vélemény aréna
VÉLEMÉNYARÉNA.HU

mert a te véleményed is számít!

2022. május 22., vasárnap
Júlia, Rita napja van

2016. 09. 15.

tudtad-e

2729

#riodejaneiro

hozzászólás

Energia független úszó ökovárosok - ez már a jövő!

A tengerek és óceánok újrahasznosított műanyag hulladékából épülnek futurisztikus, önfenntartó ökovárosok Rio de Janeiro partjainál.

A belga ökoépítész Vincent Callebaut által tervezett Aequorea ökováros a tervek szerint Rio de Janeiro partjainál épül majd fel. A project célja, hogy fenntartható megoldást találjon a klímaváltozásra és előmozdítsa a tengeri élővilág védelmét.

Ökovárosok az óceánok műanyag hulladékából

A project egyik legfontosabb célja, hogy újrahasznosítsa az óceánok műanyag hulladékait, és az úszó szemétből újfajta építőipari anyagot hozzon létre. Az "Aequorea" ökovárosok tengeri hulladékból készült építőanyagát 3D-s technológiával nyomtatják majd, mely jelenleg még kutatás és fejlesztés alatt áll.
A környezetbarát szerkezet önmagát építi természetes meszesedés révén, hasonlóan a tengeri kagylókhoz. A külső héj egy szerves szerkezet, mely a vízben lévő kalcium-karbonátból építi magát.

Biogazdálkodás függőleges farmokon

A központi lebegő kupola kis hajókkal érhető el, ahol moduláris lakások, közösségi munkahelyek, kutatólaborok, újrahasznosító üzemek, oktatási központok, sportlétesítmények találhatók. A belső héjon az egymás felett elhelyezkedő rétegek növénytisztító lagúnáknak, vízi-gazdaságoknak és függőleges farmoknak ad otthont.

Energiaellátás mikroalgákkal

Nincs többé szükség környezetszennyező szénre, olajra, gázra, vagy nukleáris energiára. Az energia könnyen előállítható biolumineszcenciával a fényt kibocsátó szimbiotikus organizmusok oxidációja révén. A vízi ökovárosban a világítást, fűtést és a klímaberendezéseket is megújuló energia működteti.
A legjobb az egészben, hogy semmilyen káros anyag nem kerül a tengervízbe!

Forrás: impressmagazin.com, Wikipedia, Tihanyi Petra cikke


hirdetés

KÉRLEK KEDVELD A VÉLEMÉNYARÉNÁT A FACEBOOK-ON

Ezért Japánban a legjobb az oktatás

az előző cikk a tudtad-e kategóriában

Costa Rica 2 hónapon keresztül nem égetett el fosszilis energiahordozót

a következő cikk a tudtad-e kategóriában

TÖLTÉS

Kérlek kedveld oldalunkat!

A weboldal cookie-kat használ, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen részed, amikor az oldalunkon jársz. Az "Értem" gomb lenyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. További tudnivalókat a cookie-król Adatvédelmi szabályzatunkban találsz: adatvédelem

Értem