vélemény aréna
VÉLEMÉNYARÉNA.HU

mert a te véleményed is számít!

2022. május 21., szombat
Konstantin napja van

2016. 07. 21.

természet

3625

#elephant, #elefant

hozzászólás

Több, mint 10 órán át próbálta menteni az anya elefánt a borját

Hosszú órákon át küzdött az elszánt elefántmama, hogy kimentse a gödörbe esett borját. Megható történet, ami végül happy enddel zárult, hála a környékbeli falu lakóinak. Emberségességből csillagos ötös.

Vonulás közben zuhant bele egy kis indiai elefántborjú egy elhagyott kútba egy falu közelében. Ezekből országszerte számtalan található, átlagosan 3 méter mélyek és 6 méter átmérőjűek, és hasonló esetek már többször előfordultak. Az anyaelefánt mindent megtett, hogy kiszabadítsa a borját az iszapos gödörből, szüntelenül próbálta kihúzni, de sehogy sem sikerült neki. Megható volt, ahogy az anya végkimerülésig próbált segíteni a bajba jutott kis porontyán.

Az elefántmama egy tapodtat sem mozdult a borja mellől. A környékbeleik elmondása szerint több mint 10 órán át küzdött, hogy megmentse a kis utódját, ám képtelen volt kihúzni gödörből, ráadásul miközben igyekezett kiszabadítani a síró kicsinyét, egyre több és több földet zúdított a gödörbe.

A kiselefánt megmentésére sietett környékbeliek csak azután tudtak közelebb jutni hozzá, hogy az anyja hajlandó volt enni a neki vitt gyümölcsökből. Ezalatt a falusiak ásni kezdtek, hogy könnyebben hozzá lehessen férni a borjúhoz, akit a végül az anyja könnyedén ki is tudott húzni ormányával. Anya és borja ezután egymáshoz bújva visszasétáltak az erdőbe. Szép példája ez az emberségességnek.

A vége szerencsére happy enddel zárult és a kiselefánt az anyukájával együtt hagyta el a gödröt. Szép történet!

Korábban már beszámoltunk egy hasonló történetről, ahol egy szörfoktató egy partra sodródott bébielefánt életét mentette meg. Erről itt olvashatsz bővebben:

http://velemenyarena.hu/bebidelfin


KÉRLEK KEDVELD A VÉLEMÉNYARÉNÁT A FACEBOOK-ON

A diófa levél egészségesebb, mint a dióbél

az előző cikk a természet kategóriában

Ilyen mikor egy bálna 1 méterre tőled tör a felszínre kajálni

a következő cikk a természet kategóriában

TÖLTÉS

Kérlek kedveld oldalunkat!

A weboldal cookie-kat használ, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen részed, amikor az oldalunkon jársz. Az "Értem" gomb lenyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. További tudnivalókat a cookie-król Adatvédelmi szabályzatunkban találsz: adatvédelem

Értem