vélemény aréna
VÉLEMÉNYARÉNA.HU

mert a te véleményed is számít!

2022. január 27., csütörtök
Angelika napja van

2016. 08. 09.

tudtad-e

5129

hozzászólás

Ha a 80-as években voltál fiatal, akkor ez a video biztos megdobbantja a szíved

Boldog békeidők vagy gulyáskommunizmus? Voltak előnyei és hátrányai is egyaránt. Szerinted jobb vagy rosszabb volt?

Gulyáskommunizmus-nak Magyarország 1962 - 1989 közötti korszakát nevezik. A kifejezés értelme, hogy az ország szocialista berendezkedése ellenére viszonylagos jólét jellemezte a lakosság életszínvonalát, akik ha nem bírálták a politikát, nyugodtan élhették mindennapjaikat, kvázi akár egy tányér gulyás mint jellegzetes magyar étel felett is.

Igen, pontosan így teltek a nyarak gyerekkorunkban, amikor a Balaton, vagy épp a Fertő-/Tisza-/Velencei-tó volt nekünk a Riviéra.

Fecskefürdőgatya, brutál vastag övek, brutál hosszú sorok. Büfésbódé, rutibutik, dollárbolt. Csehszlovák gumimatrac, NDK-s autó, NSZK-s turisták, olasz euródiszkó.

Ennyire tökéletes retró videó még talántalán soha nem került elő a nyolcvanas évek legmélyéről. Az ember szinte érzi az olajban tocsogó hekk, a Kinizsi sör és a Wartburg kipufogógáz szagát.

És eszébe jut a szó, amit a legtöbbször hallott a szüleitől: majdnem.

A Kofola majdnem kóla, a Hungária majdnem r rock'nroll, Bujtor majdnem Bud Spencer, a Balaton majdnem tenger, az ország majdnem szabad. Merüljön el nyolc percre Majdnem-Országban! Ha élt benne, azért, ha nem, akkor meg éppen azért!

Kis segítség ha retro buliba készülnél:)

A tökéletes 80-as évekbeli megjelenés titka

Ha egy retro buliba szándékozol menni, akkor könnyedén varázsolhatsz magadnak 80-as évekbeli megjelenést. Nem túl bonyolult a dolog: kezdésnek kell egy lehetőleg világos színű ruha, vagy kitömött vállpárnájú kosztüm. Hajad nézzen úgy ki, mint egy madárfészek, legyen nagy és rendezetten bolyhos.

forrás: alfahir, wikipedia


KÉRLEK KEDVELD A VÉLEMÉNYARÉNÁT A FACEBOOK-ON

380 millió éves esőerdő találtak az Észak-Sarkvidéken

az előző cikk a tudtad-e kategóriában

A világ legjobban őrzött helyei ahova esélyed sincs bejutni

a következő cikk a tudtad-e kategóriában

TÖLTÉS

Kérlek kedveld oldalunkat!

A weboldal cookie-kat használ, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen részed, amikor az oldalunkon jársz. Az "Értem" gomb lenyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. További tudnivalókat a cookie-król Adatvédelmi szabályzatunkban találsz: adatvédelem

Értem