vélemény aréna
VÉLEMÉNYARÉNA.HU

mert a te véleményed is számít!

2022. május 22., vasárnap
Júlia, Rita napja van

2016. 06. 07.

tudtad-e

7208

hozzászólás

Norvágiában tilos lesz a benzines autó és az erdőirtás!

Norvégia élen jár az előremutató zöld technológiákban ez vitán felül áll. De most egyszerre két forradalmi lépésre is elszánta magát. Csak biztatni tudjuk a magyar döntéshozókat, hogy hasonló irányba tereljék a magyar szabályozást.

A norvég  állam olyan szabályokat fogadott el, amikkel kihirdetik a zéró erőirtás politikáját.

A norvég állam ezentúl a közbeszerzéseiben sem ad helyet erdőirtáshoz köthető termékeknek és az ilyen tevékenységet végző cégeknek sem. Ezzel próbálják óvni a még mindig kiterjedt erdeiket. Területükhöz viszonyítva Norvégiában az egyik legmagasabb az erdők aránya, de ennek ellenére nem kivágják őket, hanem nemzeti kincsként tekintenek rá és próbálják minden eszközzel óvni.

Másik fronton a környezetszennyező autók eladását is tiltani akarják a norvégok. Egy ideje már egyeztetnek arról a norvég pártok, hogy betiltják a benzines és dízeles autók eladásait az országban, de most úgy tűnik, hogy sikerült is megállapodniuk. A norvég napilap, a Dagens Naeringsliv úgy tudja, hogy az ország 4 legfontosabb pártja megállapodott arról, hogy 2025-től már csak elektromos autókat lehessen értékesíteni Norvégiában. A hír azért is érdekes, mert Norvégia egyébként kifejezetten érdekelt abban, hogy jól fogyjon a világban az olaj, hiszen az ország a világ egyik legnagyobb olajexportőre.

Már most is komoly eredményeket tud felmutatni az északi állam az elektromos autók tekintetében. 2015. évben már minden ötödik eladott autó elektromos volt Norvégiában, többek között a Tesla és a Nissan Leaf is egyik legtöbb autót itt adja el Európában.

Ez a jövő az biztos!

Csak bízni tudunk benne, hogy egyre többen felismerik és követik, hogy hosszú távon csak ez tartható fent!

forrás: 444.hu, index.hu, Independent

http://evobsession.com/electric-cars-now-23-of-new-car-sales-in-norway/


KÉRLEK KEDVELD A VÉLEMÉNYARÉNÁT A FACEBOOK-ON

Már 150 éve is vicces szelfiket készítettek az emberek

az előző cikk a tudtad-e kategóriában

Hol melyik nyelvet tanulják a legtöbben? Mutatjuk!

a következő cikk a tudtad-e kategóriában

TÖLTÉS

Kérlek kedveld oldalunkat!

A weboldal cookie-kat használ, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen részed, amikor az oldalunkon jársz. Az "Értem" gomb lenyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. További tudnivalókat a cookie-król Adatvédelmi szabályzatunkban találsz: adatvédelem

Értem