vélemény aréna
VÉLEMÉNYARÉNA.HU

mert a te véleményed is számít!

2022. május 19., csütörtök
Ivó, Milán napja van

2016. 08. 22.

természet

3773

#oroszlantamadas

hozzászólás

Hőstettet hajtott végre egy család, aki megmentett egy kislányt, egy hegyi oroszlán elől

A négy éves kislány könnyebb sérüléseket szenvedett a támadás folyamán. Feltételezhetően a támadás mögött álló hím oroszlánt később csapdába ejtették és megölték a helyi hatóságok.

Az eset pár nappal ezelőtt történt az Egyesült Államokban. A helyi vadvilággal foglalkozó szakember az egekig magasztalja annak a családnak a tagjait, akik megakadályozták, hogy egy oroszlán elragadjon egy kislányt, majd megölje.

A négy éves kislány könnyebb sérüléseket szenvedett a támadás folyamán. Feltételezhetően a támadás mögött álló hím oroszlánt később csapdába ejtették és megölték a helyi hatóságok.

A kislány történetesen már az oroszlán szájában volt, amikor az édesanyja és néhány családtag nagyon gyorsan és hősiesen cselekedett és megmentette a kislány életét. Az anyai ösztönök nem ismernek határokat.

Az egész esemény egy kempingben következett be, ahol egy nagy család gyűlt össze és próbálta kellemesen eltölteni a családi programot. A kislányt egy másik unoka testvérével együtt lefektették egy sátorba, hogy ebéd után szunyókáljanak egy kicsit, ekkor ragadta el az oroszlán.

Az oroszlán éppen az állkapcsában vitte el a kisgyereket, mikor a szülők észrevették. Hangosan sikítoztak és kiabáltak, majd utána eredtek és elkezdték ütni az állatot. Mire ő megijedt és elmenekült. A család nem akarta felfedni a nevét a hatóságoknak, annyit elárultak, hogy Idaho-ból jöttek.

Röviddel az eset után értesítette a család az illetékes hatóságokat, akik vadászkutyákkal üldözőbe vették az oroszlánt. Sikerült elkapniuk és megölniük, megelőzve, hogy másra is rátámadjon a vadállat.

Ez a támadás egyébként ritkaságnak számít, hiszen a hegyi oroszlánokra nem jellemző, hogy emberekre támadjanak, talán minden hét, nyolc évben egyszer fordul ilyen elő, mind Amerikában, mind Kanadában.

A legutolsó hasonló eset 2011-ben történt, mikor egy kisfiú megütött egy pumát, aki azonnal végzett a kiskutyájával.

A hős család Idahoban

forrás: yahoo


KÉRLEK KEDVELD A VÉLEMÉNYARÉNÁT A FACEBOOK-ON

5 gyönyörű magyar tó, amit eddig nem is ismertél

az előző cikk a természet kategóriában

Egy leopárd ront az állatgondozóra de egy tigris megmenti az életét

a következő cikk a természet kategóriában

TÖLTÉS

Kérlek kedveld oldalunkat!

A weboldal cookie-kat használ, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen részed, amikor az oldalunkon jársz. Az "Értem" gomb lenyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. További tudnivalókat a cookie-król Adatvédelmi szabályzatunkban találsz: adatvédelem

Értem