vélemény aréna
VÉLEMÉNYARÉNA.HU

mert a te véleményed is számít!

2022. május 19., csütörtök
Ivó, Milán napja van

2016. 09. 25.

természet

4604

#kefalonia, #hidden beach, #Bimmah Sinkhole

hozzászólás

7 rejtett tengerpart - A FÖLD ALATT

A természet ritka szépségei közé tartoznak azok a rejtett, földalatti tengerpartok, melyek ismeretlenségük miatt különleges látnivalóknak számítanak a világ bármely táján.


Mexikó Hidden Beach - A Mexikóhoz tartozó apró, lakatlan Marieta-szigetek egyike különleges természeti csodát rejt. Egy gyönyörű, titkos tengerpartot a föld alatt. A Playa del Amor (Szerelem öböl) vagy ismertebb nevén Hidden Beach (Rejtett Tengerpart) a mexikói Marieta-szigetvilág egyik különleges természeti látványossága.

1Mexikó Hidden Beach - A Mexikóhoz tartozó apró, lakatlan Marieta-szigetek egyike különleges természeti csodát rejt. Egy gyönyörű, titkos tengerpartot a föld alatt. A Playa del Amor (Szerelem öböl) vagy ismertebb nevén Hidden Beach (Rejtett Tengerpart) a mexikói Marieta-szigetvilág egyik különleges természeti látványossága.

Hamilton Pool - Texas  A Hamilton medence Austin közelében található, Texas államban. Kialakulása egy barlangbeomlás következtében történt, mely azóta egy hűvös, nyugodt, rekreációs medenceként működik. Ha valaki fürdeni szeretne benne, belépőjegyet kell érte fizetnie.  Mivel a Hamilton Pool parkolójának kapacitása maximum 75 helyben limitált,így soha nem kell attól tartani, hogy tömegek lepik el a rejtett fürdőhelyet.

2Hamilton Pool - Texas A Hamilton medence Austin közelében található, Texas államban. Kialakulása egy barlangbeomlás következtében történt, mely azóta egy hűvös, nyugodt, rekreációs medenceként működik. Ha valaki fürdeni szeretne benne, belépőjegyet kell érte fizetnie. Mivel a Hamilton Pool parkolójának kapacitása maximum 75 helyben limitált,így soha nem kell attól tartani, hogy tömegek lepik el a rejtett fürdőhelyet.

Bimmah Sinkhole - Oman  Omán északi részén a Hawiyat Najm Parkban egy gyönyörű vízgyűjtő található, melynek vize különlegesen élénk türkiz árnyalatú. A medence mintegy 550 méterre található a tengertől. A föld felszíne alatt lévő rejtett strand kialakulása a természetes eróziónak köszönhető. A Bimah Sinkhole kiépített fürdőhelyként ismert, a földalatti strandhoz egy hosszú lépcső vezet.  A Bimmah Sinkhole elnevezés helyett néhol Dibab Sinkhole szerepel, mivel a vízgyűjtő Bimmah és Dibab között félúton található.

3Bimmah Sinkhole - Oman Omán északi részén a Hawiyat Najm Parkban egy gyönyörű vízgyűjtő található, melynek vize különlegesen élénk türkiz árnyalatú. A medence mintegy 550 méterre található a tengertől. A föld felszíne alatt lévő rejtett strand kialakulása a természetes eróziónak köszönhető. A Bimah Sinkhole kiépített fürdőhelyként ismert, a földalatti strandhoz egy hosszú lépcső vezet. A Bimmah Sinkhole elnevezés helyett néhol Dibab Sinkhole szerepel, mivel a vízgyűjtő Bimmah és Dibab között félúton található.

Mexikó Hidden Beach - A lakatlan sziget rejtett kis öble tulajdonképpen egy félig vízzel teli lyuk, mely érintkezik a homokos tengerparttal. A titkos tengerpart csak egy szűk alagúton keresztül, úszva közelíthető meg.

4Mexikó Hidden Beach - A lakatlan sziget rejtett kis öble tulajdonképpen egy félig vízzel teli lyuk, mely érintkezik a homokos tengerparttal. A titkos tengerpart csak egy szűk alagúton keresztül, úszva közelíthető meg.

