vélemény aréna
VÉLEMÉNYARÉNA.HU

mert a te véleményed is számít!

2022. május 21., szombat
Konstantin napja van

2016. 07. 24.

meghökkentő

2092

hozzászólás

20 meglepő tény, amiről nem szeretnél hallani mégis tudnod kell

Alapvetően pozitív üzeneteket próbálunk közvetíteni az olvasóinknak, azonban ezeket is tudnotok kell. Jó ha az ember tájékozott és tisztában van a világ dolgival.

forrás: Diply


A klímaváltozás tízezerszer olyan gyors, mint az evolúció.

1A klímaváltozás tízezerszer olyan gyors, mint az evolúció.

Minden kisbabát vékony szőrréteg fed az anyaméhben, amit a szülés előtt kihullik és a baba megeszi. A bélmozgás elindulásával ez távozik a szervezetből. Nem túl guszta de ez is tény:)

2Minden kisbabát vékony szőrréteg fed az anyaméhben, amit a szülés előtt kihullik és a baba megeszi. A bélmozgás elindulásával ez távozik a szervezetből. Nem túl guszta de ez is tény:)

Az éhezők 98%-a a fejlödő világban található.

3Az éhezők 98%-a a fejlödő világban található.

A herpesz 8-szor akkora nyomást hoz létre, mint ami egy autó gumijában van. Ezt a nyomást arra használja, hogy szinte felrobbantsa az emberi DNS-t.

4A herpesz 8-szor akkora nyomást hoz létre, mint ami egy autó gumijában van. Ezt a nyomást arra használja, hogy szinte felrobbantsa az emberi DNS-t.

A japán óriásdarázs mérge megolvasztja az emberi bőrt.

5A japán óriásdarázs mérge megolvasztja az emberi bőrt.

hirdetés

Hetente több, mint 80 000 kutyát altatnak el az USA-ban. A menhelyre kerülő kutyák felének ez a sorsa.

6Hetente több, mint 80 000 kutyát altatnak el az USA-ban. A menhelyre kerülő kutyák felének ez a sorsa.

5 másodpercenként 3 000 dollárt keres a Nike.

75 másodpercenként 3 000 dollárt keres a Nike.

Ez idő alatt mindössze 0,00014 dollárt keres egy átlagos vietnami gyári munkás a Nike gyárban.

8Ez idő alatt mindössze 0,00014 dollárt keres egy átlagos vietnami gyári munkás a Nike gyárban.

Évente 17 millió hordó olaj energiát emészt fel a műanyagpalackok gyártása az amerikai piacra. Ebből az üzemanyagból 1 000 000 autót lehetne egy évig tankolni.

10Évente 17 millió hordó olaj energiát emészt fel a műanyagpalackok gyártása az amerikai piacra. Ebből az üzemanyagból 1 000 000 autót lehetne egy évig tankolni.

A férfiak szex után szomorúak és szégyenérzetük van. 5 perctől akár 1 óráig is eltarthat ez az érzés. Ennek a valóságtartalmában is kételkedünk, annak ellenére, hogy ennek tudományos neve is van: PCT.

11A férfiak szex után szomorúak és szégyenérzetük van. 5 perctől akár 1 óráig is eltarthat ez az érzés. Ennek a valóságtartalmában is kételkedünk, annak ellenére, hogy ennek tudományos neve is van: PCT.

hirdetés

Egy rémisztő kutatás szerint a Földnek már csak 60 évig bírja ki a termőtalaja ezt a fajta túlhasználatot. Ezzel kapcsolatban szkeptikusak vagyunk de akit bővebben érdekel az itt tud róla olvasni: http://world.time.com/2012/12/14/what-if-the-worlds-soil-runs-out/

12Egy rémisztő kutatás szerint a Földnek már csak 60 évig bírja ki a termőtalaja ezt a fajta túlhasználatot. Ezzel kapcsolatban szkeptikusak vagyunk de akit bővebben érdekel az itt tud róla olvasni: http://world.time.com/2012/12/14/what-if-the-worlds-soil-runs-out/

A vadon élő tigrisek 97%-a elpusztult az elmúlt században.

13A vadon élő tigrisek 97%-a elpusztult az elmúlt században.

Az elhízás évente 30 000 embert öl meg az Egyesült Államokban.

14Az elhízás évente 30 000 embert öl meg az Egyesült Államokban.

Ha lehúzod a wc-t 25 cm magasan kilövelnek a gyomorrontás baktériumok.

15Ha lehúzod a wc-t 25 cm magasan kilövelnek a gyomorrontás baktériumok.

Afrikában több elefántot ölnek meg, mint amennyi születik.

16Afrikában több elefántot ölnek meg, mint amennyi születik.

Minden nyolcadik ember éhesen fekszik le a világon.

17Minden nyolcadik ember éhesen fekszik le a világon.

hirdetés

A cipőd talpa több baktériumot tartalmaz, mint a wc. Mivel egész nap járkálsz benne, a talp összegyűjti a földről az összes baktériumot, amerre elhaladsz.

18A cipőd talpa több baktériumot tartalmaz, mint a wc. Mivel egész nap járkálsz benne, a talp összegyűjti a földről az összes baktériumot, amerre elhaladsz.

Az Amerikai Statisztikai Hivatal szerint az USA-ban végző diákok átlagosan 33 000 dollár diákhitelt halmoznak fel. Ez fejenként körübelül 10 millió forint.

19Az Amerikai Statisztikai Hivatal szerint az USA-ban végző diákok átlagosan 33 000 dollár diákhitelt halmoznak fel. Ez fejenként körübelül 10 millió forint.

A klímaváltozásnak Californiában a halállományra is hatása van. A következő évtizedben várhatóan a halállomány 82%-a el fog pusztulni.

20A klímaváltozásnak Californiában a halállományra is hatása van. A következő évtizedben várhatóan a halállomány 82%-a el fog pusztulni.

KÉRLEK KEDVELD A VÉLEMÉNYARÉNÁT A FACEBOOK-ON

Vízicsúszdázók legrosszabb álma vált valóra szegény sráccal

az előző cikk a meghökkentő kategóriában

A pökhendi szülészt így leckéztette meg a székely apuka

a következő cikk a meghökkentő kategóriában

TÖLTÉS

Kérlek kedveld oldalunkat!

A weboldal cookie-kat használ, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen részed, amikor az oldalunkon jársz. Az "Értem" gomb lenyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. További tudnivalókat a cookie-król Adatvédelmi szabályzatunkban találsz: adatvédelem

Értem