vélemény aréna
VÉLEMÉNYARÉNA.HU

mert a te véleményed is számít!

2016. december 3., szombat
Ferenc, Olívia napja van

2016.08.10.

gasztro

3935

hozzászólás

11 palacsintasütési trükk, amiről még csak nem is hallottál

A palacsintasütés olyan, mint a biciklizés. Van aki letekeri a Tour de Francet, van akinek a biciklizés annyit jelent, hogy egy héten egyszer leteker a közértbe. Mutatunk 11 tippet, hogy Te legyél a palacsintasütés mestere!

A palacsinta eredete a római korból származik, neve latinul placenta volt. A lepényszerű tésztát kerek kövön vagy a legendárium szerint bronzpajzson sütötték.

  1. Ne szódával vagy ásványvízzel készítsed, hanem tejjel, így sokkal ízletesebb lesz! A tejet apránként add hozzá, így biztosan nem lesz csomós.
  1. Használjuk fel a száradt palacsintát is, ne dobjuk a kukába. Vágjunk ki több apró darabot a palacsintából. Használjunk ehhez pogácsa kivágó eszközt, így kerek darabokat kapunk. Ezután a szeleteket pakoljuk meg tonhallal, joghurttal, kaporral, s már kész is a palacsinta szendvics! Akár grillezett sajtos szendvicset is tudunk készíteni belőle.
  1. A palacsinta tésztájába keverj 2-3 evőkanál olajat, így nem fog odaégni. Ha egészségtudatosan szeretnél táplálkozni akkor kókuszolajat tegyél bele!
  1. A tojásokat mindig mosd meg felhasználás előtt! Sok fertőzést elkerülhetsz ezzel az alapvető higiéniai lépéssel.
  1. Akkor jó a tésztamassza ha a sűrűsége a tejszín sűrűségű. Legyen sűrű, de egyben folyós is.
  1. A zsiradék ne legyen túl forró, különben a palacsinta túlságosan sötét lesz. Csorgass kevés zsiradékot a serpenyőbe (vagy kenőtollal kend ki), majd önts bele egy kis merőkanálnyi tésztát, amit azonnal folyass szét, hogy egyenletesen elterüljön!
  1. Használj robotgépet a kikeveréséhez, a palacsintatészta különösen könnyűvé válik.
  1. Csak kevés cukrot rakj a palacsintatésztába, különben leragad a palacsintasütő aljára. Javasoljuk használj xilitet, azaz nyírfacukrot, így diétás is lesz és szintén alig ragad le.
  1. Inkább teflonserpenyőt használj, mert nem ragad bele a tészta, és kevesebb zsiradékra van szükség. A sütésre olaj, illetve olvasztott vaj egyaránt alkalmas. Margarint nem ajánljuk, mert egészségtelen és kevésbé finom lesz tőle a palacsinta is. Ha az első palacsinta nem sikerül, nem baj, majd a második, az elsőt meg gyorsan meg lehet enni mindenki előtt, mivel az nem lett szép.

  1. Ha elkészítjük a tésztát, akkor jót tesz neki, ha pár órát áll a hűtőben, így a lisztszemek megduzzadnak és nem lesz száraz a tészta
  1. Fontos, hogy amivel fordítjuk a palacsintát, ne legyen éles kés vagy fém fordító, mert az könnyen kiszakíthatja, inkább maradjunk a műanyag lapátoknál (ez most baromi bénán hangzik, de remélem, hogy mindenki arra gondol, mit én, és nem a játszótéri műanyag lapátra.

forrás: mindmegette.hu, wikipedia.hu, velemenyarena.hu


KÉRLEK KEDVELD A VÉLEMÉNYARÉNÁT A FACEBOOK-ON

13 tény, amit nem tudtál a fagyiról

az előző cikk a gasztro kategóriában

Ennél jobban nem lehetett volna elrontani ezeket a sütiket

a következő cikk a gasztro kategóriában

TÖLTÉS

Kérlek kedveld oldalunkat!

A weboldal cookie-kat használ, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen részed, amikor az oldalunkon jársz. Az "Értem" gomb lenyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. További tudnivalókat a cookie-król Adatvédelmi szabályzatunkban találsz: adatvédelem

Értem