vélemény aréna
VÉLEMÉNYARÉNA.HU

mert a te véleményed is számít!

2022. május 21., szombat
Konstantin napja van

2016. 06. 24.

természet

2608

#felhő

hozzászólás

Hihetetlen formájú felhők az égen!

A természet a magasban is csodálatos képződményeket képes produkálni! Nézd meg ezt a 10 csodás felhős égboltot!

A különböző felhő képződmények talán az egyik legszebb és legromantikusabb látványossága a természetnek, de ezeknek bonyolultság és tudományos szempontból is érdekes jelenségek. Függetlenül attól, hogy hogy néz ki egy felhő, az összes ugyanabból az anygaból épül fel: kondenzált víz vagy jég. Amikor a nap felmelegíti a földet, a meleg levegő elkezd párologni, és elkezd emelkedni az ég felé. Miután ezek a vízgőz részecskék összeállnak, egy felhő képződik. A felhő folyamatosan növekszik és előbb-utóbb eső vagy hó formájában kapjuk vissza a földre. Néha a felhő egyszerűen elpárolog a levegőben.
Annak ellenére, hogy a különböző felhő képződmények véletlenszerűnek és egyszerűen leírhatatlannak tűnhet számotokra, létezik egy felhő osztályozási rendszer, amely egységes az egész világon. Luke Howard, a brit vegyész és amatőr meteorológus volt az első, aki szorgalmazta, hogy vezessenek be egy új nómenklatúra rendszer a felhők számára. Ma a felhők kategórizálva vannak alakjuk, magasságuk, a kialakulásuknak folyamata és egyéb jellemzőik alpján.
Szerencsére nem kell meteorológusnak lennünk, hogy értékelni tudjuk a szépségüket a különböző alakú és színű felhőknek.

Mutatunk egy pár kiválasztott és lenyűgöző képet felhőkről! Fogadjunk, hogy találtok köztük olyat amit még sosem láttatok!


hirdetés

hirdetés

hirdetés

KÉRLEK KEDVELD A VÉLEMÉNYARÉNÁT A FACEBOOK-ON

10 hihetetlen tény a Mount Everestről

az előző cikk a természet kategóriában

Több száz majom árasztotta el a kis falut

a következő cikk a természet kategóriában

TÖLTÉS

Kérlek kedveld oldalunkat!

A weboldal cookie-kat használ, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen részed, amikor az oldalunkon jársz. Az "Értem" gomb lenyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. További tudnivalókat a cookie-król Adatvédelmi szabályzatunkban találsz: adatvédelem

Értem