vélemény aréna
VÉLEMÉNYARÉNA.HU

mert a te véleményed is számít!

2022. május 21., szombat
Konstantin napja van

2016. 06. 01.

meghökkentő

2662

#LEGO

hozzászólás

3 napot töltött a 4,5 millió forintos LEGO szobor építésével - gyerekek 1 perc alatt szétverték

Tanulság: kiállításokra kerítsd le a LEGO szobrod

A kiállítások menők! Főleg az interaktívak:) De ezek a gyerekek túl messzire mentek, mikor romba döntötték a 15 000 dolláros, 3 nap alatt felépített LEGO-szobrot. A szobor egy óriás Nick Wilde-ot formázó rókát ábrázolt a Zootopiából. Zhao a szobrász 3 napon keresztül, szinte alvás nélkül építette kockáról-kockára a szobrot, hogy készen legyen a Ningboban tartott kiállításra. Itt szokták tartani Kína legnagyobb LEGO kiállítását, ahova jellemzően gyerekek szoktak elmenni. Így tett az a 2 csintalan kissrác is akik túl közel merészkedtek a szoborhoz miután átmásztak a rókát körülvevő kordonon. Nem akartak ugyan semmi rosszat de véletlen felborították a szobrot és Zhao szeme láttára esett szét a LEGO-róka több ezer darabjára. A szülők restelték a dolgot és kártérítést ajánlottak fel, de Zhao ezt nem fogadta el és nagyvonalúan megbocsájtott a kis lurkóknak. Elmondása alapján balesetek mindenhol előfordulnak, a következő kiállításra nagyobb szobor építését tervezi.

Mindenesetre a két kiskölök részéről szép gesztus lett volna ha felajánlják, hogy segítenek az újjáépítésben:)

forrás: BoredPanda

Végezetül pedig álljon itt egy kis LEGO történelem azoknak, akiket mélyebben érdekel a kis építőkockák története.

1932-ben Ole Kirk Christiansen asztalosmester megalapította vállalkozását Billund községben (Dánia). A cég fajátékokat gyártott és két évvel később vette fel a LEGO nevet. 1947 után kezdett a ma is ismert műanyagból játékokat készíteni pénzügyi okokból. A játék legfőbb újdonsága az volt, hogy a többnyire négyszögletes építőelemek tetején bütykök helyezkedtek el, aljuk pedig lyukas volt. Ezzel az eljárással az egészen kis gyermekek is könnyen össze tudták őket nyomni, épp annyira, hogy ne essenek szét, de könnyen szét lehessen őket szedni. A korai időkben a szállítmányok legtöbbje visszatért, a helyi gyártósorok bezártak; az emberek úgy gondolták, hogy a műanyag játékok sohasem tudják felváltani a fából készülteket. 1954-ben az alapító fia, Godtfred Christiansen lett a LEGO igazgatóhelyettese. Az ő javaslatára vizsgálták felül az akkor még problémás, gyakran nehezen kapcsolódó rendszert. 1958-ban született meg az igazi LEGO, aminek a minőségével már elégedett lehetett mind a vásárló, mind a gyártó. Sikerességét bizonyítja, hogy 50 év után az akkori elemekkel a ma gyártottak is kompatibilisek. Közben nyílt egy csomagoló és összeszerelő üzem Svájcban, és egy üzem Jutlandban, ahol a LEGO gumiabroncsokat gyártják. A Light & Sound (fény és hang) készletek 1986-ban jelentek meg, ezekhez elemtartó, lámpák, szirénák és egyéb hangkeltők tartoztak, melyek segítségével újabb részletekkel bővíthettük LEGO alkotásainkat. Brazíliában is ebben az évben nyílt meg egy LEGO gyár. 1970-re a dániai székhelyű cégnél több mint 900 alkalmazott dolgozott. A következő évtizedek jelentős bővülést és új kihívásokat hoztak mind a játékgyártás, mint a marketing területén. A lányokat először 1971-ben, a babaházak megjelenésekor célozták meg. 1972-ben a közlekedési lehetőségek is kibővültek a vízen úszó hajótestek megjelenésével. Két évvel később az Amerikai Egyesült Államokban nyílt gyáregység. 1990-ben a LEGO cég bekerült a tíz legnagyobb játékgyártó közé, egyetlen európai cégként. Üzemi vannak még Csehországban is.


KÉRLEK KEDVELD A VÉLEMÉNYARÉNÁT A FACEBOOK-ON

23 éve egy örökbefogadott medvével él az orosz család

az előző cikk a meghökkentő kategóriában

40 díjnyertes reklám társadalmi problémákról

a következő cikk a meghökkentő kategóriában

TÖLTÉS

Kérlek kedveld oldalunkat!

A weboldal cookie-kat használ, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen részed, amikor az oldalunkon jársz. Az "Értem" gomb lenyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. További tudnivalókat a cookie-król Adatvédelmi szabályzatunkban találsz: adatvédelem

Értem