vélemény aréna
VÉLEMÉNYARÉNA.HU

mert a te véleményed is számít!

2022. május 21., szombat
Konstantin napja van

2016. 07. 12.

tudtad-e

4807

#kim dzsong il, #eszak-korea

hozzászólás

16 hihetetlen tény Észak-Koreáról

Szerencsések vagyunk, hogy nem ott élünk. Ehhez képest a magyar viszonyok egy istenadta paradicsomot mutatnak:)

Egy bolondok háza ehhez képest semmi...

Akit érdekel gyorsan bemutatjuk Észak-Korea modernkori történelmét, ami ehhez a bolondokháza állapothoz vezetett. Akit nem érdekel görgessen a képekhez és a meglepő tényekhez. Nem találunk szavakat. HIHETETLEN mi megy ebben az országban.


Korea a második világháború végén felszabadult a japán megszállás alól. Az ENSZ határozata alapján Koreát a 38. északi szélességi fok mentén kettéosztották egy szovjet és egy amerikai megszállási zónára. 1945 augusztusában szovjet fennhatóságú ideiglenes kormányzatot hoztak létre Phenjanban, amely a szovjetbarát Koreai Népi Demokratikus Köztársaság 1948-as megalapításáig állt fenn. Észak-Korea vezetője Kim Ir Szen lett. A kettészakadt ország fő célja az újraegyesítés volt. Dél-Korea jelentős amerikai segítséget kapott, a félszigetre amerikai harci alakulatok érkeztek az ingatag dél-koreai kormány megsegítésére. Észak-Korea reménye, hogy egy délen lezajló kommunista hatalomátvétel után egyesül az ország, szertefoszlott. Az északi kormány 1949-ben kezdett fontolóra venni egy esetleges erőszakos egyesítést, de a Szovjetunió támogatását nem tudták megszerezni. Miután 1949 júniusában kivonták az amerikai csapatokat Dél-Koreából és októberben kikiáltották a Mao Ce-tung vezette Kínai Népköztársaságot, amely hajlandó volt segíteni Észak-Koreának, a Szovjetunió Sztálin vezetésével engedélyt adott dél megszállására. 1950. június 25-én Kim Ir Szen csapatai átlépték a határvonalat és Szöul felé vették az irányt: megkezdődött a koreai háború, a hidegháború első komolyabb konfliktusa. Az ENSZ lobogója alatt több ország, köztük az Egyesült Államok Dél-Korea megsegítésére sietett és hamar visszaverték az északiak támadását. Kína belépésével fokozatosan egyenlővé váltak az erőviszonyok, a frontvonal a határvonal mentén állandósult. 1953-ban Észak- és Dél-Korea fegyverszünetet kötött, a két Korea azonban technikailag 2007-ig háborúban állt egymással.
Kim Dzsongil uralma alatt (az 1990-es évektől) az ország gazdasága jelentős hanyatlásnak indult, az élelmiszerhiány általánossá vált. A segélyszervezetek szerint több millió ember éhezik, emiatt számos észak-koreai lépte át illegálisan a kínai határt, hogy élelmet szerezzen.
Jelenleg a harmadik generációs Kim Dzsong Un uralkodik, akinek szintén teljesen elveszett a kapcsolata a valósággal.


Kim Dzsong Il halála után többek fél év börtönbüntetést kaptak, mert nem voltak elég zaklatottak a Kedves Vzető halála miatt:) Nonszensz..

1Kim Dzsong Il halála után többek fél év börtönbüntetést kaptak, mert nem voltak elég zaklatottak a Kedves Vzető halála miatt:) Nonszensz..

28 államilag elfogadott frizura van Észak-Koreában. 18 a nőknak...

228 államilag elfogadott frizura van Észak-Koreában. 18 a nőknak...

.. és 10 a nőknek.

3.. és 10 a nőknek.

Vannak olyan bűnök ami miatt 3 generációt sújtó büntetés jár. Mint a középkorban Károly Róbert idején, mikor Zách Felicián családján álltak bosszút a családfő miatt.

4Vannak olyan bűnök ami miatt 3 generációt sújtó büntetés jár. Mint a középkorban Károly Róbert idején, mikor Zách Felicián családján álltak bosszút a családfő miatt.

A fű ennyi tiltás mellett viszont legális!

5A fű ennyi tiltás mellett viszont legális!

hirdetés

A farmer viszont tilos, mivel az USA szimbóluma is egyben.

