vélemény aréna
VÉLEMÉNYARÉNA.HU

mert a te véleményed is számít!

2022. május 21., szombat
Konstantin napja van

 kép feltöltése

2016. 05. 10.

autó-motor

4269

#gőzmozdony

hozzászólás

Elhagyatott, de csodálatos gőzmozdonyok

Egykor hatalmas monstumoknak tűnhettek ezek a csodálatos gőz által hajtott gépek, mára viszont dicső fényük csak a múlt!

Gondolnátok, hogy Magyaroszág egykoron több tucat gőzmozdonyt gyártottak? Nyalóka, Kacsa vagy Bivaly? Igen ezek Magyar gőzmozdonyok becenevei. Sajnos ezek a gyönyörű gépek felett is eljárt az idő és mára csak hatalmas fémóriások maradtak. A '70-es évektől kezdve fokozatosan kivonták a forgalomból a gőzmozdonyokat, amiket villany- és dízel mozdonyok váltottak fel. A mozdonyok többségét leselejtezték, de szerencsére számos darabot láthatunk az ország különböző részein lévő Vasúttörténeti Múzeumokban.

Galériánkban találhattok a Magyar Királyi Állami Vasgyárak egyik legelterjedtebb mozdonytípusából, a 375-ösből, amely Répceszentgyörgyön alussza örök álmát, vagy az Istvántelki Főműhelyben (amely egykor az egyik legfontosabb vasúti járműjavító műhely volt) hátrahagyott vöröscsillaggal dekorált 424-es gőzmozdonyból. Persze számos más és csodálatos típust is mutatunk.


hirdetés

hirdetés

hirdetés

KÉRLEK KEDVELD A VÉLEMÉNYARÉNÁT A FACEBOOK-ON

További képek feltöltése

Amennyiben úgy gondolod, hogy az adott cikkhez / galériához tudsz olyan képet feltölteni, amely érdekes lehet a többi olvasó számára is, akkor itt tudod azt feltölteni az oldalra. A feltöltött képek jó minőségűek és vízjel nélküliek legyenek. A feltöltés után az oldal üzemeltetői ellenőrzik a képet, hogy illeszkedik-e a témához és formailag is megfelel a kritériumoknak. Abban az esetben, ha a kép nem a saját képed, kérlek add meg annak forrását is. Köszönjök.

Húzd ide a fájl(oka)t a feltöltéshez vagy válaszd ki őket a kiválaszt gombbal

Khyzyl Saleem koncepcionális mesterművei

az előző cikk a autó-motor kategóriában

Bugatti Type 35

a következő cikk a autó-motor kategóriában

TÖLTÉS

Kérlek kedveld oldalunkat!

A weboldal cookie-kat használ, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen részed, amikor az oldalunkon jársz. Az "Értem" gomb lenyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. További tudnivalókat a cookie-król Adatvédelmi szabályzatunkban találsz: adatvédelem

Értem