vélemény aréna
VÉLEMÉNYARÉNA.HU

mert a te véleményed is számít!

2016. december 7., szerda
Ambrus napja van

2016.05.24.

gasztro

430

#sós#sajtos#rudacska#nagyi receptje

hozzászólás

Sós, sajtos rudacskák nagyi receptje alapján

Ha hagyományos, régi ízekre vágysz, ajánlom nagymamám féle sós, sajtos rudacska receptet. Könnyen elkészíthető, omlós és napokig friss.

Sós, sajtos rudacskák nagyi receptje alapján

Hozzávalók:

  • 0.5 kg liszt ( lehetőleg a fele rétes- a másik fele sima liszt)
  • 25 dkg Ráma margarin
  • diónyi nagyságú zsír
  • 25 dkg trappista sajt, ebből 15 dkg-t a tésztába reszelünk bele
  • 2-3 db tojássárgája
  • 3 dkg élesztő
  • 1-2 dl 20%-os tejföl
  • 3 teáskanálnyi csapott só
  • 1 teáskanálnyi őrölt kömény

Elkészítés:

Liszttel margarint, zsírt és élesztőt elmorzsoljuk. Majd a többi hozzávalóval alaposan eldolgozzuk. A Ráma margarint érdemes vagy belereszelni, vagy kisebb darabokra vágni és kicsit betenni a mikróba, hogy olvadjon és könnyebben tudjunk vele dolgozni. A pihentetés után vékonyra nyújtjuk, megkenjük tojásfehérjével és a maradék sajttal megszórjuk. Érdemes füstölt sajtot is reszelni hozzá, úgy még finomabb az íze. 160 fokos előmelegített sütőben 10-15 percig sütjük, míg szép aranybarnás színe lesz. Zárt dobozban tárolva még napokkal később is teljesen friss marad az íze.


KÉRLEK KEDVELD A VÉLEMÉNYARÉNÁT A FACEBOOK-ON

Diétás túrós-kakaós süti 10 perc alatt

az előző cikk a gasztro kategóriában

Dolgos hétköznapokra, gyorsan elkészíthető, laktató vacsora

a következő cikk a gasztro kategóriában

TÖLTÉS

Kérlek kedveld oldalunkat!

A weboldal cookie-kat használ, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen részed, amikor az oldalunkon jársz. Az "Értem" gomb lenyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. További tudnivalókat a cookie-król Adatvédelmi szabályzatunkban találsz: adatvédelem

Értem