vélemény aréna
VÉLEMÉNYARÉNA.HU

mert a te véleményed is számít!

2022. május 22., vasárnap
Júlia, Rita napja van

2016. 08. 03.

tudtad-e

10892

hozzászólás

Magyarország egy furcsa ország az idegenek szemében

Máris mutatjuk miért. A 9gag oldal írta ezt a cikket Magyarországról. Érdekes és rendhagyó ország vagyunk az biztos.

Beszéljünk kicsit Magyarországról!

Először is, ha sosem hallottál rólunk, az is teljesen rendben van.

Miután kisebbek vagyunk, mint New York állam és a lakosságunk is körülbelül fele annyi. Van egy különleges kutya fajtánk, amiről nem tudnád megmondani, hogy melyik az eleje vagy a vége. (puli:))

Továbbá nyelvünk eléggé  hátborzongató. Például van két betűnk, ő és ű amik semmilyen más nyelvben nem léteznek. Az ő egy időben jelent fiút és lányt is. Szóval mi bőven a nemi semlegesség előtt járunk.

Ez még mindig semmi, két különböző szót is használunk a pirosra. A pirosat és a vöröset. Látod a különbséget? Ne aggódj, mi sem. A haj, bor és a zászló vörös, viszont a labda, közlekedési lámpa vagy az alma piros. Érthetetlen:)

Mégis hogy hangzik a magyar nyelv? Kutatók úgy vélik, hogy a magyar és a finn nyelv rokon nyelvek, egy nyelvcsaládba tartoznak. Másrészt ezt nehezen hiszik el, mind a magyarok, mind a finnek.

Gyakran használunk érthetetlen logikát. Például a világ nagy részén a neveket úgy írják le, hogy először a keresztnevet és utána a vezetéknevet írják, mondják, mint például Annabelle Smith, na addig ez nálunk pont fordítva van, pl.: Kovács Ödön.

Amíg a világ nagy egy bizonyos sorrendet használnak a dátumok kifejezésére, mi ezt is egyedi módon csináljuk. Az Egyesült Államokban a következő a sorrend: hónap, nap, év. Európában: nap, hónap, év és nálunk: év, hónap, nap.

Arról nem is beszélve, hogy kimagasló teljesítményt nyújtottunk sok területen.

Nagyon sok, fontos találmány magyar kútfőktől származik, pl. dinamó, holográfia, C-vitamin feltalálása és a golyóstoll. Ezek a találmányok 12 Nobel-díjat hoztak a magyar konyhára.

Mellesleg a sportban is elég jók vagyunk. 2013-as felmérés szerint, megszerzett olimpiai medálok tekintetében a 8. helyen szereplünk. Valójában, ha a megszerzett érem és a népesség arányában szemléljük az adatokat, akkor az előkelő 3. helyen állunk, Finnországot és Svédországot követve.

Ha már ilyen félelmetesen jók vagyunk, hogy létezhet, hogy még nem hallottál rólunk?

Ennek számos szomorú oka van. Elég rosszak vagyunk háborúk kezelésének tekintetében. Majdnem minden háborúban a saját földjeinken küzdöttünk, hogy megvédjük magunkat és szinte mindegyiket elveszítettük.

A 16. században az Oszmán Birodalom terjedésekor Magyarország összeütközésbe került velük, aminek az lett az eredménye, hogy 3 részre osztották fel az országot. Majd a 17. században az Osztrák-Magyar Monarchia ideje alatt újra egyesítették. A Magyar Királyság és a Habsburg Birodalom kapcsolata nem volt túl kiegyensúlyozott, amit tovább fokozott az 1848-as forradalom és szabadságharc, ami végleges bukáshoz, megadáshoz és sokak mártír halálához vezetett. A legenda úgy tartja, hogy a híres aradi 13 szabadságharcos kivégzésénél az osztrákok sörrel koccintottak, minden egyes kivégzés után. Ez az egyszerű oka annak, hogy a magyarok sosem koccintanak sörrel.

A II. Világháborúban Magyarország a vesztes tengelyhatalmak oldalán állt, a lakosság nagy részét deportálták. Mikor a németek elveszítették a háborút, a szovjetek "felszabadították" az országot és egészen 1991-ig itt is maradtak. 1956-ban fellázadtak a magyarok, aminek ugyanaz lett a vége, mint az 1848-as forradalom és szabadságharcnak.

Habár egy kis csoportnak sikerült maradandó győzelmet aratni a történelemben, az 1956-os Melbourne Olimpia magyar vízilabda csapatának. A végzet iróniája, hogy amíg a szovjet csapatok megszállták az országot, addig a magyar vízilabda csapat az olimpia keretein belül küzdött meg a szovjetekkel. A melbourne-i vérfürdőként ismert meccsen Magyarország győzedelmeskedett.

A szovjet megszállás ideje alatt a magyar gazdaság súlyos károkat szenvedett, amiből a mai napig nem tudott felépülni.

Mi lett ennek az egésznek az eredménye?

Rengeteg szörnyű dolog. Például, hogy az öngyilkosságok tekintetében élen járunk az egész világban. A top 10-ben mindig ott szerepelünk.

Továbbá Magyarország a világ ranglista 3. helyén áll alkohol fogyasztás tekintetében.

Hogy mennyire vagyunk depresszióra hajlamosak az is mutatja, hogy erről még egy dal is született.

A folyamatos kétségbeesésünkben társunkra akadtunk méghozzá Lengyelország személyében. Ők is sok háborúban részt vettek, többnyire veszítettek, ahogy nálunk divat. A lengyelek és magyarok gyakran úgy hivatkoznak a másikra, mint testvérekre, unokatestvérekre, akikkel jó volt együtt küzdeni és mulatni.

Most már többet tudsz pici kis országunkról, itt Kelet-Európában, akiket váltakozva, vagy sokszor seggbe rúgtak vagy seggbe rúgattuk magunkat. :)

forrás: 9gag.com


KÉRLEK KEDVELD A VÉLEMÉNYARÉNÁT A FACEBOOK-ON

Így állapítsd meg egy elemről kipróbálás nélkül, hogy van-e még benne töltés

az előző cikk a tudtad-e kategóriában

20 ritka történelmi fotó, amit biztosan nem láttál még

a következő cikk a tudtad-e kategóriában

TÖLTÉS

Kérlek kedveld oldalunkat!

A weboldal cookie-kat használ, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen részed, amikor az oldalunkon jársz. Az "Értem" gomb lenyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. További tudnivalókat a cookie-król Adatvédelmi szabályzatunkban találsz: adatvédelem

Értem