vélemény aréna
VÉLEMÉNYARÉNA.HU

mert a te véleményed is számít!

2022. május 19., csütörtök
Ivó, Milán napja van

2016. 11. 21.

művészet

3850

#boscoverticale

hozzászólás

16 emeletes fákkal beparkosított, élő toronyházak épülnek Újpesten

A Hajnal Építésziroda munkásságának köszönhetően jövőre 17 emeletes parkosított toronyházakba költözhetnek be a vevők Újpesten.

A Milánóban és Torinóban már látható vertikális erdők első képviselői 2018 végén már Magyarországon is megjelenhetnek, köszönhetően az egykori újpesti bőrgyár helyén hosszú évek óta szomorkodó telken felépítendő Metrodom Panorama lakópark tervezőinek. A vertikális erdő, azaz a Bosco Verticale 2014-ben készült el Milánóban: a 112 méter magas ikertornyok oldalain kialakított teraszokra összesen 780 fát és még számtalan bokrot telepítettek, egészen különleges élményt nyújtva az összesen 113 apartman boldog tulajdonosának.

A tervező Hajnal Építészeti Iroda a lakóktól független automatikus öntözőrendszerekkel oldaná meg a vízellátást, és ipari alpinistákkal a kertészeti teendőket, hogy a szakembereknek ne kelljen áttrappolni a lakáson.

http://realista.hu/ingatlanpiac/erdt-ptenek-az-jpesti-lakpark-teraszaira/131862


Az eredeti Bosco Verticale

1Az eredeti Bosco Verticale

Elképesztő! Csak ennyit tudunk hozzáfűzni.

2Elképesztő! Csak ennyit tudunk hozzáfűzni.

A jövő Újpesten épül!

3A jövő Újpesten épül!

A függőleges erdős, összesen 650 lakással kialakított épületeket az újpesti Szent István tér és a Duna közé tervezik, az egykori bőrgyár területén található üres telekre.

4A függőleges erdős, összesen 650 lakással kialakított épületeket az újpesti Szent István tér és a Duna közé tervezik, az egykori bőrgyár területén található üres telekre.

KÉRLEK KEDVELD A VÉLEMÉNYARÉNÁT A FACEBOOK-ON

Kreatív torták, amiket nem lenne szíved megenni

az előző cikk a művészet kategóriában

Sárkányok óvják a karácsonyi díszeket

a következő cikk a művészet kategóriában

TÖLTÉS

Kérlek kedveld oldalunkat!

A weboldal cookie-kat használ, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen részed, amikor az oldalunkon jársz. Az "Értem" gomb lenyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. További tudnivalókat a cookie-król Adatvédelmi szabályzatunkban találsz: adatvédelem

Értem