vélemény aréna
VÉLEMÉNYARÉNA.HU

mert a te véleményed is számít!

2022. január 27., csütörtök
Angelika napja van

2016. 07. 10.

természet

2669

#orka, #kardszarnyudelfin

hozzászólás

Öngyilkos akart lenni a kardszárnyú delfin?

Szemtanúk szerint egyértelműen véget akart vetni az életének egy fogságban tartott kardszárnyú delfin, aki egy előadás közben kiugrott a medencéjéből és mozdulatlanul hevert odakint a betonon. Szerintetek tényleg létezik ilyen?

Szemtanúk szerint egyértelműen véget akart vetni az életének egy fogságban tartott kardszárnyú delfin, aki egy előadás közben kiugrott a medencéjéből és mozdulatlanul hevert odakint a betonon. A Morgan nevű állat egy a Kanári-szigeteken található vízi parkban él és már máskor is megpróbált kárt tenni önmagában.

A kardszárnyú delfin a Tenerifén működő Loro Parkban él jelenleg, de valójában az amerikai SeaWorld tulajdona, amely kölcsönadta őt a kanári-szigeteki szórakoztatóparknak. Morgan az egyik műsor alatt próbált meg végezni magával, amikor váratlanul kiugrott a vízből és több mint 10 percig feküdt a medence szélén mozdulatlanul. Az állat néhány héttel ezelőtt pedig többször is egy fémből készült kapuba verte fejét. Az állatvédők és az eset szemtanúi azt követelik, hogy azonnal eresszék szabadon a kardszárnyú delfint, aki láthatóan rendkívül rosszul viseli a bezártságot. A park illetékesei szerint azonban szó sem volt öngyilkossági kísérletről és Morgan jól érzi magát náluk, normális a viselkedése.

A SeaWorld egyébként nemrég jelentette be, hogy abbahagyja az orkák tenyésztését és felhagy a hagyományos delfinműsorokkal. 2019-től már mindhárom delfináriumban olyan műsorral várják a látogatókat, amely a gyilkos bálnaként is emlegetett állatok természetes környezetére és magatartására helyezi a hangsúlyt.

A SeaWorldöt évek óta bírálják az állatvédők show-műsorai miatt, amelyekben idomított kardszárnyú delfinek szerepelnek. Nagy felháborodást keltett a 2013-ban bemutatott Blackfish című leleplező dokumentumfilm is, amely bemutatta a tengeri emlősök fogságát és cirkuszi attrakciókban való szerepeltetését. A produkció firtatta azt is, milyen tényezők vezettek ahhoz, hogy egy kardszárnyú delfin 2010-ben megölte híres és népszerű idomárját a floridai delfináriumban.

forrás: erdekesvilag.com és tomo news


KÉRLEK KEDVELD A VÉLEMÉNYARÉNÁT A FACEBOOK-ON

A nagy fehér cápát először filmezték le alvás közben

az előző cikk a természet kategóriában

A diófa levél egészségesebb, mint a dióbél

a következő cikk a természet kategóriában

TÖLTÉS

Kérlek kedveld oldalunkat!

A weboldal cookie-kat használ, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen részed, amikor az oldalunkon jársz. Az "Értem" gomb lenyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. További tudnivalókat a cookie-król Adatvédelmi szabályzatunkban találsz: adatvédelem

Értem