vélemény aréna
VÉLEMÉNYARÉNA.HU

mert a te véleményed is számít!

2022. január 27., csütörtök
Angelika napja van

2016. 09. 02.

természet

5548

hozzászólás

Rémült fóka egy hajóra menekül 12 gyilkos bálna elől

Szegény az életéért úszik és pont jókor botlik egy turistákkal teli hajóba, ahova felmenekülhet. A matrózok természetesen megsajnálják a kis fókát és megvédték, ezzel mentve az életét.

Vancouver partjai mellett érdekes esemény tanui lehettek egy bálnafigyelő turistahajó utasai. A hajójukra egy rémült kis fóka kúszott fel akit 5-6 orka kergetett. Később többen is felbukkantak és 12 gyilkos bálnát figyeltek meg.

Nick Templeman a hajó kapitánya elmondása alapján több, mint 20 éve tanulmányozza a gyilkos bálnák életét, de ilyet még nem látott, hogy ennyien indítsanak hajtóvadászatot egy fóka után. Ez nem egy család volt, mert az jellemzően csak 3-4 pédányt jelentene, hanem több összedolgozó család volt jelen a vadászaton.

Körübelül 30 percig köröztek a hajó körül, míg megunták és eltűntek. A kis fóka ekkor mert csak bemenni a vízbe, a hajtómű körül hezitált pár percet és ő is elment. A turisták üdvrivalgással és tapssal jutalmazták a matrózok fókamentését és a kis fóka második megszületését:)

Forrás: YouTube (h/t: distractify)


hirdetés

KÉRLEK KEDVELD A VÉLEMÉNYARÉNÁT A FACEBOOK-ON

Amerika madártávlatból

az előző cikk a természet kategóriában

20+ természeti jelenség, amit nem hiszel el pedig tényleg valós

a következő cikk a természet kategóriában

TÖLTÉS

Kérlek kedveld oldalunkat!

A weboldal cookie-kat használ, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen részed, amikor az oldalunkon jársz. Az "Értem" gomb lenyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. További tudnivalókat a cookie-król Adatvédelmi szabályzatunkban találsz: adatvédelem

Értem