vélemény aréna
VÉLEMÉNYARÉNA.HU

mert a te véleményed is számít!

2022. május 22., vasárnap
Júlia, Rita napja van

2016. 04. 11.

életmód

2835

#óceándóm, #strand

hozzászólás

Óceándóm? Az meg mi?

Trükkös nép a Japán. Víz sehol a közelben, mégis kialakítottak egy óceánparti szakaszt.

Ha kimaxolt mérnöki teljesítményeket keresünk akkor Japánban kell körülnéznünk. Mesterséges tengerpartokat találunk Monacoban, Párizsban, Berlinben, Hong Kongban és még más nagyvárosokban is. De a legdurvábbat Japánban találjuk, a Sheraton Seagaia Resort fedett mesterséges óceánpartját. Japán építészmérnökök a szárazföld belsejében alakítottak ki egy 300 méteres óceánpart szakaszt. A trükk az egészben, hogy több száz kilométerre van az óceántól. Ebben a mesterséges "óceándómban" folyamatosan 30 fokon tartják a levegőt, a víz 28 fokos, lehet szörfözni a mesterséges hullámokon és még ha kint esik is a bentiek élvezhetik az azúrkék eget. Az már csak hab a tortán, hogy szintetikus homokkal és pálmafákkal is rendelkezik a partszakasz. A behúzható tető és az óránként tüzet köpő vulkán dekoráció már csak a koktélcseresznye az egészen..

Hiába a japánok tudnak:) Más kérdés, hogy a sok műhomok, műpálma és műég mellett mennyire adja ugyanazt az érzést a part, mint egy igazi óceánparti szakasz, amit a természet teremtett 0 yenből.


Nyitható/csukható tető. Elképesztő...

1Nyitható/csukható tető. Elképesztő...

hirdetés

Kint zuhoghat az eső, bent akkor is tiszta az

6Kint zuhoghat az eső, bent akkor is tiszta az

KÉRLEK KEDVELD A VÉLEMÉNYARÉNÁT A FACEBOOK-ON

Kajakozzunk a kutyánkkal

az előző cikk a életmód kategóriában

Mutatjuk, hogyan csináljunk luxus kerti medencét egy sima gumikacsa úsztatóból!

a következő cikk a életmód kategóriában

TÖLTÉS

Kérlek kedveld oldalunkat!

A weboldal cookie-kat használ, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen részed, amikor az oldalunkon jársz. Az "Értem" gomb lenyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. További tudnivalókat a cookie-król Adatvédelmi szabályzatunkban találsz: adatvédelem

Értem