6A farmer viszont tilos, mivel az USA szimbóluma is egyben.

A háztartásokban a rádiókon a frekvenciák államilag szabályozottak és akármikor le tudják kapcsolni az összes rádiót.

7A háztartásokban a rádiókon a frekvenciák államilag szabályozottak és akármikor le tudják kapcsolni az összes rádiót.

Éjszaka Észak-Korea az egyetlen ország, ami nem látszik az űrből. Ennek az oka  angayfokú energiahiánya, az elektromosság is hiánycikk.

8Éjszaka Észak-Korea az egyetlen ország, ami nem látszik az űrből. Ennek az oka angayfokú energiahiánya, az elektromosság is hiánycikk.

2015-ben a saját időzónáját is bevezette az ország. Ez a Pyongyang időzóna.

92015-ben a saját időzónáját is bevezette az ország. Ez a Pyongyang időzóna.

2012-ben koreai hírek szerint megtalálták az utolsó unikornis barlangját, amin még Tongmyong király lovagolt anno. Tényleg bolondok háza ez az ország.

102012-ben koreai hírek szerint megtalálták az utolsó unikornis barlangját, amin még Tongmyong király lovagolt anno. Tényleg bolondok háza ez az ország.

A világon mindössze két országban nem lehet kapni Coca-Colat. Az egyik Észak-Korea a másik Kuba. A tiltás oka hasonló, mint a farmer esetében. A Coca is az ördögi USA szimboluma:)

11A világon mindössze két országban nem lehet kapni Coca-Colat. Az egyik Észak-Korea a másik Kuba. A tiltás oka hasonló, mint a farmer esetében. A Coca is az ördögi USA szimboluma:)

hirdetés

Minden középiskolai tanárnak kötelező tudnia játszani a harmonikán.

12Minden középiskolai tanárnak kötelező tudnia játszani a harmonikán.

Az 1968-ban elfogott USS Pueblo egy múzeumnak ad helyet, amit a koreai-háború lezárásának emlékére nyitottak meg.

13Az 1968-ban elfogott USS Pueblo egy múzeumnak ad helyet, amit a koreai-háború lezárásának emlékére nyitottak meg.

Kim Dzsong Un 2014-ben betiltotta a csokis pitét, mert túl népszerű volt és attól féltek, hogy forradalmat válthat ki. Erre Dél-Korea 50 légballont küldött át Észak-Koreába, amik tele voltak pakolva csokis pitékkel.

14Kim Dzsong Un 2014-ben betiltotta a csokis pitét, mert túl népszerű volt és attól féltek, hogy forradalmat válthat ki. Erre Dél-Korea 50 légballont küldött át Észak-Koreába, amik tele voltak pakolva csokis pitékkel.

Csak az állami vállalatoknál dolgozók egy szűk köre használhatja az internetet. Az elérhető weboldalak száma is le van korlátozva mindössze 1000 és 5500 között változik.

15Csak az állami vállalatoknál dolgozók egy szűk köre használhatja az internetet. Az elérhető weboldalak száma is le van korlátozva mindössze 1000 és 5500 között változik.

A Ryugyong Hotel a 105 emeletével a világ 25. legmagasabb épülete. 3000 szobája ennek ellenére üresen áll:)

16A Ryugyong Hotel a 105 emeletével a világ 25. legmagasabb épülete. 3000 szobája ennek ellenére üresen áll:)

Jelenleg 104 van Észak-Koreában. Nem Jézus születésétől számítják az időszámítást, hanem Kim Ir Szen születésétől.

17Jelenleg 104 van Észak-Koreában. Nem Jézus születésétől számítják az időszámítást, hanem Kim Ir Szen születésétől.

KÉRLEK KEDVELD A VÉLEMÉNYARÉNÁT A FACEBOOK-ON

A 10 leghalálosabb háború az emberiség történelmében

az előző cikk a tudtad-e kategóriában

17 bizarr repülőgép, amiről nem hiszed el, hogy valaha is repült

a következő cikk a tudtad-e kategóriában

TÖLTÉS

Kérlek kedveld oldalunkat!

A weboldal cookie-kat használ, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen részed, amikor az oldalunkon jársz. Az "Értem" gomb lenyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. További tudnivalókat a cookie-król Adatvédelmi szabályzatunkban találsz: adatvédelem

Értem