vélemény aréna
VÉLEMÉNYARÉNA.HU

mert a te véleményed is számít!

2022. május 21., szombat
Konstantin napja van

2016. 08. 23.

közélet

5112

#kadar janos, #rendszervaltas

hozzászólás

Szerinted jobb vagy rosszabb volt 90 előtt?

Sokan köpnek a 90 előtti időkre és csak az átkosként hivatkoznak rá, mások szerint pedig a szocializmusban minden jobb volt. Te melyik táborhoz tartozol? Lájkold azt a képet, amelyik rendszerben szerinted jobb az élet!Ő miért nem volt milliárdos egy élet munkája alatt? Mindenkinek volt munkája, lakása és ingyenes oktatás mégis úgy beszélnek a 90 előtti időkről sokan, mintha szörnyű lett volna. Kisebb volt a bűnözés, nem voltak hajléktalanok, a társadalom senkit nem hagyott magára, kisebbek voltak a jövedelmi különbségek és a korrupció sem volt ekkora. Egy alap biztos szintet egyszerűbb volt fenntartani, mint manapság, kisebb volt a létbizonytalanság és nagyobb a társadalmi mobilitás.

Egy párttitkárnak maximum egy hétvégi háza volt a Balaton parton, manapság egy középvonalbeli politikus is már milliárdos. Miközben embereket dolgoztatnak 47 000 forintért a közmunkaprogramban, mások 1000 élet munkájának megfelelő pénzeket lopnak el 1-2 év alatt.

Mikor Kádár János meghalt, lakását feldúlták, de semmi vagyont nem találtak. Szerinted ma mennyi vagyon van egy politikus nevén?

Természetesen annak a rendszernek is nagyon sok hibája volt, de annyival nem volt rosszabb, mint ahogy manapság ezt sokan be akarják állítani.

A mostani rendszer előnye a szabad utazás, a nagyobb személyi szabadság vagy éppen, hogy a tehetséges emberek jóval az átlagos feletti jövedelemre tudnak szert tenni.

Szerinted melyik rendszer a jobb és élhetőbb?

Szavazz, lájkold azt a képet amelyik rendszerben inkább élnél?

KÉRLEK KEDVELD A VÉLEMÉNYARÉNÁT A FACEBOOK-ON

Rémisztő olimpiai falvak, amik kisértetjárta romokká váltak

az előző cikk a közélet kategóriában

Betiltanád-e a csadort vagy sem?

a következő cikk a közélet kategóriában

TÖLTÉS

Kérlek kedveld oldalunkat!

A weboldal cookie-kat használ, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen részed, amikor az oldalunkon jársz. Az "Értem" gomb lenyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. További tudnivalókat a cookie-król Adatvédelmi szabályzatunkban találsz: adatvédelem

Értem