vélemény aréna
VÉLEMÉNYARÉNA.HU

mert a te véleményed is számít!

2022. május 22., vasárnap
Júlia, Rita napja van

2016. 10. 09.

természet

2082

#ausztralia

hozzászólás

Fuldokló kengurut mentettek Ausztrália partjainál

Ezek az emberek a hétköznapok igazi hősei! Példát mutatnak és inspirálnak minket, hogy jobb emberré váljunk. Köszönjük nekik, mint ahogy a kis kenguru is köszöni:)

Két bátor szakács mentette meg egy fuldokló kenguru életét az ausztráliai Port Elliot strandjánál. Jeff Della-Mina és Dan Marshall az egyik tengerparti étteremben dolgozik, és láttak amikor az állat feltűnt a parton, majd úgy döntött, hogy csobban egyet az óceánban. A kenguru közel 30 percen át úszkált a hideg vízben, ám ekkor felerősödött a hullámzás és hirtelen a közeli sziklákhoz csapódott, ezt követően pedig képtelen volt kiúszni a partra. A két férfi látta, hogy a kenguru bajban van és tudták, ha nem segítenek rajta akkor belefullad az óceánba. Ekkor köteleket vettek magukhoz és gyorsan beúsztak hozzá.

A kétségbeesett állatot nem volt egyszerű kimenteni, de 20 perc küzdelem után végül sikerült kijuttatniuk a partra. A két szakács elmondása szerint az állat sok vizet köhögött fel és rendkívül kimerült volt. A munkatársaik közben értesítették a hatóságokat. A helyszínre kiérkező mentőszolgálat szakemberei ellátták és elszállították a kengurut egy állatkórházba. Amint az állat jobban lesz vissza fogják engedni a vadonba.

A kenguru megmentői elmondták: nagyon boldogok, hogy meg tudták menteni a bajba jutott állat életét és bármikor újra megtennék, hiszen szeretik az állatokat és nem tudták volna tétlenül nézni a kenguru szenvedését. A főnökük szerint Jeff és Dan egyáltalán nem tartja magát hősnek, szerinte viszont egyértelműen azok és mindenki nagyon büszke rájuk.


hirdetés

KÉRLEK KEDVELD A VÉLEMÉNYARÉNÁT A FACEBOOK-ON

Minden évben több ezer kilométert utazik ez a pingvin, hogy meglátogassa megmentőjét

az előző cikk a természet kategóriában

Itt a tenger megnyílik minden évben kétszer

a következő cikk a természet kategóriában

TÖLTÉS

Kérlek kedveld oldalunkat!

A weboldal cookie-kat használ, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen részed, amikor az oldalunkon jársz. Az "Értem" gomb lenyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. További tudnivalókat a cookie-król Adatvédelmi szabályzatunkban találsz: adatvédelem

Értem