vélemény aréna
VÉLEMÉNYARÉNA.HU

mert a te véleményed is számít!

2022. január 27., csütörtök
Angelika napja van

2016. 06. 25.

utazás

3310

#Amsterdam

hozzászólás

Érdekes és meghatározó tények Amsterdam városáról!

Ha szeretitek a különleges városokat, akkor nézzétek meg miért is igazán egyedi Amsterdam!

Amsterdam elbűvölő és sokszínű város, gazdag történelemmel, művészettel és nyitott társadalmi kúltúrával. Sorolunk néhány tény a Holland fővárosról, amik közül néhány megdöbbent, néhány pedig elbűvölt bennünket. Ha legközelebb Amsterdamban jártok, biztosan emlékezni fogtok ezekre az érdekes tényekre.

1. Több, mint 1 millió bicikli van Amsterdam városában, de csak 700 000 lakos él itt. Ne legyél meglepődve a következő utadon, ha szembejön egy dupla biciklis pár, ők csak kihasználják a lehetőség adta eszközeiket


2. A világon Hollandiában élnek legmagasabb emberek, hiszen a férfiak átlagosan 183 cm, míg a nők 170 cm magasak. Ha magasság komplexusotok van vegyétek figyelembe ezt a legözelebbi látogatásotok során!

3. Amsterdam a lakóhajók városa, aminek az összetett csatornarendszerben több mint 3000 ilyen hajó található. Sőt létezik lakóhajó macskák számára is (Poezenboot)!

4.  Hollandia szolgáltatja a világ szalonnájának 70%-át.

5. Amsterdam az otthona a világon a legtöbb múzeumnak, amely egy városban van. Galériák, történelmi házak, sex múzeumok és külön dedikált múzeum a nemzet jelképének a tulipánnak.

6. Hollandia volt az első állam, ami engedélyezte az egyneműek házasságát 2001-ben.

7. Amsterdam híres a kávéházairól, több mint 200 'coffee shop' van a városban, ahol 5g füvet szolgálhatnak fel emberenként. Kévét valaki?

8. Utak? Felejtsétek el! Több, mint 400 km bicikliút és 100 km csatorna határozza meg a közlekedést.

9. Amsterdam a tengerszint alatt fekszik (legalacsonyabb részei átlagosan 6 méterrel). Gátakkal küzenek a globális felmelegesés okozta tengerszint növekeséssel. Például a számunkra kimondhatatlan 'Afsluitdijk' egy 32km hosszú gát, ami az északi részeknél teljesít szolgálatot.

10. Ezzel a kiemelkedő kávézós múlttal rendelkező város csak két Starbucks kávézóval rendelkezik. Küzdenek is ellene :)

11. Amsterdamban 2000 óta legális a prostitúció, a vörös lámpás negyedben kirakatból lehet válogatni a lányok közül, akik rendesen adóznak.

12. A holland fapapucs - amely szintén nemzeti jelkép lett - a 15. századból származik, amelyet a földművesek ténylegesen viseltek a lábuk védelme végett.

Ha megtetszett Hollandia és Amsterdam mindenképp látogasd meg élőben is! Megéri!


KÉRLEK KEDVELD A VÉLEMÉNYARÉNÁT A FACEBOOK-ON

A világ különböző pontjairól üzent a vicces kedvű utazó

az előző cikk a utazás kategóriában

Bemutatjuk a világ legnagyobb óceánjáróját, ami mellett a Titanic csak egy kis ladik

a következő cikk a utazás kategóriában

TÖLTÉS

Kérlek kedveld oldalunkat!

A weboldal cookie-kat használ, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen részed, amikor az oldalunkon jársz. Az "Értem" gomb lenyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. További tudnivalókat a cookie-król Adatvédelmi szabályzatunkban találsz: adatvédelem

Értem