vélemény aréna
VÉLEMÉNYARÉNA.HU

mert a te véleményed is számít!

2022. január 27., csütörtök
Angelika napja van

2016. 06. 30.

életmód

3606

#egeszseg, #noideal

hozzászólás

Kutatók meghatározták milyen az egészséges női test - nem pehelysúlyú

Amit a modellek és címlapon szétretusált lányok mutatnak az nem az. Az éhezés és a kóros soványság kifejezetten egészségtelen.

A világhírű Texasi Egyetem azonban elkészítette legújabb tanulmányát, melynek keretén belül az ideális fiatal női testet kutatták. Bebizonyították, hogy ennek semmi köze ahhoz, amit a kifutókon látni vagy éppen a magazinok címlapján.

A tanulmány figyelembe vett minden befolyásoló tényezőt, mint például a súlyt, magasságot, hajhosszt és az arc formáját, hogy megtalálja a tudományos megközelítés szerinti, legtökéletesebb női testet. A tanulmány eredményeképpen megállapították, hogy a tökéletes fiatal női test olyan, mint Kelly Brook modell és színésznő teste, akinek mindene természetes, egészséges, és szinte ragyog a boldogságtól.

A vézna és betegesen koplaló modellek kifejezetten egészségtelenül élnek és testképük sem egészséges emberek benyomását keltik. Mostmár csak az a kérdés, hogy miért ezt az ideált sugározzák a divatbemutatókon vagy éppen a tévében, hogyha ez pont egy egészségtelen és rendellenes életvitel eredményét tükrözik.

A média által sugárzott torz testkép okolható az egyre gyakoribb anorexia miatt is. 

Ennek az evési problémának fő jellemzője, hogy a beteg drasztikus mértékű fogyásra törekszik. Orvosi esetnek tekinthető az, aki legalább 15%-kal könnyebb, mint a legkisebb normális súlya. Az önéheztetéshez gyakran társul kényszeres tornázás is. Mindezek hátterében az áll, hogy az anorexiás személy testképe torzult, túl kövérnek látja magát. A betegség azért is figyelemre méltó, mert a kialakulása után a halálozási arány eléri a 8-9%-ot.

forrás:

http://curacaochronicle.com/fashion/science-says-that-she-has-the-perfect-body/

képek:

eastnews.ru


hirdetés

KÉRLEK KEDVELD A VÉLEMÉNYARÉNÁT A FACEBOOK-ON

10 testbeszéd megfejtés, hogy lebuktasd beszélgetőpartnered

az előző cikk a életmód kategóriában

Tudd meg mit jelent a csókja attól függően hova kapod!

a következő cikk a életmód kategóriában

TÖLTÉS

Kérlek kedveld oldalunkat!

A weboldal cookie-kat használ, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen részed, amikor az oldalunkon jársz. Az "Értem" gomb lenyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. További tudnivalókat a cookie-król Adatvédelmi szabályzatunkban találsz: adatvédelem

Értem