Sütés, főzés egészségesen? A kókuszolajjal mindez lehetséges
Manapság egyre többet hallani arról, mennyire fontos, hogy ételeinket a legjobb és legtermészetesebb alapanyagokból készítsük el. Különösen érdemes figyelni az olajokra és zsírokra, mivel a nem megfelelő fajták igen sok egészségügyi problémát okozhatnak.
A kókuszolajjal bármilyen ételt elkészíthetünk, mivel nincsen kókusz aromája, így nagyszerűen alkalmazható margarin és vaj helyett is.
A kókuszolaj a legjobb választás
A kókuszolajat a kókuszdió beléből nyerik ki, melyre a legjobb megoldás a hidegen sajtolás, ami biztosítja a 100%-ban természetes összetételt és a rendkívül magas tápanyagtartalmat is.
A kókuszolaj 90%-ban telített zsírsavakból, 6%-ban egyszeresen telítetlen zsírsavakból és 3%-ban többszörösen telítetlen zsírsavakból áll. S ami még lényeges, hogy a kókuszolajat közepes láncú zsírsavak alkotják, aminek köszönhetően kiválóan bírja a magas hőmérsékletet, illetve igen sokáig megőrzi kitűnő minőségét. Ráadásul a kókuszolaj többször is felhasználható sütésre magas hőstabilitása miatt.
A kókuszzsír remekül fokozza anyagcserénket, s emellett kitűnő gyulladásgátló, valamint baktérium-, vírus-és gombaölő képességgel is rendelkezik. Ez utóbbi tulajdonságát leginkább a benne található laurinsavnak köszönheti, mely kivételesen jótékony hatású szív-és érrendszerünkre.
Emellett találunk benne kaprilsavat is, ami szintén erős gombaellenes képességgel bír, így jótékony Candida-fertőzés és hüvelygomba esetén is. Ráadásul a kókuszolaj közepes láncú zsírsavjai a bélben élősködő paraziták ellen is bevethetőek, mivel képesek őket elpusztítani.
A kókuszzsírban megtalálható még a kapronsav, a kaprinsav vagy éppen a mirisztinsav is. Ezen értékes zsírsavjai miatt válik a kókuszolaj rendkívül hatékonnyá a szív-és érrendszeri betegségekkel szemben, de gyógyírt jelenthet a krónikus fáradtsággal küzdőknek, a máj-és cukorbetegeknek, illetve segítséget nyújt az emésztőrendszer megtisztításában és a szépség természetes ápolásában is.
A kókuszolaj elképesztően hatékony természetes bőrtápláló szer, mely ráadásul erősen tartja a kötőszöveteket, amivel megelőzi a bőr megereszkedését és így a ráncok megjelenését is.
Fontos még azzal is tisztában lennünk, hogy a kókuszolaj zsírsavjai nem raktározódnak el a szervezetben, hanem azonnal energiává alakulnak át. Ennek köszönhetően a kókuszolaj fogyasztása nagyban megkönnyítheti a felesleges kilók leadását.
Ha szeretne még több érdekes információt olvasni a Kókuszolaj egészségmegőrző hatásairól, akkor KATTINTSON IDE, ahol mindent megtudhat a Kókuszzsír kivételes képességeiről!
KÉRLEK KEDVELD A VÉLEMÉNYARÉNÁT A FACEBOOK-ON
TOVÁBBIAK A KATEGÓRIÁBAN
A NÉPSZERŰ BEJEGYZÉSEK
-
életmód
2019.08.02.10 tipp mikkel fiatalíthatjuk meg a bőrünket?
-
autó-motor
2016.03.15.Ferrari vagy Lambo?
-
művészet
2016.07.02.Ekkorát fejlődnek a művészek 2 évtized alatt
-
életmód
2016.04.07.Barátságos kórházak? Léteznek!
-
művészet
2016.04.07.Az erdők és mezők, ahogyan még nem láttad őket!
-
utazás
2016.09.11.Nyaralnál az Antarktiszon?
A FRISS BEJEGYZÉSEK
-
életmód
2019.08.02.10 tipp mikkel fiatalíthatjuk meg a bőrünket?
-
autó-motor
2017.06.28.Így varázsold újjá a kopott fényszóród 500 Ft-ból
-
cuki
2017.03.23.Trendi babakocsik, trendi szülőknek
-
autó-motor
2017.03.01.Nissanok és szexi lányok
-
természet
2017.02.17.Ködszivárvány a Balaton felett
-
tudtad-e
2017.02.17.Ki legyen a világ vezetője?
AJÁNLOTT