vélemény aréna
VÉLEMÉNYARÉNA.HU

mert a te véleményed is számít!

2022. május 22., vasárnap
Júlia, Rita napja van

2016. 04. 09.

tudtad-e

5200

#történelem, #history

hozzászólás

20 történelmi tény, amit nem fogsz elhinni

Nagyrészére azt fogod mondani bár ne lenne igaz..

Készülj fel a legrosszabbakra. Kezdhetjük?

 1. I. Ibrahim szultán 280 ágyasát kivégeztette, mert azt gyanította, hogy az egyik megcsalta.
 2. A középkorban a boszorkányüldözések során több, mint 600 000 emberről gondolták, hogy boszorkány és végezték ki.
 3. A mexikói hadsereg egykori generálisa Santa Anna extravagáns temetést tartott a leamputált lábának.
 4. Kínában az egygyermekes politika hatására több tízezer lány gyermeket hagytak magukra a szüleik.
 5. A korai 1800-as években a gazdag emberek fogpótlásnak halott katonák fogait használták.
 6. A római császárok között szép számmal találunk kettyósokat. Gaius császár például a lovából csinált szenátort. Ez van ha a valósággal elvesztik a kapcsolatot a vezetők:)
 7. A jégkorszakban Nagy-Britanniában halottak koponyáiból ittak.
 8. IX. Gergely pápa meggyanusította a macskáat, hogy az ördögöt szolgálják. Emiatt egész Európában üldözték és "kivégezték" a macskákat. Szegény cirmosoknak kemény évtizedek lehettek ezek..
 9. Hála a kevés macskának a pestist terjesztő patkányok elszaporodtak. A budópestis következményeképpen több, mint 100 millióan haltak meg Európában.
 10. Az aztékok embereket áldoztak a napnak. 1487-ben Tenochitlanban több, mint 20 000 embert áldoztak fel egy templomavatáson.
 11. A maják szintén hódoltak az emberáldozás hobbijának. Előszeretettel szakították ki a még dobogó emberi szíveket.
 12. A 13. században több, mint 30 000 gyermket indítottak el a Szent Föld felszabadítására azzal a címszóval, hogy ami nem ment a romlott lovagoknak majd nekik fog. Hát nem jött össze. Nagyrészük meghalt az úton vagy eladták rabszolgának őket.
 13. A fáraók halála után bezárták a kriptáikba a még élő szolgáikat, ágyasaikat és állataikat. Nem volt egy életbiztosítás egy öreg fáraó felszolgálójának lenni..
 14. A rómaiak emberi vizeletet használtak fogmosásra.
 15. A 19. században sok embert élve temettek el, emiatt a koporsókat ellátták egy biztonsági funkcióval, hogy a halottnak hitt eltemetettek jelezni tudják a föld felett állóknak, hogy még élnek.
 16. Több, mint 750 000 ember halt meg az 1861-1865 közt zajló amerikai polgárháborúban. Ez a teljes lakosság 2,5%-a volt.
 17. Mindez elenyésző a tatárjárás pusztításától.Mértéktartó becslések szerint a 1,5-2,5 milliós magyar népesség 30-50%-a elpusztult ekkor.
 18. Az inkvízició során gyakran használtak istenítéletet. A vádlottak kezét forró vízbe nyomták és ha sebesülés vagy forrázás nélkül húzta ki a vádlott akkor felmentették, mert ez annak a jele volt, hogy Isten is felmentené. Sok felmentést nem jegyeztek fel a krónikások.
 19. Az egyiptomi fáraóknál bevett szokás volt a testvérházasság. Több évszázad családon belüli házasság eredményeképpen beteges és rövid életű uralkodók követték egymást.
 20. Az első világháború több, mint 15 millió ember halálát okozta. Ez jóval kevesebb, mint a pár évre rá kitörő spanyol nátha által elhalálozottak száma.

KÉRLEK KEDVELD A VÉLEMÉNYARÉNÁT A FACEBOOK-ON

Kim Dzsong Un nem szeretné, hogy megnézd ezt a meghökkentő galériát a kommunista Koreáról

az előző cikk a tudtad-e kategóriában

A Trónok harca szétlopta a történelmet

a következő cikk a tudtad-e kategóriában

TÖLTÉS

Kérlek kedveld oldalunkat!

A weboldal cookie-kat használ, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen részed, amikor az oldalunkon jársz. Az "Értem" gomb lenyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. További tudnivalókat a cookie-król Adatvédelmi szabályzatunkban találsz: adatvédelem

Értem