vélemény aréna
VÉLEMÉNYARÉNA.HU

mert a te véleményed is számít!

2022. január 23., vasárnap
Rajmund, Zelma napja van

2016. 05. 10.

közélet

1853

hozzászólás

Miért nem szavazok?

Egy erős privát vélemény, miért nem foglalkozik szerzőnk a politikával.

A jelenlegi kínálatból senkire. Az a baj az a párt aki az én játékszabályaim szerint játszana és azt kínálná ami nekem tetszene az nem tudna bekerülni a parlamentbe. Tisztességes politikusokat szeretnék, de oldaltól függetlenül, az emberi természetből és mohóságból kifolyólag ilyet nem találnék. Aki ilyen feltételek mellett játszana nem tudna egyáltalán odáig sem eljutni, hogy tudjanak róla. Hol mondanák egyáltalán el mit szeretnének? Egy komolyabb óriástábla kampány, ami átmegy a zajon 60 millió forint. Egy Class FM-Music FM-Petőfi rádiókampány sem olcsóbb. A különböző csatornák keverése meg még plusz költséggel is járna.
Miből lehet ezt előteremteni? Adományokból 1000-5000 forintonként? Sicc. Ehhez szükséges a visszacsorgatások rendszere, hogy különböző állami megrendelések 10-50%-át visszaadják a döntéshozónak, aki ennek javát a párt kasszában landoltatja. Ha ez nincsen akkor legalább vállalati szponzorok kellenek, akik majd természetesen megválasztás esetén benyújtják a számlát.
Olyan államfőt szeretnék aki a rövidtávú pártérdekek és népszerűségi százalékok fölé helyezi a racionalitást és a közjót. Hiába ígér a konkurens párt ingyen sört minden férfi állampolgárnak, ő ne licitáljon 2 sörrel.
Ameddig az inaktív rétegek szavazatai a mérleg nyelve, addig azonban nem lehet sikeres népszerűségnövelő ígéretek nélkül bázist építeni. Az MSZP népjóléti 13. havi fizetése -jócskán túlmutatott a magyar büdzsé lehetőségein, de a FIDESZ ennek ellenére a 14. havi nyugdíjjal kampányolt, mert a nyugdíjasok szavazatai nélkül nem tudott volna labdába rúgni. Álmaim pártja azt mondta volna, hogy így is 70%-ot nyaldossa az államadósság, így a jövő nemzedékeinek terhére nem ígérgetünk felelőtlenül.
Én nem megyek be a Mercedes szalonba és tolok ki egy C klasset hitelre, hogy majd az unokám megfizeti. Nem tolom ki azt mondva, mert tudom, hogy nem engedhetem meg magamnak, mert a jövőben a felelőtlen döntés következményeit ÉN viselem. Az elmúlt időszakban az állam azt mondta, hogy megengedhetem. Az állam viseli, nem a döntést meghozó politikus, mert az ő egzisztenciája az állami gazdasági helyzettől független.
A korrupció melegágya a minél magasabb szintű redisztribució. Magyarországon ez már rég 50% feletti és az elmúlt évtizedben, minden eseti csökkentés ellenére csak felfelé kúszott. Olyan pártot szeretnék aki ezt csökkenti, aki nem akar óriás stadionokat építeni 1000 nézőnek, aki nem hirdeti magát közpénzen, aki nem ígér 13. havi nyugdíjat, aki nem épít völgyhidakat és 3 méteres dombokba alagútat. Nem rocksztárokra vágyom akik nagyon vicceseket posztolnak Twitteren vagy nagyon odamondós riportokat adnak le. Én egy nagyon unalmas kocka kormányra vágyok, aki egyszerűen csak úgy osztja be az állam pénzét, mintha a sajátja lenne.
Olyan pártra vágyom aki nem szól bele az életembe, nem kell féltenem az egzisztenciám, hogy az állandó törvényi változások bedöntik a családom jólétét. Olyan pártra vágyom aki tiszteli a vállalkozókat és tudja, hogy az ő pénzüket költi ezért nem vagyonosodási vizsgálatokkal és próbavásárlókkal tartja őket félelemben, hanem olyan környezetet teremt, ahol nem éri meg adót elkerülni. A csokoládé, liszt, cukor, búza, hús kereskedelemben az aki teljes áfával árulja a termékeit életképtelen, mert a konkurense szlovák cégen át 5% jutalékkal és az árrésével együtt is olcsóbban adja, mint a teljes áfa bárminemű árrés nélkül.
A magas adó és a giga állam ránehezedik azokra kik éltetik és próbálja őket agyonnyomni. Elég komoly ellentmondás.. Létezik olyan KKV (nem multi) ahol minden dolgozó teljes bérre van bejelentve?
Olyan pártot szeretnék aki nem pazarol, aki egy kisnyugdíjas spórolásával költi az állam pénzét.
Sajnos a pártomra senki sem szavazna. El se jutna a rajtkőig, ha esetleg oda eljut csak könnyet és verítéket ígérhetne. Ki szavaz rá?

Alább egy követendő példa:)


KÉRLEK KEDVELD A VÉLEMÉNYARÉNÁT A FACEBOOK-ON

A puskázás mindig is volt és lesz!

az előző cikk a közélet kategóriában

Szélsőséges privát vélemény a fű legalizálásáról!

a következő cikk a közélet kategóriában

TÖLTÉS

Kérlek kedveld oldalunkat!

A weboldal cookie-kat használ, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen részed, amikor az oldalunkon jársz. Az "Értem" gomb lenyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. További tudnivalókat a cookie-król Adatvédelmi szabályzatunkban találsz: adatvédelem

Értem