vélemény aréna
VÉLEMÉNYARÉNA.HU

mert a te véleményed is számít!

2022. május 22., vasárnap
Júlia, Rita napja van

2016. 06. 26.

meghökkentő

2256

#johnny miller, # johannesburg

hozzászólás

Fotókon megörökítve az elképesztő vagyoni különbségek Dél-Afrikában

Johnny Miller drónnal készített fotósorozatán mutatja be mekkora szakadék tátong gazdagok és szegények között Dél-Afrikában.

Johnny Miller dél-afrikai fotóművész, fotósorozatában a hatalmas vagyoni különbségekre próbálja felhívni a figyelmet. Rendkivül kártékony ez a fajta szakadék ami a társadalom felső és alsó rétegei között húzódik. 22 év telt már el az apatheid rendszer felszámolása óta, de lényegében komoly változások nem történtek. A vagyoni különbségek és eltérő esélyek miatt a mobilitás nem létezik és a társadalmi rétegek befagytak. Az alul lévő rétegeknek a kitörés szinte lehetetlen, míg a gazdagok bebetonozták a helyzetüket.

Ezen a videón is jól elkülöníthetőek a gazdag, főleg fehérek által lakott kertes övezetek, ahol hatalmas villákban élnek az emberek és a feketék által lakott szegénynegyedek, ahol jellemzően sokkal kisebb házakban, kert nélkül és szűk sikátoros utcákkal elválasztva élnek az emberek.

Miller elmondása alapján a drónok egészen új lehetőségek tárházát nyitották meg a fotózásban. Míg korábban szinte csak a földről lehetett fotózni és videózni, manapság, hála a drónoknak egy teljesen új perspektíva nyílt meg a művészek előtt.

Johnny Miller maximálisan kihasználja a lehetőségeket, az egyszer biztos:)

forrás:

unequal scenes | facebook | twitter (h/t: petapixel)


hirdetés

KÉRLEK KEDVELD A VÉLEMÉNYARÉNÁT A FACEBOOK-ON

25 horror játszótéri játék, amitől nem fog tudni aludni a gyermeked

az előző cikk a meghökkentő kategóriában

Óriástacskó járja Brooklyn utcáit

a következő cikk a meghökkentő kategóriában

TÖLTÉS

Kérlek kedveld oldalunkat!

A weboldal cookie-kat használ, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen részed, amikor az oldalunkon jársz. Az "Értem" gomb lenyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. További tudnivalókat a cookie-król Adatvédelmi szabályzatunkban találsz: adatvédelem

Értem