vélemény aréna
VÉLEMÉNYARÉNA.HU

mert a te véleményed is számít!

2022. május 21., szombat
Konstantin napja van

2016. 09. 26.

meghökkentő

2099

#milliardos

hozzászólás

Mutatjuk a világ különböző részein miből lesznek milliárdosok az emberek

Hogy lehet valaki milliárdos? Ez a térkép felsorolja és megmutatja a leggyakoribb okokat, és azt is, hogy a világ egyes részein miképpen alakulnak az arányok.

Az öt kategória:

  • öröklés
  • cégalapítás
  • vezető beosztás
  • politikai kapcsolatok
  • pénzügyi szektor

Nem meglepő, hogy az USA, a világ legnagyobb gazdasága termelte ki a világ milliárdosainak 30%-át. Összehasonlításképpen Oroszország a világ leggazdagabb embereinek csak 6,7%-át adja, nekik is legnagyobb részük a politikai kapcsolatainak köszönheti vagyonát.

Szintén érdekes megvizsgálni Dániát, ahol a milliárdosok 83%-a öröklés útján vált hihetetlenül vagyonossá. Másik véglet, a diktatórikus Kína, ahol pont az ellenkezőjét várnánk de az emberek 40,1%-a cégalapítás útján vagyis a tehetségéből és szorgalmából kifolyólag válik gazdaggá.

Magyarország nem szerepel a listán, pedig nagyon kiváncsiak lennénk az eredményre. A szocializmus miatt az örökösödés minimális lehet, vélhetően a politikai kapcsolatok lehet a legjelentősebb, de ez csak hipotézis:)

Érdekes még, hogy Svájcban, Németországban vagy éppen Angliában a cégvezetők aránya 6% alatti, vagyis ott alkalmazottként nem lehet erre a szintre jutni.

Szerintetek melyik a legegészségesebb arány?

forrás: How much


KÉRLEK KEDVELD A VÉLEMÉNYARÉNÁT A FACEBOOK-ON

Nessie-t a Loch Ness-i szörnyet minden eddiginél tisztábban fotózták le

az előző cikk a meghökkentő kategóriában

A hotel ötödik emeletéről ugrott le a medencéből - VIDEÓ

a következő cikk a meghökkentő kategóriában

TÖLTÉS

Kérlek kedveld oldalunkat!

A weboldal cookie-kat használ, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen részed, amikor az oldalunkon jársz. Az "Értem" gomb lenyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. További tudnivalókat a cookie-król Adatvédelmi szabályzatunkban találsz: adatvédelem

Értem