vélemény aréna
VÉLEMÉNYARÉNA.HU

mert a te véleményed is számít!

2022. május 22., vasárnap
Júlia, Rita napja van

2016. 03. 06.

mozi

3149

robert de niro, al pacino

hozzászólás

Robert de Niro vagy Al Pacino?

Robert de Niro vagy Al Pacino a nagyobb színész? Kinek a filmjeit szereted jobban?Mindkét színészóriás már túl van pályája csúcsán, de hátuk mögött tudhatnak közel fél évszázadot Hollywood legkeresettebb színészei között ill. több tucat kasszasikert, amit a kritikusok is díjaztak. Mindkettőjük profiljához a gengszterfilmek álltak legközelebb, megfordultak mind a jó és a rossz oldalon is, játszottak gengsztert és nyomozót egyaránt. A szemtől szembenben és a Keresztapa 2-ben még egy filmben is szerepeltek, itt játékuk közvetlenül össze is hasonlítható, mégis szinte lehetetlen igazságot tenni ki a nagyobb színész. Pályájuk vége felé már vígjátékokban is feltűntek, mint Robert de Niro az Apádra ütök trilógiában, a Gyakornokban vagy a Dirty Grandpaban váltakozó színvonalon, míg Al Pacino is a Jack és Jillben. Fő filmjeik azonban a 40-es éveikben születtek, mint a Keresztapa trilógia, a Taxisofőr, a Heat, a Sebhelyesarcú vagy éppen a Casino. Mindkettő színész temperamentumos természetével és karakteres alakításaival tudott kiemelkedni a Hollywoodi futószalagról. Emlékezetes jelenetekben bővelkedik mindkettőjük karrierje: Al Pacino – ’Say hello to my lil friend’-je a Scarfaceből vagy Robert de Niro – ’You talkin’ to me? You talkin’ to me?’ mondata a Taxidriverből filmtörténti klasszikus. Mindkettejükben részen olasz vér csörgedezik, így autentikusak tudtak lenni a maffia filmekben, bár de Nironak ír és albán felmenői is vannak. Kevesen tudják, hogy felmenői közt arbareseket is találunk, akik a török uralom elől Dél-Olaszországba menekült albánok. Mindketten kaptak pályafutásuk során Oscar-díjat, Al Pacino az Egy asszony illatáért, míg emellett Emmy és Golden Globe-díjai is vannak. Robert de Niro két Oscart is magáénak tudhat a Dühöngő Bika és a Keresztapa II-ben nyújtott alakításáért. A Dühöngő Bikával egy Golden Globe díjra is jó volt.

Nem egyszerű vállalkozás eldönteni kettejük közül ki volt a nagyobb színész. Ez egy teljesen szubjektív döntés, ami nem a filmes bevételeik, díjaik határoznak meg.

Ti melyik színészt szeretitek jobban?

KÉRLEK KEDVELD A VÉLEMÉNYARÉNÁT A FACEBOOK-ON

Melyik Star Wars epizód a kedvenced?

az előző cikk a mozi kategóriában

Trónok harca vagy Walking Dead?

a következő cikk a mozi kategóriában

TÖLTÉS

Kérlek kedveld oldalunkat!

A weboldal cookie-kat használ, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen részed, amikor az oldalunkon jársz. Az "Értem" gomb lenyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. További tudnivalókat a cookie-król Adatvédelmi szabályzatunkban találsz: adatvédelem

Értem