vélemény aréna
VÉLEMÉNYARÉNA.HU

mert a te véleményed is számít!

2022. január 27., csütörtök
Angelika napja van

2016. 08. 17.

meghökkentő

2860

#neil, #oroszlan

hozzászólás

Neil az oroszlán, aki háziállat lett

A híres színésznő hosszú éveken élt együtt Neil-lel a berber oroszlánnal. A hosszú évek alatt a jámbor oroszlán szinte családtag lett és együtt reggeliztek, játszottak vagy éppen tévéztek. Nem mindennapi történet...

Korábban láttunk már olyat, hogy egy orosz család egy medvével él együtt.

1971 májusa, egy idilli kép, amin Tippi Hedren újságot olvas kaliforniai otthonában.

Ez történik, amikor egy oroszlán a háztartás részévé válik. Ezek a képek bemutatják, ahogyan Tippi Hedren, az Albert Hitchcock által rendezett Madarak című film sztárja, férje, Noel Marshall és szintén színésznő lányuk, Melanie Griffith és Neil, az oroszlán hogyan élik nem éppen hétköznapinak mondható mindennapjaikat. Melanie, Tippi előző házasságából született, Peter Griffith volt a vér szerinti édesapja. Amikor ezek a képek készültek Melanie 19 éves volt.

Ahhoz, hogy megismerd az oroszlánokat, együtt is kell élned velük Ezt egy idomár írta Tippi-nek.  Tippi Hedren-ről egyébként érdemes tudni, hogy nemcsak sikeres színésznő, de modell is volt és karrierje mellett állatjogi aktivistaként is tevékenykedett. Mialatt 1969-ben Afrikában forgatott, férjével felfedeztek egy elhagyatott házat, amit oroszlánok laktak. Már hazafelé útjukon, vissza Amerikába, elhatározták, hogy filmet forgatnak az ott látottakról és felhívják a figyelmet az oroszlánok veszélyeztetett helyzetére. Megfogadva az előbb említett idomár, Ron Oxley tanácsát, elkezdtek oroszlánokat befogadni saját otthonukba. A panaszok elkerülése érdekében egy távoli kaliforniai birtokra költöztek.

Elkezdték forgatni a Roar (Üvöltés) című filmet, ami a legdrágább otthoni mozinak is beillene. Marshall írta és rendezte a filmet és a feleségével közösen hozták létre.  A film eredeti címe: Lions, Lions, and More Lions habár a film a nagy macskák családjába tartozó többi fajt is tartalmazta, beleértve a jaguárokat, gepárdokat, leopárdokat és pumákat.  Hedren és Marshall összesen 150 nagy macskával dolgozott együtt, ez a valaha létezett legnagyobb magán gyűjteménynek számít. A film legnagyobb költségit ezek az idomítatlan állatok tették ki.  A film fotózása 5 évig tartott. 1981-re elkészült a remekmű, aminek költségei kb. 2 millió dollárra rúgott. Ezt követően egy évvel később Hedren és Marshall útjai külön váltak.

Tippi saját maga úgy nyilatkozott, hogy ezek az állatok veszélyesek, mindenki a családjában elszenvedett kisebb sérüléseket. Forgatások közben az egyik oroszlán rátámadott, az arcán sérült meg a színésznő, amit 50 öltéssel próbáltak helyre hozni. Összességében a Roar című film megalkotása közben 70 ember szenvedett kisebb-nagyobb sérüléseket. A forgatások befejeztével Hedren megalapította a Shambala nevezetű rezervációs területet, amely egy védett teret biztosított az elhanyagolt, vagy rossz bánásmódban élő egzotikus állatoknak. A színésznő máig ott él, körülbelül 70 állattal, köztük Michael Jackson bengáli tigrisével.

Tippi Hedren nevéhez fűződik a Shambala oroszlánrezervátum létrehozása. Jelenleg 83 éves és biztosan kedves emlékei között tartja számon a hetvenes évek elejét, amikor az örökbefogadott Neil - aki berber oroszlánkölyök volt - évekig a család otthonában élt. A LIFE magazin fotósa Michael Rougier jóvoltából mi is betekinthettünk az idillbe.

via


hirdetés

KÉRLEK KEDVELD A VÉLEMÉNYARÉNÁT A FACEBOOK-ON

Megfordítják a harántfekvésű babát anyja hasában

az előző cikk a meghökkentő kategóriában

Mintha a 2 kép ugyanarról a nőről készült volna. De nézzétek, ki ül mellette 100 évvel később.

a következő cikk a meghökkentő kategóriában

TÖLTÉS

Kérlek kedveld oldalunkat!

A weboldal cookie-kat használ, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen részed, amikor az oldalunkon jársz. Az "Értem" gomb lenyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. További tudnivalókat a cookie-król Adatvédelmi szabályzatunkban találsz: adatvédelem

Értem