vélemény aréna
VÉLEMÉNYARÉNA.HU

mert a te véleményed is számít!

2022. január 27., csütörtök
Angelika napja van

2016. 08. 16.

életmód

3779

#facebook, #közösségi média

hozzászólás

20 dolog, amit a legidegesítőbb ismerőseid csinálnak Facebookon

Az isten óvjon ezektől a veszedelmes, közösségi média terroristáktól. Ott rejtőzködnek a Facebook-ismerőseid között és nap, mint nap szívják az életerődet:)

1. A büszke szülők
Bizonyára a Te ismerőseid között is akadnak ilyenek, főként anyukák. Természetesen szeretjük mi is a kisbabákat,nagyon édesek, de nem feltétlen vagyunk kíváncsiak kb. napi 30 posztban arra, hogy a kis trónörökös éppen hogyan folyatja a nyálát.

2. A beteges hirdető
Rengeteg felhasználó úgy kezeli az oldalt, mintha a Jófogáson lenne. Eladna, venne stb. Ha szeretnél ezzel foglalkozni, akkor csinálj magadnak egy ilyen oldalt, vagy ha az ismerőseid számát szeretnéd ritkítani, akkor bátran posztolj még több ilyen és ehhez hasonló bejegyzést.

3. Bizonytalan posztok
Mr és Ms Bizonytalan mindenki ismerősei közt van. Ilyenekről lehet felismerni őket: "Azon gondolkozom, hogy vajon megérte-e", "Eljött az ideje, hogy bejelentsek valamit..." "Egyszerűen megtörtént", " A karma egy ribanc". Ezek eléggé szánalmas, szándékos felhívások arra, hogy megkérdezd, vajon mi is történhetett az illetővel.

4. Értelmetlen becsekkolások
Szerintem a kutyát nem érdekli, hogy a héten már harmadjára fogyasztod el a kávédat a Starbucks-ban vagy a Costa Coffee-ban. Mi több, idegesítő, hogy sokan képtelenek akár csak egy kávét meginni otthon, gondolom nekik az nem menő, felkapott hely.

5. Az új frizuránk bemutatása
Minimum 3 kép, különböző szögekből készítve, az elbűvölő új hajkölteményről.

6. Hiúság és önsajnálat
Saját kútfőből előtört vagy híres emberek idézeteinek, verseinek közzététele, csakhogy mindenki számára világossá tegyék rendkívül szomorú helyzetüket.

7. Dalszövegek, számok
Félre ne érts, nem vagyunk kockák. Értékeljük a szép számokat, jó hangokat, de nem feltétlen vagyunk mindig kíváncsiak arra a hírfolyamunkba, hogy egyik-másik ismerős éppen milyen zenét hallgat.

8. Politikai hozzászólások
Különösképpen idegesítőek tudnak lenni, ha hasonló kifejezéseket társítanak mellé; rohadjon meg, megölném ezt a g.cit, takaródjon a pi...ba és még sorolhatnám. Ezek a felhasználók előszeretettel térítik a többieket és spamolják tele a falat velős politikai állásfoglalásokkal. Légyszíves ne itt!:)

9. A twitter szinkronizálása
Ezt se itt! Tök más a kettő...

10. Harmadik személy
Arról az idegesítő szokásról beszélek, amikor például feltöltesz egy gyönyörű tájképet, és bejelölsz rajta egy csomó embert, azzal a felirattal, hogy veletek még jobb lenne itt.

11. Képzeletbeli bejelölések
Mikor ott sem vagy vagy voltál, de bejelölöd magad szép képeken, kiírod, hogy részt veszel mindenféle fontos eseményen, miközben otthon kockulsz.

12. Nagy bejelentések
Mindig olyan üdítő tudni, mikor mások elismerik az intelligenciád, sikered, bölcsességed. Pl. mikor facebook-on hírül teszed, hogy átmentél egy vizsgán, lediplomáztál, megkérted valakinek a kezét, stb.

13. Privát pillanatok közzététele
Vicces mikor egy pár, akik együtt élnek, minden nap látják egymást, jó esetben beszélgetnek is egymással, sőt talán még egymás mellett is ülnek a kanapén privát dolgokat posztolnak közös életükről.

14. Felesleges név változtatások
Gondolom mindenki tapasztalta már ezt a jelenséget ismerősei körében, mikor pl. Kovács Ivett-ből hirtelen Cuki Baba Ivett lett.

15. Extra hosszú felhasználónév kreálása
Ez többnyire párokra jellemző. Zárójelben megkérdőjelezem, hogyha még a profiljuk is közös ilyen oldalakon, akkor vajon mekkora lehet a köztük lévő bizalom? Pl.: Kékesiné Lakatos Petra és Kékesi Bálint.

16. Maratoni eventek gazdája
30 napos eventeket szervez és meghív rá. Lesz 30 napod, hogy bosszút forralj:)

17. Továbbküldős levelek
Biztosan Te is találkoztál már ilyennel. Pl. ha ezt a patkót ábrázoló képet tovább küldöd 10 ismerősödnek 1 órán belül, óriási szerencse fog érni. Na, ezeknek az esélye, kb. egy nagy nulla, ennek ellenére még mindig működik és jelen van.

18. Karon lévő szalagos képek
Nagyon gyakoriak a beállított képek, ez többnyire lányokra jellemző, amikor karjuk a csípőjükre van téve, oldalról fényképezve, karjukon egy szalaggal. Az egésznek a lényege, hogy így még vékonyabbnak tűnjenek a fotókon. Ennél már csak a tükörben szelfizős képek jobbak, ahol a csodálatos hátteret a mama által kiválasztott szép csempék nyújtják.

19. Evilági posztok + egy kis gyakorlott kérkedés
Fontos, hogy mind a több száz ismerősöd tudja, hogy heti ötször edzel, a chia magvas diéta csodákat művelt az emésztéseddel és esetlegesen még egy képet is feltölt a kockás hasáról.

20. Nélkülözhető linkek
Néhányak képtelenek arra, hogyha valamit elolvasnak, megnéznek stb, ne tegyék kapásból közzé.


KÉRLEK KEDVELD A VÉLEMÉNYARÉNÁT A FACEBOOK-ON

Nem is gondolnád mennyi mindenre jó a kövirózsa!

az előző cikk a életmód kategóriában

Cukormentes élet?

a következő cikk a életmód kategóriában

TÖLTÉS

Kérlek kedveld oldalunkat!

A weboldal cookie-kat használ, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen részed, amikor az oldalunkon jársz. Az "Értem" gomb lenyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. További tudnivalókat a cookie-król Adatvédelmi szabályzatunkban találsz: adatvédelem

Értem