemeltté tette a munkások és emberi jogok kérdését is a nagy tömegű dél-ázsiai munkaereje terén.


hirdetés

hirdetés

hirdetés

KÉRLEK KEDVELD A VÉLEMÉNYARÉNÁT A FACEBOOK-ON

Hasznos holmik amikbe beleszeretsz

az előző cikk a meghökkentő kategóriában

Az amerikaiak tényleg ennyire nem ismerik az Európa térképet?

a következő cikk a meghökkentő kategóriában

TÖLTÉS

Kérlek kedveld oldalunkat!

A weboldal cookie-kat használ, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen részed, amikor az oldalunkon jársz. Az "Értem" gomb lenyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. További tudnivalókat a cookie-król Adatvédelmi szabályzatunkban találsz: adatvédelem

Értem