vélemény aréna
VÉLEMÉNYARÉNA.HU

mert a te véleményed is számít!

2022. január 27., csütörtök
Angelika napja van

2016. 08. 01.

sport

4802

hozzászólás

Közel 8000 méterről ugrott le egy hálóba ejtőernyő nélkül

Nem volt szívbajos a srác. Ejtőernyő nélkül ilyen magasságból még senki nem mert kiugrani. Megkockáztatjuk ez még Felix Baumgartner űrből való leugrásánál is nagyobb tett volt.

A Red Bull Stratos rekordkisérlet során Felix Baumgartner 1342,8 kilométer/órás sebességet (Mach 1,24) ért el, és ezzel átlépte a hangsebességet. A pilóta a 39 045 méter magasból 4 perc 20 másodperc alatt zuhant le, szabadesésben megtéve 36 529 métert. Eddig úgy gondoltuk ez az ejtőernyőzés nonplus ultrája. Tévedtünk. Hiába az űrből ugrott le, de volt rajta ejtőernyő. Luke Aikins verte ezt az elképesztő kísérletet.

A világon először ernyő nélkül, egy hálóba ugrott le 7620 méter magasról szombaton Kaliforniában egy veterán ejtőernyős, a 42 éves Luke Aikins. 

Aikins már több mint 18 ezer ernyős ugrást hajtott végre 26 éves pályafutása alatt, ezúttal 7620 méteres magasságban egy légcsavaros repülőgépből ugrott ki, és egy 61 méter magasan kifeszített, 30-szor 30 méteres hálóba zuhant bele, a Los Angelestől nyugatra lévő Simi-völgyben.

A háló alatt volt egy másik biztonsági háló is. Aikinsszel együtt kiugrott a gépből három ejtőernyős, és egy darabig együtt zuhantak. Oxigénmaszk volt rajtuk a nagy magasság miatt, de Aikins a sajátját később átadta egyik kísérőjének.

A hálót, amelybe Aikins zuhant, erős lámpák vették körül, hogy segítsék manőverezését a levegőben, majd amikor a sportoló már célra tartott, a lámpák fehérre váltottak. 

A kifeszített hálón 192 km/h sebességgel repült át. Szerencsére jól kiszámolták a háló várható terhelését és így a sűrű szövésű háló gond nélkül kibírta Aikins becsapódását.

forrás: Index, Gettymages


KÉRLEK KEDVELD A VÉLEMÉNYARÉNÁT A FACEBOOK-ON

Napi 20 perc edzéssel is lehetsz szálkás, ha betartod ezt a fontos szabályt

az előző cikk a sport kategóriában

Szász Emese ezt a bombázót verte meg az olimpiai bajnoki döntőben

a következő cikk a sport kategóriában

TÖLTÉS

Kérlek kedveld oldalunkat!

A weboldal cookie-kat használ, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen részed, amikor az oldalunkon jársz. Az "Értem" gomb lenyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. További tudnivalókat a cookie-król Adatvédelmi szabályzatunkban találsz: adatvédelem

Értem