Thassos szigete - Görögország A görög- szigetvilág legzöldebb szigeteként tartják számon az Égei-tenger apró szigetét, Thassost. A Giola lagúna egy természetes, sziklába vájt medence a tengerparton. Ez a kis természeti csoda Giolat Astris faluban található, néhány kilométerre Limenáriától a sziget déli részén. A lagúnához gyalog lehet felsétálni, és mélysége akár fejesugráshoz is megfelelő.

5Thassos szigete - Görögország A görög- szigetvilág legzöldebb szigeteként tartják számon az Égei-tenger apró szigetét, Thassost. A Giola lagúna egy természetes, sziklába vájt medence a tengerparton. Ez a kis természeti csoda Giolat Astris faluban található, néhány kilométerre Limenáriától a sziget déli részén. A lagúnához gyalog lehet felsétálni, és mélysége akár fejesugráshoz is megfelelő.

hirdetés

Bengali Beach - Portugália  Algarve a legfestőibb portugál tartomány, ahol hatalmas sziklakapuk, zegzugos öblök és különleges sziklaformációk követik egymást az óceán partján.  Algarve Portugália legdélibb tartománya, ahol megkapó sziklaformációk sora kápráztatja el az idelátogatókat. Zegzugos, sziklákkal szabdalt strandok és öblök sokaságából lehet válogatni.

6Bengali Beach - Portugália Algarve a legfestőibb portugál tartomány, ahol hatalmas sziklakapuk, zegzugos öblök és különleges sziklaformációk követik egymást az óceán partján. Algarve Portugália legdélibb tartománya, ahol megkapó sziklaformációk sora kápráztatja el az idelátogatókat. Zegzugos, sziklákkal szabdalt strandok és öblök sokaságából lehet válogatni.

Tosua Ocean Trench - Szamoa  Az óceán közelében található Tosua, szó szerinti fordításban gigantikus úszó lyuk kialakulását vulkáni tevékenységnek, pontosabban egy lávafolyamnak köszönheti. Úgy tartják, a láva lyukakat formált a földben, kisebb nagyobb medencéket létrehozva az óceán part menti szakaszán. Tosua 30 méter mélyen található a földfelszín alatt, a természet alkotta fürdőmedencéhez egy létrán lehet lejutni.

7Tosua Ocean Trench - Szamoa Az óceán közelében található Tosua, szó szerinti fordításban gigantikus úszó lyuk kialakulását vulkáni tevékenységnek, pontosabban egy lávafolyamnak köszönheti. Úgy tartják, a láva lyukakat formált a földben, kisebb nagyobb medencéket létrehozva az óceán part menti szakaszán. Tosua 30 méter mélyen található a földfelszín alatt, a természet alkotta fürdőmedencéhez egy létrán lehet lejutni.

Kefalonia szigete - Görögország A földalatti tavat rejtő Melissani-barlang Görögország egyik kis szigetén, Kefalónia keleti részén található. A tóhoz egy földalatti alagúton keresztül lehet eljutni. A mintegy 100 méter hosszú Melissani-barlangot 1951-ben fedezték fel, és 1963-ban nyitotta meg kapuit a turisták előtt.

8Kefalonia szigete - Görögország A földalatti tavat rejtő Melissani-barlang Görögország egyik kis szigetén, Kefalónia keleti részén található. A tóhoz egy földalatti alagúton keresztül lehet eljutni. A mintegy 100 méter hosszú Melissani-barlangot 1951-ben fedezték fel, és 1963-ban nyitotta meg kapuit a turisták előtt.

Kefalónia szigeteII. - Kefalónia föld alatt rejtőző, azúrkék és türkiz színű barlangi tavát csónakkal körbehajózva is meg kehet csodálni.

9Kefalónia szigeteII. - Kefalónia föld alatt rejtőző, azúrkék és türkiz színű barlangi tavát csónakkal körbehajózva is meg kehet csodálni.

Forrás: impressmagazin.hu

KÉRLEK KEDVELD A VÉLEMÉNYARÉNÁT A FACEBOOK-ON

Cápatámadást úszott meg a diák - GoPro felvétel

az előző cikk a természet kategóriában

Egy pilóta bámulatos légi felvételei

a következő cikk a természet kategóriában

TÖLTÉS

Kérlek kedveld oldalunkat!

A weboldal cookie-kat használ, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen részed, amikor az oldalunkon jársz. Az "Értem" gomb lenyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. További tudnivalókat a cookie-król Adatvédelmi szabályzatunkban találsz: adatvédelem

Értem