vélemény aréna
VÉLEMÉNYARÉNA.HU

mert a te véleményed is számít!

2016. december 8., csütörtök
Mária napja van

2016.09.20.

gasztro

1059

#szakacs

hozzászólás

18 konyhai trükk, amit a szakácsok el akarnak titkolni előled

Olyan konyhai trükköket mutatunk most neked, amiket valószínűleg még nem ismertél. Azonnal pótolni kell ezt a hibát! :)

  • Forrald fel a vizet jégkockafagyasztás előtt, és kristálytiszta lesz a végeredmény.
  • Ellenőrizd, mennyire friss a tojás: ha vízbe rakjuk felmegy a legrégebbi a tetejére, ha elfekszik a víz alján az a legfrissebb, ha picit megemelkedik 1 hetes, ha már teljesen feláll de az alja lent marad akkor 2-3 hetes.

  • Ha szereted a tojást, a sütőben, 160 fokon 15 percig sütve tökéletes főtt tojást kapsz, ráadásul egyszerre sokat tudsz készíteni.
  • Nyomkodd át a citromot mielőtt felvágod, sokkal több leve lesz.
  • Fagyasztott szőlőszemekkel tartsd hidegen a bort, nem lesz víz íze.

  • A fokhagyma a következő módon hámozható: tedd egy tálba, jól rázd át, és kész!
  • Ha egy zsákban mélyhűtöd a fagyit, nem lesz kemény, és kanalazható marad.
  • Egy fakanál a láboson megakadályozza hogy kifusson a víz.
  • Helyezz kevés citromszeletet a sült hal alá, így az íze szuper lesz!
  • Hogy elkerüld az avokádó barnulását, tégy mellé egy negyed hagymát és zárható dobozban tedd a hűtőbe!

  • Ha véletlenül nyitva hagytad a müzlisdobozt, és megpuhult a gabonapehely, újra ropogóssá teheted, ha kicsit berakod crisp fokozaton a mikróba vagy a sütőbe.

  • Tartsd frissen a hagymát úgy, hogy megvajazod a nyitott oldalát.

  • Ha a banán végeit folpackba csavarod, tovább marad friss.

  • Tégy egy papírtányért a robotgép tetejére, így nem fog szétfröcskölni a hab.

  • Ha túl sok sót tettél az ételbe, dobj bele egy padlizsánt vagy krumplit 10 percre - ez felszívja majd a sót.

  • A felesleges nedvességet így itasd fel a salátáról.

  • Csinálj csokireszeléket krumplihámozóval!

  • Egy csepp nutellát vagy mogyoróvajat se vesztegess el: készíts a kiürült üvegben zabkását vagy müzlit!


KÉRLEK KEDVELD A VÉLEMÉNYARÉNÁT A FACEBOOK-ON

Ennél jobban nem lehetett volna elrontani ezeket a sütiket

az előző cikk a gasztro kategóriában

Buda Gourmet vol. 2. - A'la carte

a következő cikk a gasztro kategóriában

TÖLTÉS

Kérlek kedveld oldalunkat!

A weboldal cookie-kat használ, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen részed, amikor az oldalunkon jársz. Az "Értem" gomb lenyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. További tudnivalókat a cookie-król Adatvédelmi szabályzatunkban találsz: adatvédelem

Értem