vélemény aréna
VÉLEMÉNYARÉNA.HU

mert a te véleményed is számít!

2022. május 21., szombat
Konstantin napja van

2016. 08. 13.

cuki

6745

#leonard, #gobi-sivatag

hozzászólás

125 kilométeren át követte, a hűséges kutya, a futót a sivatagban

Dion Leonard sportoló Ázsia legnagyobb sivatagában talált rá legjobb barátjára, egy hűséges kiskutya személyében. A 250 kilométeres táv felét együtt tették meg.

Dion Leonard sportoló Ázsia legnagyobb sivatagában talált rá legjobb barátjára, egy hűséges kiskutya személyében. Az extrém futó a Góbi sivatagban rendezett 250 km-es ultramaratonon vett részt, amikor az egyik szakaszon a kóbor kutya mellé szegődött. A kistestű kutya lelkesen rótta mellette a kilométereket és a futóval egymást segítve haladtak előre.

A kedves természetű állat egyébként minden futóval összebarátkozott, de Dion Leonard volt az, aki mellől el sem akart mozdulni, együtt aludt vele a pihenők során és végig mellette maradt, egészen a célig elkísérte a futót. Csak a legforróbb két nap során pihent, amikor a hőség miatt nem tudta volna teljesíteni a hosszú távokat. Ekkor a szervezők a barátok segítségére siettek és magukkal vitték autójukban a kutyát a következő szakasz végéig, ahol örömmel csatlakozott ismét a gazdájához.

A második napon épp a rajtnál álltam, amikor mellém állt és felnézett rám a kiskutya. Azt hittem, hogy megunja majd és nem marad sokáig mellettem, de végül egész nap velem tartott. - nyilatkozta Leonard

Mindig előre futott 20-30 métert, és megvárta, míg utolérem. Sokszor ütköztünk akadályokba is, például volt, amikor át kellett kelnünk egy nagy folyón. Ott én segítettem átjutni neki, azzal, hogy a hátamra vettem. Gyorsabb lettem volna, ha nem foglalkozom, de rájöttem, hogy mindenképpen vele szeretném végigcsinálni a versenyt. Felemelő érzés volt, hogy együtt küzdöttünk az elemekkel!

A férfi egyből tudta, hogy magához veszi a Góbinak elnevezett kutyát, ez azonban hosszadalmas, hónapokon át tartó folyamat, ráadásul csak azután viheti magával a kutyát új otthonába, miután megkapta a szükséges orvosi és egyéb papírokat, melyekért több mint 5000 fontot kell fizetnie. Azért, hogy fedezni tudja Góbi hazajuttatásának költségeit, Dion Leonard kampányt indított egy nemzetközi adománygyűjtő oldalon. A kitűzött célt az adományozók összefogásának köszönhetően gyorsan el is érték, így Góbi most már biztosan hazatérhet gazdájával. A kutya jelenleg karanténban várja, hogy útra kelhessen új otthonába, Edinburghba. A futó nagyon hálás mindenkinek, aki segített abban, hogy ismét együtt lehessenek négylábú barátjával.

A Góbi sivatag nem egy leányálom hely. Csak pár villáminfó róla:

A Góbi sivatag Ázsia legnagyobb sivataga, Kína és Dél-Mongólia területén fekszik. Létrejöttét a szeleket és így az esőfelhőket is felfogó Himalája okozta, gátolva a csapadékképződést. A Mongol Birodalom történetében fontos szerepet játszott, és a Selyemút számos fontos városa feküdt a sivatagban.

A Góbi a Dél-Magyarországnak és Vajdaságnak megfelelő Északi szélesség 40. és 46. foka között helyezkedik el, a sivatagot kettészeli a mongol-kínai határ. A közhiedelemmel ellentétben a sivatagnak csak mintegy 3 százalékát képezik homoksivatagok, a többi területet homokdűnék, végtelen sziklamezők, kanyonok, holdbéli hegységek, rejtett sós tavak határozzák meg.

forrás: Wikipedia, buzzfeed, erdekesvilag.com, blikk.hu és szeretlekmagyarorszag.hu


KÉRLEK KEDVELD A VÉLEMÉNYARÉNÁT A FACEBOOK-ON

A világ legszebb cica ikrei

az előző cikk a cuki kategóriában

Minden idők 20 legcukibb kiscicája

a következő cikk a cuki kategóriában

TÖLTÉS

Kérlek kedveld oldalunkat!

A weboldal cookie-kat használ, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen részed, amikor az oldalunkon jársz. Az "Értem" gomb lenyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. További tudnivalókat a cookie-król Adatvédelmi szabályzatunkban találsz: adatvédelem

Értem