vélemény aréna
VÉLEMÉNYARÉNA.HU

mert a te véleményed is számít!

2022. május 22., vasárnap
Júlia, Rita napja van

2016. 09. 23.

természet

4593

#kigyo, #ausztralia

hozzászólás

Mérges pók elkapja a nála több, mint százszor nagyobb kígyót

Ausztrália nem egy leányálom hely az állatvilág szempontjából. Mérges pókok, aligátorok és kígyók gond nélkül előfordulnak a nagyvárosokban is. Akár ilyenekbe is belefuthatunk...

Bernadette és Paul Gibbs egy idősebb ausztrál házaspár, akik Morpheth kertvárosában élnek. Nem mindennapi eseménynek voltak a szemtanui a saját garázsukban. (!!) Egy keleti barna kígyót elkapott egy vöröshátú mérges pók. A mérgével lebénította a kígyót és kiszívta a húsából a tápanyagokat. A kihívott mérgespók szakértő Craig Adams elmondása alapján ez egy ritka és nagyon speciális pókfajta, ami a hálóját Pókemberhez hasonlóan kilövi az áldozatára.

Mire Bernadette rátalált a kígyóra, az már magatehetetlenül vergődött a méregtől és a hálótól. A pókot Adams fogta be és a helyi állatkertbe szállították.

Mit ne mondjunk örülünk, hogy egy ilyen békés állatvilágú országban élünk, mint Magyarország. Még az alacsonyabb életszínvonalon is felül tudunk emelkedni, csak ne fussunk ilyen jelenetekbe a garázsunkban:)

Íme az ütközet nyertese

Takaros kis háznak tünik, kedves emberekkel. A helyi állatvilág kevésbé kedves:)

Mindennapi történet Ausztráliában.. Videón is megörökítve egy összecsapás.

forrás: Australian Daily Mail


KÉRLEK KEDVELD A VÉLEMÉNYARÉNÁT A FACEBOOK-ON

Szexmániás teknős mentette meg a faját a kihalástól

az előző cikk a természet kategóriában

Cápatámadást úszott meg a diák - GoPro felvétel

a következő cikk a természet kategóriában

TÖLTÉS

Kérlek kedveld oldalunkat!

A weboldal cookie-kat használ, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen részed, amikor az oldalunkon jársz. Az "Értem" gomb lenyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. További tudnivalókat a cookie-król Adatvédelmi szabályzatunkban találsz: adatvédelem

Értem